• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1996., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā - Baltkrievijas pārstāvji

Vēl šajā numurā

04.10.1996., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra — Irānas vēstnieks

Trešdien, 2. oktobrī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Irānas Islama Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Hoseinu Panahiazaru (Hossein Panahiazar), kas bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā Valdis Birkavs atgādināja par Latvijas ārpolitikas pamatiezīmēm — nodibināt, uzturēt un paplašināt diplomātiskās attiecības arī ar Tuvo un Vidējo Austrumu valstīm, paturot orientāciju uz Eiropas Savienību un NATO. Abu valstu pārstāvji izteica cerību, ka nākotnē Latvija un Irāna nodibinās sakarus ekonomikas jomā, kā arī kultūras un izglītības sfērā

— Meksikas vēstnieks

Trešdien, 2.oktobrī, pie LR ārlietu ministra Valda Birkava darba vizītē ieradās Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lorenco Vignals (Lorenco Vignal).

Tikšanās laikā Valdis Birkavs un Lorenco Vignals apsprieda Latvijas un Meksikas divpusējās attiecības, uzsverot, ka abu valstu sadarbībai ir liela perspektīva.

Sarunas gaitā LR ārlietu ministrs iepazīstināja vēstnieku ar Latvijas ārpolitikas un iekšpolitikas aktualitātēm, kā arī izteica cerību aktivizēt Latvijas un Meksikas sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Sarunas laikā Latvijas ārlietu ministrs un Meksikas vēstnieks uzsvēra Latvijas un Meksikas sadarbības iespējas ekonomikas jomā, šajā sakarā īpaši akcentējot Latvijas ģeopolitiskā stāvokļa nozīmi, izvēršot tranzītu.

Izvērtējot abu valstu sadarbību, Lorenco Vignals kā piemēru minēja Meksikas preču tranzītu, izmantojot Latvijas ostas.

Sarunas nobeigumā abas puses pauda gandarījumu par abu valstu attiecību veiksmīgu ievadījumu, kā arī pārliecību, ka sāktie kontakti turpināsies un vērsīsies plašumā.

ĀM preses centrs

"

Ekonomikas ministrijā —

Korejas vēstnieks

Trešdien, 2.oktobrī, Ekonomikas ministrijā iepazīšanās vizītē bija ieradies nule akreditētais Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Čanbums Lī (Chang Bum Lee). Sarunā ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Aivaru Berneru vēstnieks informēja par savas valsts ieinteresētību aktivizēt ekonomiskās attiecības ar Latviju. Savukārt Aivars Berners atzina, ka Latvijai, pārkārtojot savu tautsaimniecību uz tirgus ekonomikas principiem, būtu noderīgi tuvāk iepazīties ar Korejas pieredzi ekonomisko reformu realizēšanā. Vēl vēstnieks īsumā tika iepazīstināts ar pašreizējo situāciju mūsu valsts ekonomikā un privatizācijas procesa gaitu, kā arī investīciju iespējām.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Par atlīdzību no Vācijas

Pēc Saeimā topošās, bet vēl nenodibinātās okupācijas seku likvidēšanas grupas iespējamā vadītāja deputāta Gundara Valdmaņa (Vienības partija) ierosmes, vakar Saeimas namā Latvijas zinātnieku padomes loceklis, Vienības partijas valdē esošais Ivars Kupčs publiski nodeva glabāšanai Valsts vēstures arhīvam "Materiālus par vācu okupācijas varas un vācu armijas Latvijai Otrajā pasaules karā nodarītajiem zaudējumiem". Šo uzziņu krājumu savulaik ar Latvijas sūtņa Lielbritānijā Zariņa kunga gādību 1956.gadā sagatavojis Jānis Skujevics, un tas tikai četros eksemplāros esot izdots.

Statistisko materiālu apkopojumu saņemot, Latvijas Valsts vēstures arhīva direktors Nikolajs Rižovs sacīja, ka tas turpmāk būs pieejams un izmantojams ikvienam Latvijas jaunāko laiku vēstures pētniekam.

Kā izteicās G.Valdmanis, vācu okupācijas varas radītie zaudējumi varētu būt pusmiljards ASV dolāru.

Mintauts Ducmanis,

"LV" Saeimas un valdības lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!