• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un baznīcas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.1996., Nr. 197/198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41339

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rudens mūsu klētīs un uz galda

Vēl šajā numurā

20.11.1996., Nr. 197/198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un baznīcas attiecībām

Jaunizveidotās Reliģijas lietu konsultatīvās padomes locekļi pirmajā sēdē pozitīvi novērtējuši šādas institūcijas izveidi, kas radījusi nepieciešamos priekšnoteikumus, lai uzlabotu Latvijas valdības un Baznīcas attiecības. Tādējādi abām pusēm ir iespēja izskaidrot savas darbības motivāciju, kā arī regulāri apmainīties ar informāciju tajos jautājumos, kas skar valsts un Baznīcas intereses.

Trešdien, 13.novembrī, Tieslietu ministrijā notikušajā pirmajā padomes sēdē tika pārrunāta iespēja tuvākajā laikā noslēgt līgumu starp Latvijas valsti un visām tradicionālajām baznīcām Latvijā. Līguma mērķis ir veicināt vēsturisko kristīgo vērtību atjaunošanu un to dominēšanu Latvijā, kā arī regulēt reliģiskās izglītības, nodokļu, kultūras, īpašuma un citus jautājumus. Padomes locekļi nolēma apzināt līgumā ietveramo jautājumu loku un nākamajā sēdē jau apspriest konkrētus līguma projekta punktus, tajā skaitā — par Baznīcas vietu sabiedrībā un tās lomu sabiedrības audzināšanā, Baznīcas un mediju attiecībām.

Padomes sastāvā darbojas Latvijas vēsturiski tradicionālo konfesiju vadītāji: Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Romas katoļu Baznīcas arhibīskaps Jānis Pujats, Latvijas pareizticīgās Baznīcas arhibīskaps Aleksandrs, Latvijas baptistu draudžu Savienības bīskaps Andrejs Šterns, Rīgas Grebeņščikova vecticībnieku draudzes garīgais vadītājs Joans Miroļubovs, Latvijas un Rīgas ebreju draudžu virsrabīns Natans Barkans, kā arī Valsts prezidenta padomnieks Juris Rubenis un Tieslietu ministrijas pārstāvji — Reliģijas lietu departamenta direktors Artis Burovs un departamenta speciāliste Vera Volgemute.

Andris Vitenburgs,

Tieslietu ministrijas

preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!