• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas preču ceļu uz Sanktpēterburgu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1996., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzticību valstij un sabiedrībai

Vēl šajā numurā

05.06.1996., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Latvijas preču ceļu uz Sanktpēterburgu

Daru zināmu, ka Zemkopības ministrijā atvērta Sanktpēterburgas mērijas Pārtikas produkcijas un kosmētikas līdzekļu kvalitātes kontroles centra pārstāvniecība, kuras struktūrā ietilpst visas pārtikas produkcijas grupu sertifikācijas eksperti. Minētie sertifikācijas eksperti akreditēti Krievijas Federācijas Valsts standartā.

Interesentus, kas vēlas eksportēt produkciju uz jebkuru Krievijas Federācijas reģionu vai NVS valstīm, par eksportējamās produkcijas sertifikāciju lūdzu griezties pārstāvniecībā. Pēc produkcijas sertifikācijas darbu veikšanas, ko paredz Krievijas Federācijas Nacionālā sertifikācijas sistēma — GOST-P, varēs saņemt produkcijas atbilstības sertifikātu, kas dos iespēju ievest produkciju Krievijas Federācijas un NVS valstu muitas zonā, kā arī realizēt šo produkciju minēto valstu tirdzniecības tīklā.

Informāciju par pārtikas produkcijas sertifikācijas kārtību un izcenojumiem var saņemt Rīgā, Republikas laukumā 2, Pārtikas produkcijas kvalitātes valsts inspekcijā, tālrunis 7027168.

Zemkopības ministrijas valsts sekretārs J.Lapše

1996. gada 24. maijā (“LV” redakcijā — 4.jūnijā)

Centra pārstāvniecību Latvijā uzticēts vadīt Pārtikas produkcijas kvalitātes valsts inspekcijas priekšniecei Jevgēnijai Pušmucānei.

Kā tuvāk informēja Jevgēnija Pušmucāne, pārstāvniecībā varēs saņemt visus nepieciešamos dokumentus, aizpildīt iesnieguma veidlapas. Tāpat arī produkcijas analīzes, kas noteiks produkcijas atbilstību Krievijas nacionālajai sertifikācijas sistēmai GOST–P, būs iespējams veikt tepat Rīgā, Pārtikas inspekcijas gaļas un piena rūpniecības kontroles laboratorijā, Bauskas ielā 180. Tad visi sagatavotie materiāli ceļos uz Sanktpēterburgu, kur izdos sertifikātu. Pēc kāda laika arī sertifikātu varēs saņemt jau Rīgā. Šajā procedūrā tāpat ietilpst inspekcijas kontrole uzņēmumā, sākot no tehnoloģijas līdz pat gatavajam produktam.

Rūta Bierande,
“LV” lauksamniecības nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!