• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
MK ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1996., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs Indonēzijā

Vēl šajā numurā

05.11.1996., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MK ziņas

Pie Ministru prezidenta — pilsētu pašvaldību vadītāji

Piektdien, 1. novembrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles notika tikšanās ar Republikas pilsētu pašvaldību vadītājiem.

Pilsētu domju vadītāji interesējās par 1997. gada budžeta projektu, pašvaldību izlīdzināšanas fonda darbības optimizēšanas iespējām un reformām, kas skars veselības aprūpes un izglītības sistēmas finansēšanu.

Ministru prezidents atbildēja uz pilsētu pašvaldību vadītāju interesējošiem jautājumiem. Ministru prezidents un pilsētu pašvaldību vadītāji apstiprināja nepieciešamību līdzīgas tikšanās rīkot arī turpmāk. Nākošajā tikšanās reizē paredzēta diskusija par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda darbības uzlabošanu

Ekonomikas

un finansu

komitejā

MK Ekonomikas un finansu komiteja akceptēja likumprojektu “Par Ventspils brīvostu”. Tas noteiks Ventspils brīvostas darbības principus un pārvaldes kārtību, lai veicinātu Latvijas līdzdalību starptautiskajā tirdzniecībā, investīciju piesaisti, ražošanas un pakalpojumu attīstību, kā arī jaunu darba vietu radīšanu. Likumprojektā noteikta brīvostas teritorija, tās struktūra, darbības pamatnoteikumi, zemes attiecības brīvostas teritorijā, brīvostas pārvalde, nodokļu maksāšanas režīms, saimnieciskās darbības ierobežojumi u.c.

Ārlietu

un drošības

komitejā

Lai novērstu pretrunas spēkā esošajos tiesību aktos, MK Ārlietu un drošības komiteja akceptēja grozījumu projektus likumā “Par policiju”, likumā “Par ārvalstnieku un bezpavalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā” un likumā “Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu”.

Komiteja akceptēja MK rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Slovakijas Republikas valdības līgumu “Par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību””.

Valsts

un sociālo lietu

komitejā

Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par valsts pensijām”. Grozījumu projekts paredz zināmus ierobežojumus tiesību iegūšanai uz invaliditātes pensiju. Lai tās iegūtu, par sociāli apdrošināto personu jābūt veiktām sociālās apdrošināšanas iemaksām ne mazāk par trim gadiem. Grozījumos tiek mainīta arī invaliditātes pensijas aprēķināšanas kārtība. Jauna invaliditātes pensijas aprēķināšanas formula paredzēta pirmās un otrās grupas invalīdiem. Trešās grupas invalīdiem pensiju paredzēts noteikt valsts sociālā apdrošinājuma līmenī.

Valdības preses departaments

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!