• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu komandieris, Itālijas vēstnieks Uberto Pestaloca - atvadu vizītēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1996., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/41064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar Saeimā

Vēl šajā numurā

29.10.1996., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris,

Itālijas vēstnieks Uberto Pestaloca — atvadu vizītēs

— pie

Valsts prezidenta

Vakar, 28.oktobrī, Rīgas pilī Latvijas Valsts prezidents pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni (III šķira) Itālijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Latvijā Uberto Pestalocam (attēlā). Šī bija Itālijas vēstnieka atvadu vizīte.

Uberto Pestaloca par nopelniem Latvijas labā iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri ar Triju Zvaigžņu ordeņa domes 1996.gada 9.oktobra lēmumu.

Pasniedzot goda zīmi Itālijas vēstniekam, Valsts prezidents pateicās par U.Pestaslocas ieguldījumu Latvijas un Itālijas savstarpējo attiecību attīstībā un vēlēja sekmes turpmākajā diplomāta karjerā.

Vēstnieks uzsvēra, ka Triju Zvaigžņu ordenis ir apbalvojums viņam un tas ir arī apbalvojums Itālijai, piebilstot, ka šajā žestā redz simbolu — turpmākai labu attiecību attīstībai starp abām valstīm nākotnē.

Pēc svinīgās ordeņa pasniegšanas ceremonijas notika saruna, kurā vēstnieks pauda pārliecību, ka Latvija un Itālija ir vesels attiecību kapitāls un jādara viss iespējamais, lai šo kapitālu maksimāli izmantotu. U.Pestaloca teica, ka izjūt dziļu draudzību pret Latvijas valsti, cieņu pret Latvijas institūcijām un apbrīnu par Latvijas cilvēkiem.

Sarunas laikā tika skarti arī ES paplašināšanas vairāki aspekti.

Tika pieminēti arī ekonomiskās sadarbības jautājumi, akcentējot nepieciešamību intensificēt informācijas apmaiņu starp Itāliju un Latviju.

Prezidents un vēstnieks runāja par kultūras sakaru atjaunošanu starp abām valstīm daudz aktīvākās izpausmēs.

Nobeigumā Valsts prezidents vēlreiz izteica gandarījumu par to darbu, ko Itālijas un Latvijas attiecību veicināšanā ieguldījis Itālijas vēstnieks Latvijā U.Pestaloca.

Valsts prezidenta preses dienests

— pie Saeimas

priekšsēdētāja

25.oktobrī atvadu vizītē pie Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa ieradās Itālijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Uberto Pestaloca. Kopš 1991.gada, kad vēstnieks stājās pie savu pienākumu pildīšanas, viņš ir centies stiprināt Itālijas un Latvijas attiecības, gan pārstāvot savas valsts politiskās aktivitātes, gan aktivizējot ekonomisko sadarbību, gan veicinot kultūras sakaru attīstību. Sarunas gaitā tika pārrunāti abu valstu sadarbības svarīgākie pamatelementi. U.Pestaloca kā nozīmīgus minēja noslēgtos līgumu par ekonomisko, rūpniecisko un tehnisko sadarbību, par autotransporta pārvadājumiem, bet īpaši atzīmēja 23.oktobrī parakstīto līgumu par sadarbību kultūras, zinātnes un tehnoloģijas jomā. Vēstnieks pauda domu, ka kultūras sakaru veidošana ir labu attiecību pamats ne tikai starp abām valstīm, bet arī Eiropas kontekstā. A.Čepānis pateicās vēstniekam par lielo ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā, sevišķi atzīmēdams vēstnieka labvēlīgo un cieņas pilno attieksmi pret Latvijas valsti un tautu. Saeimas priekšsēdētājs A.Čepānis pasniedza U.Pestalocam Saeimas piemiņas medaļu un izteica cerību, ka tā atgādinās vēstniekam par Latvijā pavadīto laiku.

Saeimas preses dienests

— pie

Ministru prezidenta

Vakar, 28. oktobrī, pie Ministru prezidenta Andra Šķēles atvadu vizītē bija ieradies Itālijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Uberto Pestaloca (Uberto Pestalozza). Tikšanās laikā Ministru prezidents Andris Šķēle pateicās Uberto Pestalocam par padarīto darbu abu valstu attiecību veidošanā. Itālijas vēstnieks izteica atziņu, ka piecu gadu laikā, ko viņš pavadījis Latvijā, šeit ir notikušas ievērojamas pozitīvas izmaiņas. Uzlabojusies abu valstu ekonomiskā sadarbība, turklāt pastāv iespējas savstarpējo attiecību pilnveidošanā.

Vēstnieks izteicās, ka viņš atstāj mūsu valsti ar optimismu un pārliecībā, ka Latvijā veiksmīgi turpināsies ekonomiskās reformas, kā arī pilnveidosies Itālijas un Latvijas attiecības.

Ministru prezidents izteicās, ka abu valstu attiecību pilnveidošanos sekmētu bezvīzu režīma ieviešana starp abām valstīm, kā arī Itālijas uzņēmēji varētu izrādīt lielāku interesi privatizācijas procesiem Latvijā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās, galvenokārt ANO. Ministru prezidents un Itālijas vēstnieks izteica kopīgu viedokli, ka nepieciešams veikt reformas ANO, demokratizējot šo organizāciju.

A.Šķēle un U.Pestaloca pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijas mākslu. Vēstnieks izteicās, ka viņš uz dzimteni vedīs atsevišķu Latvijas mākslinieku veidotus viņa portretus.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidents novēlēja vēstniekam panākumus turpmākajā darbā un vēstnieks novēlēja Ministru prezidentam panākumus turpmāko reformu veikšanā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!