• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālajā vēlēšanu komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1996., Nr. 217/218 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Satversmes tiesas pirmais solis ir likts

Vēl šajā numurā

12.12.1996., Nr. 217/218

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālajā vēlēšanu komisijā

Vakar, 11.decembrī, notika Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā tika apstiprināta instrukcija “Par pilsētas domes un pagasta padomes deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu 1997.gada 9.marta vēlēšanām”. CVK, pamatojoties uz “Pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu likuma” 2.pantu un saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem par iedzīvotāju skaitu vēlēšanu izsludināšanas dienā (1996.gada 7.decembrī), noteica konkrētajā domē (padomē) ievēlējamo deputātu skaitu.

Saskaņā ar likumu “Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” vēlēšanu komisijas kā patstāvīgas pašvaldību institūcijas darbojas visu attiecīgās domes (padomes) pilnvaru laiku un tiek finansētas no attiecīgās pašvaldības budžeta. Tādējādi darbu turpina 1995.gada maijā un jūnijā izveidotās rajona vēlēšanu komisijas. Lai nodrošinātu sekmīgu 1997.gada 9.marta pašvaldību vēlēšanu norisi, CVK noteica arī rajona vēlēšanu komisiju pienākumus šajā procesā.

Centrālā vēlēšanu komisija aicina visu masu saziņas līdzekļu pārstāvjus pašvaldību vēlēšanu sagatavošanas procesu atspoguļot atbilstoši likuma normām, lai novērstu jebkuru pārpratumu vēlēšanu komisiju, pašvaldību, politisko organizāciju un vēlētāju darbībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!