• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Indonēzijas attiecību perspektīvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1996., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Ministru prezidenta - Kanādas vēstnieks - Francijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

28.05.1996., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Indonēzijas attiecību perspektīvu

Pie Valsts un Ministru prezidentiem

Vakar, 27.maijā, Rīgas pilī notika Indonēzijas vēstnieka Ibrahima Jasina atvadu vizīte. Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis pateicās vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Indonēzijas starpvalstu attiecību veidošanā un izteica cerību, ka tuvākajā laikā Latvijas ārlietu ministrs apmeklēs Indonēziju, kas veicinātu abu valstu ekonomiskās sadarbības aktivizēšanos. Vēstnieks atzina, ka abu valstu sadarbība varētu būt aktīvāka, piebilstot, ka nākamajam Indonēzijas vēstniekam Latvijā būs plašs darba lauks. G.Ulmanis uzsvēra, ka nākamie trīs četri gadi Latvijai varētu būt ciešāku kontaktu veidošana un iepazīšanās ar tām valstīm, ar kurām sakari līdz šim nav bijuši sistemātiski. Indonēzijas vēstnieks pastāstīja par situāciju savā valstī un dalību Dienvidaustrumāzijas reģionālajās organizācijās, kā arī Āzijas reģionālajā forumā. Latvijas Valsts prezidents un Indonēzijas vēstnieks vienojās, ka abas valstis varētu sadarboties un atbalstīt viena otru ANO un citās starptautiskajās organizācijās.

Valsts prezidenta preses dienests

Arī pie Ministru prezidenta Andra Šķēles atvadu vizītē bija ieradies Indonēzijas Republikas vēstnieks Latvijā Ibrahims Jasins. Sarunu laikā tika apspriesta abu valstu attiecību problemātika, īpašu uzmanību pievēršot ekonomisko sakaru pilnveidošanai. A.Šķēle uzsvēra, ka nepieciešams veidot abu valstu līgumisko attiecību bāzi. Šis process varētu tikt uzsākts gaidāmās Latvijas ārlietu ministra vizītes laikā Dienvidaustrumāzijā. Vizīte notiks šoruden. I.Jasins apliecināja Indonēzijas atbalstu Latvijas vēlmei iestāties Pasaules tirdzniecības organizācijā un piedalīties ANO Ekonomiskajā un sociālajā komitejā.

Valdības preses dienests
Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!