• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs apzināmies: Latvija ir arī Liepājā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1996., Nr. 221/222 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojumi

Vēl šajā numurā

17.12.1996., Nr. 221/222

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Mēs apzināmies: Latvija ir arī Liepājā

Latvijas sabiedrība jau ir pieradusi pie Izraēlas vēstniecības interesantajām aktivitātēm Rīgā. Pavisam nesen arī “Latvijas Vēstnesis” informēja par ebreju tradicionālo Hanukija svētku uguņu aizdedzināšanu pašā Rīgas centrā, Esplanādē (kā atceraties, šo ceremoniju vadīja pats Izraēlas vēstnieks Latvijā Odeds Ben Hurs).

Tagad Izraēlas vēstniecība spērusi tālāku soli noorganizējot Izraēlas dienas Liepājā. Izraēlas vēstniecības darbinieki ieradās Liepājas domē, kur Viņa ekselence Odeds Ben Hurs tikās ar Liepājas mēru Teodoru Eniņu. Šeit pat, domē, notika arī preses konference.

Pēc tam Izraēlas vēstniecības ekonomikas jautājumu konsultants Ivars Ērkšķis Liepājas Tirdzniecības palātā tikās ar vietējiem biznesmeņiem, iepazīstinot viņus ar sadarbības iespējām starp Latvijas un Izraēlas privātuzņēmējiem. Zīmīgi, ka šajā plaši apmeklētajā pasākumā vairums liepājnieku tomēr interesējās par iespējām Izraēlai pārdot savu preci, it īpaši kokmateriālus. Interese iepirkt Izraēlas ražojumus šoreiz bija daudz mazāka. Savukārt vēstnieks Odeds Ben Hurs nolasīja Liepājas privātuzņēmēju grupai lekciju par ekonomiskās sadarbības iespējām ar savu valsti.

Viņa ekselence Odeds Ben Hurs apmeklēja Liepājas Pedagoģisko augstskolu, kur tikās ar tās rektoru Kārli Dobeli. Vēstnieks arī nolasīja augstskolas studentiem un mācību spēkiem lekciju par Tuvo Austrumu miera jautājumiem. Pēc tam Odeds Ben Hurs iepazinās ar Liepājas ostu, kā arī tikās ar Liepājas ebreju kopienu un tās vadītāju Ilanu Ivanovu, kurš ir Liepājas sabiedrībā pazīstama persona.

Skaists Izraēlas dienas vainagojums Liepājā bija populārā Izraēlas mūziķu ansambļa “Brāļi Amrani” koncerts. Brāļi Šalmons un Baraks Amrani ar panākumiem ir koncertējuši daudzās Eiropas valstīs, tāpat Amerikas kontinentā — ASV, Kanādā un Dienvidamerikā. Viņi piedalījās arī Frenka Sinatras koncertturnejā Izraēlā. Brāļu Amrani koncerta repertuārā ir ebreju tautasdziesmas un populāras mūsdienu melodijas, kā arī oriģinālkompozīcijas.

Izraēlas diena Liepājā bija tiešām sekmīga. Visi vēstniecības iecerētie pasākumi bija kupli apmeklēti, tā apliecinot arī liepājnieku cieņu pret Latvijai draudzīgo Izraēlu .

Kā informēja Izraēlas vēstnieka palīdze preses jautājumos Santa Šūna, turpmāk Izraēlas dienas iecerēts rīkot arī citās Latvijas, tāpat kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas, pilsētās jo Viņa ekselence Odeds Ben Hurs pārstāv Izraēlu arī abās Baltijas valstīs.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!