• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - iznākusi 9. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.1996., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

11.10.1996., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemes Reformas Vēstnesis” — iznākusi 9.burtnīca

Kārtējo žurnāla numuru ievada Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora Gunta Grūbes komentārs “Brīvajam zemes tirgum — iespējas ar ierobežojumiem”. Publicētas arī kārtējās ziņas par kadastrā reģistrētajiem un zemesgrāmatā nostiprinātajiem nekustamajiem īpašumiem. Ievietots Valsts zemes dienesta, Nacionālā mērniecības centra un Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra tālruņu saraksts. Vēlreiz zemes reformas un arhīvu izziņu problēmām pievēršas Valsts vēstures arhīva direktora vietniece Valda Pētersone. Likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” komentē Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra direktors Aldis Rausis.

Mērniecības un kartogrāfijas sadaļā par internacionālo fotogrammetrijas un distantās zondēšanas kongresu, kas šovasar notika Vīnē, informē tā dalībnieks SIA “Latgeo” prezidents Uldis Zuments. Šogad 90 gadu aprit ģeodēzijas profesoram Viktoram Freijam. Par jubilāra dzīves gājumu un darba gaitām stāsta Lauksaimniecības universitātes lektors Ē.Indriksons. Nacionālā mērniecības centra direktora vietnieks Ojārs Kozlovskis ar uzskatāmiem piemēriem izskaidro, cik jāmaksā par īpašuma robežu noteikšanu dabā un robežu plānu izgatavošanu.

Žurnāliste M.Sniedze rakstā “Dundagas pagasts var kļūt par izpētes bāzi” pievērsusies administratīvi teritoriālās reformas lietām. Līdzās publicēti Ministru kabineta noteikumi “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””.

Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas priekšsēdētājs Ziedonis Ziediņš intervijā “Dzīvokļu privatizācija Latvijā uzņēmusi gaitu” analizē, kā kurā novadā sokas dzīvojamo māju privatizācija un kādas problēmas vēl risināmas šajā sakarā. Publikāciju papildina Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas metodiskie norādījumi par dzīvojamo māju un atsevišķu privatizācijas objektu statusa noteikšanu, juridiskais skaidrojums par rajona padomēm piederošo dzīvojamo māju privatizāciju un informācija par jaunumiem dzīvojamo māju privatizācijas procesā.

Pievēršoties mežu lietām, žurnāls piedāvā mežzinātnieka Kārļa Brīvības rakstu “Meža daudzpusīgā vērtība”, Saeimas un Ministru kabineta jaunākos normatīvos dokumentus, kas attiecas uz mežierīcību, mežizstrādi, meža apsaimniekošanu un izmantošanu. Žurnāliste Z.Žukova stāsta par unikālo Kalsnavas dendrāriju.

Līdzās informācijai par aprikožu selekciju Dobelē un gadskārtējo konkursu “Sējējs” publicēts Zemkopības ministrijas rīkojums par grozījumiem rīkojumā “Par valsts subsīdiju fonda izlietošanu augkopības un lopkopības nozares attīstībai 1996.gadā”. Kultūrvidei veltītajā sadaļā ievietoti Ministru kabineta “Noteikumi par aizsargjoslām”. Tos komentē vides valsts ministrs Indulis Emsis.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!