• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 1996. gada 26. septembra rīkojums Nr. 134 "Par traktortehnikas reģistrēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzelzceļa sistēmas modernizāciju

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 134

Pieņemts: 26.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.134

Rīgā 1996.gada 26.septembrī

Par traktortehnikas reģistrēšanu

Traktortehnikas reģistrēšanas noteikumi

1. Traktortehniku (traktors, kombains vai cita speciāla pašgājēja mašīna ar iekšdedzes motoru, ja tā nav būvēta uz automašīnas bāzes, kā arī traktora piekabe) reģistrē un valsts reģistrācijas numura zīmi izsniedz valsts bezpeļņas organizācijas “Valsts tehniskās uzraudzības inspekcija” reģionu vai rajonu daļās pēc traktortehnikas īpašnieka reģistrācijas vietas (juridiskās adreses).

2. Traktortehniku reģistrē uz fiziskas personas vārda, kura ir sasniegusi 17 gadu vecumu, izņemot gadījumus, kad traktortehniku manto tikai personas, kuras jaunākas par 17 gadiem. Ja traktortehniku reģistrē uz fiziskas personas vārda, kura jaunāka par 17 gadiem, reģistrācijas apliecībā jāieraksta dati par šīs personas aizbildni.

Traktortehniku, kuras motora jauda mazāka par 150 ZS, visus kāpurķēžu traktorus un traktoru piekabes var reģistrēt uz fiziskas personas vārda, kura sasniegusi 16 gadu vecumu.

3. Lai traktortehniku reģistrētu, Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas reģionu vai rajonu daļā jāiesniedz:

3.1. noteikta parauga iesniegums;

3.2. dokuments, kas apliecina traktortehnikas uzskaites tehniskos datus (rūpnīcas izgatavotājas izdota tehniskā pase, formulārs vai noteiktā kārtībā izsniegts šāda dokumenta dublikāts);

3.3. Latvijas Republikā izdota traktortehnikas reģistrācijas apliecība, ja persona, kura reģistrē traktortehniku, nav pirmais īpašnieks kopš traktortehnikas saņemšanas brīža no rūpnīcas vai no tās ievešanas brīža Latvijas valstī;

3.4. uzziņa par traktortehnikas agregātu numuru salīdzināšanu;

3.5. īpašuma tiesības apliecinošs dokuments (kases ieņēmuma ordera kvīts, darījuma kvīts, noteiktā kārtībā reģistrēts pārdošanas–pirkšanas līgums, mantojuma, dāvinājuma dokuments, atsavinātāja izsniegts dokuments par juridiskai personai piederošas traktortehnikas atsavināšanu).

4. Lai reģistrētu pašbūvētu traktortehniku, jābūt Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas atzīta eksperta slēdzienam par šādas traktortehnikas leģimitāciju.

5. Traktortehniku reģistrē uz tās īpašnieka vārda. Ja tai ir vairāki īpašnieki, to reģistrē uz viena no līdzīpašnieka–turētāja vārda, ko nosaka visi līdzīpašnieki pēc savstarpējas vienošanās, ko apliecina notārs vai cita Civillikuma 1474.pantā norādītā persona. Traktortehnikas reģistrācijas apliecībā izdara atzīmi `KOPĪPAŠUMS'. Tālāk visas darbības ar traktortehniku, kas skar pārējo līdzīpašnieku īpašuma tiesības, ir izdarāmas tikai ar šo līdzīpašnieku piekrišanu, ko apliecina notārs vai cita Civillikuma 1474.pantā norādītā persona.

6. Ja traktortehnika pieder laulātiem kopīpašumā, tālāk visas darbības ar traktortehniku, kas skar otra laulātā īpašuma tiesības, laulātais traktortehnikas turētājs var izdarīt tikai ar otra laulātā rakstisku piekrišanu.

7. Ja traktortehnikai ir tikai viens īpašnieks (fiziska persona), tad šīs traktortehnikas pārreģistrācija no īpašnieka vārda uz citas fiziskas personas vārda notiek Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas reģiona vai rajona daļā abu šo personu klātbūtnē, kad Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas reģionu vai rajonu daļas inspektors, kurš izdara traktortehnikas pārreģistrēšanu, ir pārliecinājies par personu identitāti, to rīcībspēju, kā arī par traktortehnikas piederību pārdevējam (atsavinātājam). Šādā veidā var pārreģistrēt tikai tādu traktortehniku, kura jau ir reģistrēta Latvijas valstī, inspektoram reģistrējot pārdošanas–pirkšanas līgumu.

8. Ja traktortehnika ievesta Latvijas Republikā no ārzemēm, papildus īpašuma tiesību apliecinošiem dokumentiem nepieciešams dokuments par to, ka traktortehnikas ievešana ir noformēta muitas noteiktajā kārtībā.

9. Traktortehnika jāreģistrē 5 dienu laikā no tās iegādes (ievešanas) brīža un 5 dienu laikā jāveic traktortehnikas pārreģistrācija, ja izmainās kaut viens no uzskaites tehniskajiem datiem vai datiem par tās īpašnieku.

10. Valsts reģistrācijas numura zīmi traktortehnikai piestiprina izgatavotājrūpnīcas paredzētajā vietā, bet, ja tādas nav, tad numura zīmi piestiprina tā, lai to varētu brīvi saskatīt no traktortehnikas aizmugures atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu 184.punkta prasībām.

11. Par valsts reģistrācijas numura zīmes tālāku derīgumu, ja mainās tās īpašnieks, lemj Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas reģiona vai rajona daļas inspektors, kurš reģistrē šo traktortehniku.

12. Traktortehnikas valsts reģistrācijas tranzīta Nr.zīmi (tālāk tekstā – tranzīta Nr.) izsniedz pēc traktortehnikas īpašnieka pieprasījuma šo noteikumu 1.;2.;3. un 4.p. kārtībā.

13. Tranzīta Nr. ir derīgs 1 mēnesi no izsniegšanas brīža, un tas nepieciešams, lai traktortehnika varētu piedalīties ceļu satiksmē un ja to nav iespējams 5 dienu laikā no iegādes brīža reģistrēt savā reģistrācijas vietā, kā arī tad, ja traktortehnika Latvijas valstī noņemta no uzskaites un ar to izbrauc uz ārzemēm.

14. Izsniedzot tranzīta Nr., traktortehnikas reģistrācijas apliecībā izdara ierakstu `TRANZĪTS'.

Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas, SIA priekšnieks U.Dižkačs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!