• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvijas lauksaimniecība interesētu Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.1996., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas, Ziemeļu un Beniluksa valstīm kopīgo

Vēl šajā numurā

30.05.1996., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvijas lauksaimniecība interesētu Eiropu

Vakar, 29.maijā, Bulduros notika Ziemeļvalstu un Baltijas valstu seminārs. Tajā Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministriju pārstāvji tikās, lai pārrunātu un saskaņotu viedokļus, kas saistīti ar iekļaušanos Eiropas Savienībā.

Jau iepriekšējās tikšanās reizēs, kas ritēja Helsinkos pagājušā gada novembrī un šogad aprīlī, tika izveidotas septiņas darba grupas, kuras nodarbosies ar veterinārijas, fitosanitārajiem, graudu, mājdzīvnieku, zivsaimniecības, strukurālās politikas un statistikas jautājumiem. Graudu, mājdzīvnieku un zivsaimniecības sektoru virsvadību uzņemsies Zviedrija, Dānija vadīs veterinārijas un strukturālās politikas jautājumus, bet Somijas ziņā būs fitosanitārās un statistikas problēmas. Katrā darba grupā būs cilvēki no visām sešām sadarbībā ieinteresētajām valstīm, Latvijas puses pārstāvji būs zināmi nākamnedēļ. Par katru apspriežamo jautājumu grupu paredzētas regulāras tikšanās kādā no Baltijas valstīm — pārmaiņus Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. Šāda apvienošanās vajadzīga, lai Skandināvijas un Baltijas valstis varētu veidot vienotu bloku ES.

Līdz 1.septembrim katrai valstij jāsagatavo faktuāls situācijas izklāsts un attīstības plāns pa apskatāmo jautājumu grupām un jāpamato galvenās problēmas. Nākamā darbošanās fāze varēs sākties tikai pēc visu darba grupu rezultātu apkopošanas, un tas jau saistīsies ar praktiskiem jautājumiem, tādiem kā Baltijas valstu resursi, sadarbības un organizācijas jautājumi, vienoti pasākumi nākotnē u.tml., lai skaidri varētu pateikt, kas nepieciešams visām sešām — Skandināvijas un Baltijas — valstīm.

Rūta Bierande,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!