• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kartupeļu audzētāju kooperatīvo sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kartupeļu audzētāju kooperatīvo sabiedrību

Aizvadītā mēneša nogalē bez šampanieša pokāliem un skaļiem tostiem, Latvijas kartupeļu audzētāji nodibināja savu asociāciju - Kooperatīvo sabiedrību “ Kartupelis”. Dibinātāji ir 22 kartupeļu audzētāji - zemnieku saimniecības un kartupeļu audzētāju sabiedrības no visas Latvijas. Dibināšanas sapulcē apstiprināja sabiedrības statūtus un ievēlēja valdi, par kuras priekšsēdētāju ar 20 balsīm kļuva Heinrihs Pavlovskis, Jelgavas rajona kooperatīvās sabiedrības “Tupenis” valdes priekšsēdētājs. Valdē vēl bez priekšsēdētāja ir četri valdes locekļi - Uldis Miglavs no Cēsu rajona Priekuļu selekcijas stacijas, Rīgas rajona Krimuldas zemnieks Vasilijs Rasimenoks, Bauskas rajona zemnieks Guntis Kalniņš un Vija Riekstiņa no Aizkraukles rajona. Dibināšanas sapulcē ievēlēja arī revīzijas komisiju trīs cilvēku sastāvā. Gan valde, gan revīzijas komisija ir ievēlēta uz trīs gadiem.

Vaicāts, kādēļ bija nepieciešams izveidot kooperatīvo sabiedrību “ Tupenis”, valdes priekšsēdētājs Heinrihs Pavlovskis teica: “Neoficiāli mūsu organizācija darbojas jau kādu pusotru gadu. Katrā ziņā šādai organizācijai ir jābūt, tādēļ mēs nolēmām to visu lietu padarīt oficiālu - ar dibināšanu, statūtiem, sabiedrības reģistrēšanu un visu pārējo. Ja Latvijas zemnieks dzīvos - un es esmu pārliecināts, ka viņš dzīvos -, tad arī šai sabiedrībai ir jādzīvo. Saimniecības nevar normāli attīstīties, ja strādā individuāli, katrs pats par sevi. Mums jādomā, kā kopīgiem spēkiem ražot daudz un lēti. Šoruden tā ir - kartupeļu ir ļoti daudz un tie arī ir lēti. Audzētāji uztraucas, bet es uzskatu, ka tas ir labi. No tā nav jābaidās. Gluži pretēji - jo vairāk kartupeļu, jo mazāka to cena, jo iedzīvotāji vairāk varēs nopirkt. Vai tad labāk lai pilsētnieki pērk un ēd rīsus un makaronus? Pagājušogad tā bija, un mūsu pašu Latvijā izaudzētos kartupeļus mūsu pašu Latvijas iedzīvotāji nevarēja atļauties nopirkt. Tas nav normāli.

Mūsu organizācijai pats būtiskākais ir sniegt vajadzīgo informāciju saviem biedriem par kartupeļu audzēšanu,cenām, realizācijas iespējām. Protams, ka vispirmām kārtām mēs rūpēsimies par saviem biedriem. Neliegsim informāciju arī pārējiem Latvijas kartupeļu audzētājiem un pārstrādātājiem, jo lauksaimniecības produktu tirgus taču ir viens. Un mums jāstrādā roku rokā arī ar mūsu produkcijas tirgotājiem. Tādēļ ikviens, kurš ir ieinteresēts kartupeļu lietās, ir mīļi gaidīts mūsu kooperatīvajā sabiedrībā “Tupenis”.”

Rūta Bierande,

“LV” lauksaimniecības nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!