• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iebildumiem licences izsniegšanai darbam ar jonizējošā starojuma avotiem v/u "Radons". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1996., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas bankas ziņas

Vēl šajā numurā

01.10.1996., Nr. 164

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas rajona padome

Veids: lēmums

Numurs: 495

Pieņemts: 20.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas rajona padomē

Lēmums Nr.495

Rīgā 1996.gada 20.septembrī

Par iebildumiem licences izsniegšanai darbam ar jonizējošā starojuma avotiem (JSA) valsts uzņēmumam “Radons”

Noklausījusies Attīstības komitejas priekšsēdētāja I.Šteinberga ziņojumu un Attīstības daļas vadītāja O.Kligina informāciju par stāvokli uzņēmumā, kas fiksēts 11.09.96. sastādītajā apsekošanas aktā, Rīgas rajona padome nolēma:

1. Sakarā ar to, ka uzņēmums “Radons” nenodrošina pietiekamu JSA glabātuvju teritorijas apsardzi un automatizētu jonizētā starojuma kontroli darba zonā, līdz šo trūkumu novēršanai neatbalstīt licences izsniegšanu darbībām ar jonizētā starojuma avotiem valsts uzņēmumam “Radons”.

2. Nosūtīt rajona padomes lēmuma norakstus LR Vides un reģionālās attīstības ministrijas Vides valsts inspekcijai, valsts uzņēmumam “Radons” un Baldones pilsētas domei, kā arī publicēšanai laikrakstos “Latvijas Vēstnesis” un “Rīgas Apriņķa Avīze”.

Padomes priekšsēdētājs J.Ruško

Valsts uzņēmuma “Radons” apsekošanas akts

Baldonē 1996.gada 11.septembrī

Mēs, apakšā parakstījušies, Ojārs Kligins, Rīgas rajona padomes Attīstības daļas vadītājs, un Andris Vidžis, Baldones pilsētas domes priekšsēdēāja vietnieks, piedaloties Ivaram Ekeram, valsts uzņēmuma “Radons” RDD priekšniekam, saskaņā ar Vides valsts inspekcijas 03.09.1996. vēstuli Nr.16/903 “Par licences darbībām ar JSA izsniegšanu valsts uzņēmumam “Radons”” veicām uzņēmuma vispārēju apsekošanu, kurā konstatējām sekojošo:

1. Nav iekārtota automatizēta starojuma kontroles sistēma darba zonā esošajām radioaktīvo vielu un atkritumu apglabāšanas tvertnēm.

2. Uzņēmuma ārējais nožogojums un darba zona nav aprīkota ar nepieciešamu apsardzes signalizāciju. Nav attīrīta teritorija 2 m platumā starp ārējo žogu un mežaudzi.

3. Nav veikti vispārēji drošības pasakumi, t.i., nav līguma par uzņēmuma operatīvo apsardzi ar valsts policiju (vai municipālo policiju, vai zemessardzi).

Secinājums: valsts uzņēmumam “Radons” pagaidām nedrīkst izsniegt licenci darbībām ar jonizējošā starojuma avotiem (JSA) līdz šī uzņēmuma ārējā nožogojuma un darba zonas apsardzes signalizācijas un starojuma kontroles automatizētās sistēmas sakārtošanai.

Rīgas rajona padomes Attīstības daļas vadītājs O.Kligins

Baldones pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Vidžis

Valsts uzņēmuma “Radons” RDD priekšnieks I.Ekers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!