• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 17. oktobra noteikumi Nr. 414 "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 27.februāra noteikumos nr.49 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu teritoriālo sadalījumu 1996.gadā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.1996., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 415

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas (rezerves) fonda nolikums

Vēl šajā numurā

01.11.1996., Nr. 184/185

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 414

Pieņemts: 17.10.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 414

Rīgā 1996.gada 29.oktobrī (prot. nr.52, 2.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 27.februāra noteikumos Nr.49 “Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu teritoriālo sadalījumu 1996.gadā”

Izdoti saskaņā ar likuma
“Par budžetu un finansu vadību” 2.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 1996.gada 27.februāra noteikumos nr.49 “Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu teritoriālo sadalījumu 1996.gadā” (Latvijas Vēstnesis, 1996, 49.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

“12. Darba devēji (ienākuma izmaksātāji) ne vēlāk kā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta rajona (republikas pilsētas) nodaļā (pēc darba devēja (ienākuma izmaksātāja) atrašanās vietas) mēneša pārskatu par aprēķinātajām, ieturētajām un budžetā ieskaitītajām iedzīvotāju ienākuma nodokļa summām (4.pielikums), bet kopsavilkuma pārskatu par 1996.gada nodokļa summām — ne vēlāk kā līdz 1997.gada 15.februārim (2.pielikums).”

2. Papildināt nodaļu “Pārejas jautājumi” ar 23. — 26.punktu šādā redakcijā:

“23. Valsts ieņēmumu dienests pēc tam, kad ir saņemts darba devēju mēneša pārskats par aprēķinātajām, ieturētajām un budžetā ieskaitītajām iedzīvotāju ienākuma nodokļa summām, veic priekšpārbaudi par no taksācijas gada sākuma budžetā pārskaitīto nodokļa summu atbilstību attiecīgā mēneša pārskatā uzrādītajām no darba samaksas ieturētajām nodokļa summām un, ja nav ievēroti nodokļa maksājumu termiņi, piemēro likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” un likumā “Par nodokļiem un nodevām” paredzētās soda sankcijas.

24. Ja taksācijas gadā viena no pusēm lauž līgumu par ieņēmumu iekasēšanas īpašu kārtību 1996.gadā, finansu ministrs mēneša laikā no dienas, kad pieņemts lēmums par līguma laušanu, paziņo jauno (koriģēto) katras pašvaldības procentuālo īpatsvaru sadales kontos iekasētajos kopējos ieņēmumos (turpmāk tekstā — “procentuālais īpatsvars”). Nosakot procentuālo īpatsvaru, ņem vērā attiecīgās pašvaldības budžetā tieši saņemtos iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus, sākot ar mēnesi, kad minētajā pašvaldībā tiek piemērota vispārējā nodokļa ieņēmumu ieskaitīšanas kārtība. Konkrētās pašvaldības saņemamo nodokļa ieņēmumu pārrēķini par iepriekšējo periodu netiek veikti.

25. Ieņēmumi pašvaldību budžetos no ieņēmumu sadales kontos faktiski iemaksātā ieņēmumu kopējā apjoma tiek ieskaitīti atbilstoši finansu ministra paziņotajiem koriģētajiem katras pašvaldības procentuālā īpatsvara koeficientiem, sākot ar nākamā mēneša pirmo datumu pēc tam, kad finansu ministrs tos ir paziņojis.

26. Valsts ieņēmumu dienests pēc tam, kad pieņemts šo noteikumu 24.punktā minētais lēmums, informē attiecīgos nodokļa maksātājus vai darba devējus par budžeta kontu, kurā ieskaitāmi nodokļa ieņēmumi, un nosaka, ar kuru datumu ieņēmumi ieskaitāmi šajā kontā. Minēto informāciju Valsts ieņēmumu dienests sniedz līdz tā mēneša divdesmit piektajam datumam, kurā finansu ministrs ir paziņojis šo noteikumu 25.punktā minētos procentuālā īpatsvara koeficientus.”

3. Papildināt noteikumus ar 4.pielikumu šādā redakcijā:

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!