• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cenām un darba samaksu III ceturksnī un septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1996., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iztikas minimumu oktobrī

Vēl šajā numurā

23.10.1996., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

STATISTIKA

Par cenām un darba samaksu

III ceturksnī un septembrī

Pamatojoties uz cenu reģistrācijas rezultātiem un darba samaksas statistikas veiktajiem aprēķiniem, Valsts statistikas komiteja konstatē sekojošo:

1. Patēriņa cenas 1996. gada III ceturksnī, salīdzinot ar 1995. gada III ceturksni, ir palielinājušās par 17%, bet valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — par 13%.

Mēneša vidējā darba samaksa valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošajiem 1996. gada III ceturksnī bija Ls 111,63.

2. 1996. gada septembrī, salīdzinot ar 1995. gada septembri, patēriņa cenas pieauga par 16%, bet valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa — attiecīgi par 14%.

3. Patēriņa cenas 1996. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, palielinājās par 0,7% (augustā, salīdzinot ar jūliju, cenas samazinājās par 0,5%), tai skaitā pārtikas precēm, ieskaitot alkoholiskos dzērienus, palika nemainīgas (augustā samazinājās par 1,8%), nepārtikas precēm pieauga par 1,2% (augustā pieauga par 0,8%), pakalpojumiem — par 1,4% (augustā — par 0,6%).

Valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu strādājošo mēneša vidējā darba samaksa 1996. gada septembrī, salīdzinot ar augustu, samazinājās par 0,9%, tai skaitā uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — par 1,5%, bet budžeta iestādēs pieauga par 0,7%.

Valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu 1996. gada septembrī mēneša vidējā darba samaksa bija Ls 110,32, budžeta iestādēs — Ls 88,18, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — Ls 130,02; augustā mēneša vidējā darba samaksa valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu bija Ls 111,29, tai skaitā budžeta iestādēs — Ls 87,54, uzņēmumos un uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu — Ls 131,94.

Jāatzīmē, ka no 1. jūlija darba samaksā tiek ieskaitīta ikmēneša kompensācija sakarā ar sociālā nodokļa pārdali.

Līdz 1996. gada 7. oktobrim valsts un pašvaldību iestādēs un uzņēmumos, uzņēmējsabiedrībās ar valsts vai pašvaldību kapitāla daļu darbiniekiem nav izmaksāta darba samaksa kopumā 4,8 milj. latu.

Sagatavojusi

Valsts statistikas komitejas

Darba statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!