• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie mums Igaunijas prezidents Lennarts Meri un Helle Meri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1996., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

23.10.1996., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie mums Igaunijas prezidents

Lennarts Meri un Helle Meri

Trešdien, 23.oktobrī:

Jau rīta stundā: ierašanās Latvijas un Igaunijas robežpunktā Ainažos, pēc tam došanās uz Rīgu, kur mūsu Valsts prezidenta rezidencē, Rīgas pilī, paredzēta oficiālā sagaidīšanas ceremonija. Tad — tikšanās Ģerboņu zālē, kur Igaunijas Valsts prezidents parakstīsies Goda viesu Zelta grāmatā. Pēc tam Zelta zālē iecerēta ordeņu un valsts dāvanu apmaiņa.

Nozīmīgs brīdis būs pēcpusdienā, kad paredzēta Kopīgās deklarācijas parakstīšana Baltajā zālē. Turpinājumā — ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Iecerēta arī Igaunijas Valsts prezidenta Lennarta Meri un Latvijas Ministru prezidenta Andra Šķēles saruna mūsu Ministru prezidenta kabinetā.

Tāpat kā allaž, būs tradicionālā preses konference, šoreiz — Rīgas pilī. Pēcpusdienā Igaunijas Republikas prezidents ieradīsies Saeimas namā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Alfredu Čepāni. Pēc tam Igaunijas Valsts prezidents Lennarts Meri dosies uz Rīgas Domi, lai tiktos ar Rīgas Domes priekšsēdētāju un domniekiem.

Pievakarē — dineja par godu Igaunijas Republikas prezidentam Lennartam Meri un viņa kundzei Hellei Meri, ko rīko Latvijas Valsts prezidents.

Ceturtdien, 24.oktobrī:

Rīta stundā Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri būs Kurzemes apmeklējuma noskaņā. Visupirms paredzēts ierasties Skrundā, kur bijušā lokatora teritorijā iecerēts iestādīt kociņus. Pēc tam Igaunijas un Latvijas valstu prezidenti dosies uz Kuldīgu, lai apskatītu ievērojamākās vietas: Ventas rumbu, vecpilsētu, kā arī Sv.Katrīnas baznīcu. Dienas otrā pusē paredzēta programma, lai ierastos Pedvālē, kur varētu iepazīties ar turienes Brīvdabas mākslas muzeju.

Īpaša programma būs Igaunijas Republikas prezidenta kundzes Heli Meri un Ainas Ulmanes tikšanās gaitām. Te kulminācija būs tikšanās Latvijas Igauņu biedrībā un Rīgas igauņu skolas apmeklējums M.Nometņu ielā.

Pēc tam Igaunijas Republikas prezidenta svinīgā pieņemšana — Rīgas Latviešu biedrības namā, kā arī oficiālā atvadīšanās ceremonija Rīgas pilī.

Piektdien, 25.oktobrī:

Saskaņā ar Igaunijas Republikas prezidenta Lennarta Meri un viņa dzīvesbiedres Helles Meri vēlmēm — privāta programma. Tā sāksies ar Turaidas apskati, Siguldas apmeklējumu, bet pēc tam būs ceļojums Ziemeļlatvijas virzienā, lai iepazītos ar Valkas un Valgas pašreizējo situāciju.

Pēc Valsts prezidenta

preses dienesta ziņām

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!