• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Meksikas un Irānas vēstnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.1996., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vīrs armijā ir cilvēks, kas pelna vislielāko cieņu

Vēl šajā numurā

03.10.1996., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pie Valsts prezidenta

— Meksikas vēstnieks

Vakar, 2. oktobrī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās (attēlā) ar Meksikas vēstnieku Lorenco Vignalu (Lorenzo Vignal).

Vēstnieks atzina, ka Latvijā pēdējos gados ir notikušas ievērojamas administratīvas pārmaiņas atbilstoši Eiropas standartiem, kas liecina par to, ka Latvija ir gatava ieņemt būtisku vietu modernās Eiropas nākotnes modelī.

Prezidents uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta padziļināt attiecības ar Meksiku, ņemot vērā Meksikas dinamisko attīstību un daloties pieredzē, kas uzkrāta, darbojoties vairākās starptautiskajās organizācijās.

Tikšanās gaitā tika pārrunāti dažādi NATO paplašināšanās aspekti. Runājot par Latvijas ārpolitikas uzdevumiem, Valsts prezidents akcentēja Baltijas jūras valstu reģiona lomu Eiropas kontekstā. Sarunas laikā tika uzsvērta nepieciešamība uzturēt labas kaimiņattiecības ar Krieviju.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka Baltijas valstu ģeogrāfiskajam stāvoklim ir liela stratēģiskā nozīme ekonomisko sakaru veicināšanā starp Austrumiem un Rietumiem un Meksika ir ieinteresēta šajā procesā.

Tika pārrunāta Meksikas un Latvijas divpusējo attiecību perspektīva. Vēstnieks pauda pārliecību, ka Latvija ļoti sekmīgi virzās uz savu mērķi — visdrīzākajā laikā iekļauties Pasaules tirdzniecības organizācijā. Pieskaroties iespējamajām sadarbības formām abu valstu starpā, Valsts prezidents kā veicinošus faktorus minēja Meksikas pārstāvniecības atvēršanu Rīgā un Meksikas atbalsta sniegšanu Latvijai, lai sekmētu tās ātrāku uzņemšanu Pasaules tirdzniecības organizācijā. Vēstnieks atzina, ka šobrīd Meksikā aktīvi un veiksmīgi darbojas Latvijas goda konsuls, un izteica priekšlikumu, ka arī Latvijā varētu strādāt Meksikas goda konsuls, tādējādi paplašinot un pilnveidojot Meksikas un Latvijas attiecības.

Valsts prezidenta preses dienests

— Irānas vēstnieks

Vakar, 2.oktobrī, Rīgas pilī notika Irānas vēstnieka Hoseina Panahiazara atvadu vizīte.

Vēstnieks uzsvēra, ka optimistiski raugās uz Latvijas un Irānas attiecībām nākotnē. Viņš pieminēja savstarpējās nesenā pagātnē notikušās dažāda līmeņa vizītes un izteica cerību, ka Irānas un Latvijas ekonomiskā sadarbība attīstīsies un padziļināsies. H.Panahiazars akcentēja nepieciešamību sadarboties arī starptautisko organizāciju ietvaros. Vēstnieks atzina, ka Latvija pēdējā laikā sasniegusi acīmredzamu progresu, par ko liecinot konkrēti skaitļi un būtiskas pārmaiņas pašā valstī.

Prezidents dalījās savās pārdomās, vērtējot šībrīža situāciju valstī, kā arī iezīmēja Latvijas perspektīvas saistībā ar ES. Guntis Ulmanis vērsa uzmanību uz savu neseno vizīti Eiropas Padomē, kur apspriesti vitāli svarīgi cilvēktiesību jautājumi. Valsts prezidents uzsvēra, ka, veidojot labas attiecības ar Eiropas valstīm, Latvija ir ieinteresēta paplašināt savu sadarbību arī ar citu reģionu valstīm. Tikšanās gaitā tika pārrunātas Irānas aktualitātes. Vēstnieks minēja faktu, ka Irānai šobrīd jārūpējas par vairāk nekā 2 miljoniem bēgļu, piebilstot, ka Irānas tautas ticības daļa ir — palīdzēt vājajiem.

Nobeigumā prezidents izteica cerību, ka valstis, kurām ir raksturīga augsta morāle, risinot humānas dabas jautājumus, atradīs kopīgus saskares punktus, lai padziļinātu savstarpējās attiecības. Irānas vēstnieks nodeva sveicienus no savas valsts prezidenta un ielūgumu Latvijas Valsts prezidentam apmeklēt Irānu pieņemamā laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!