• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 17. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1996., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa ziņām augustā

Vēl šajā numurā

18.09.1996., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 17. septembra sēdē

Vakar, 17. septembrī, kārtējā valdības sēdē akceptēts likumprojekts “Par valsts budžetu 1997. gadam”. Apstiprināts valsts pamatbudžeta projekts 1997. gadam ieņēmumos un izdevumos 544 miljonu latu apmērā (ieskaitot ieņēmumus no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem) un valsts speciālo budžetu ieņēmumos un izdevumos 567 miljonu latu apmērā. Noteikts pašvaldību aizņēmumu un garantiju saistību kopējais maksimālais apjoms 1997. gadā 46 miljonu latu apmērā, tajā skaitā iekšējo aizņēmumu apjomu — 20 miljonu latu. Nosakot, ka aizņēmumus var izdarīt tikai ar Valsts kases starpniecību. Ministru kabinets noteicis maksimālo kopējo valsts parādu 540 miljonu latu apmērā, maksimālo apmēru ārējam parādam par valdības garantijām un galvojumiem — 56 miljoni latu, tajā skaitā valsts izsniedzamās garantijas 1997. gadam — 21 miljons latu un valdības rīcības pieļaujamās robežas saistību izpildei neparedzētu apstākļu gadījumos — 12 miljonu latu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par muitas tarifu kvotām gaļai un dzīviem lopiem”. Noteikumi paredz līdz 1996. gada 31. decembrim noteikt ievedmuitas tarifu kvotas sekojošos apmēros: liellopu gaļai — 3 tūkstoši tonnu, dzīviem liellopiem — 1,5, cūkgaļai — 5 un dzīvām cūkām — 3 tūkstoši tonnu ar samazinātu ievedmuitas tarifu likmi 10% vai no valstīm, ar kurām Latvijai ir brīvās tirdzniecības līgumi, tirdzniecības labvēlības režīms un Eiropas Savienības valstīm — 5%. Kvotas tiek noteiktas, lai kompensētu gaļas deficītu, kas pamatā skar pārstrādes uzņēmumus.

Valdība akceptēja noteikumus “Par kārtību, kādā noformējami dokumenti darbībām ar bīstamiem atkritumiem”.

Ar Ministru kabineta rīkojumu izveidota darba grupa, kura izstrādās metodiku pašvaldību 1997. gada finansu kopsavilkuma pārskatiem. Pārskatos tiks atspoguļoti pašvaldību budžeti un pašvaldību uzņēmējdarbības rezultāti. Par darba grupas vadītāju iecelts Valsts kases pārvaldnieks Aivars Veiss.

Akceptēti noteikumi “Par valsts atbalstu eksporta un importa garantēšanā un finansēšanā”. Valsts atbalsta politiku eksporta un importa garantēšanā un finansēšanā īsteno valsts akciju sabiedrība “Latvijas eksportkredīts”. Šie noteikumi neparedz garantiju izsniegšanas un finansēšanas kārtību, bet nosaka galvenos principus — valsts atbalstu eksporta veicināšanā, valsts atbildību par valsts a/s “Latvijas eksportkredīts” darbību u.c.

Ministru kabinets apstiprināja valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” pamatkapitāla palielināšanu par 3 645 000 latu un pamatkapitālā iekļaujamos valsts nekustamā īpašuma objektus un to vērtības.

Ar valdības rīkojumu par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda turētāju ir apstiprināta Valsts kase.

Akceptēts Saeimas lēmuma projekts “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības nosūtīšanu Latvijas Republikas un Zviedrijas Karalistes kopīgās militārās vienības sastāvā līdzdalībai NATO vadītajās starptautiskajās miera nodrošināšanas operācijās bijušajā Dienvidslāvijas teritorijā”.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!