• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 21. maija noteikumi Nr. 183 "Kārtība, kādā tiek sniegti pakalpojumi lidostas, ostas un dzelzceļa slēgtajā zonā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1996., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.183

Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokli un nodokļu nemaksāšanas novēršanu un konvencijas papildu protokolu

Vēl šajā numurā

28.05.1996., Nr. 91

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 183

Pieņemts: 21.05.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 183

Rīgā 1996. gada 21. maijā (prot. nr.28. 17. §)

Kārtība, kādā tiek sniegti pakalpojumi lidostas, ostas un dzelzceļa slēgtajā zonā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas valsts robežas likuma 14.pantu

 

1. Noteikumos lietotie termini:

1.1. lidostas slēgtā zona — lidostas administrācijas, robežapsardzības, muitas un lidostas drošības struktūru kopīgi noteikta un norobežota lidostas telpa vai teritorija posmā no vietas, kur tiek veikta robežkontrole (ieskaitot muitas, imigrācijas, sanitārās, karantīnas un citas attiecīgās procedūras) un drošības kontrole, līdz gaisa kuģim;

1.2. ostas slēgtā zona — ostas pārvaldes, robežapsardzības un muitas struktūru kopīgi noteikta un norobežota īpaša ostas teritorija pasažieru un kravu apkalpošanai, kurā tiek veikta robežkontrole (ieskaitot muitas, imigrācijas, sanitārās, karantīnas un citas attiecīgās procedūras);

1.3. dzelzceļa slēgtā zona — dzelzceļa robežstacijas administrācijas, robežapsardzības un muitas struktūru kopīgi noteikta dzelzceļa robežstacijas teritorija vai telpa pasažieru un kravu apkalpošanai, kurā tiek veikta robežkontrole (ieskaitot muitas, imigrācijas, sanitārās, karantīnas un citas attiecīgās procedūras), kā ari vilciena sastāvs robežkontroles laikā.

2. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā uzņēmumi vai uzņēmējsabiedrības (turpmāk tekstā — "uzņēmums") veic uzņēmējdarbību, sniedzot pakalpojumus lidostas, ostas un dzelzceļa slēgtajā zonā.

3. Šie noteikumi neattiecas uz uzņēmējdarbību brīvostās un brīvajās ekonomiskajās zonās, kā ari uz ārvalstu uzņēmumiem, kuri sniedz pakalpojumus pasažieru tranzīta vilcienos.

4. Lai nodrošinātu ar robežas šķērsošanu saistīto jautājumu risināšanu, slēgtajā zonā drīkst darboties uzņēmums, ar kuru lidostas, ostas vai dzelzceļa vadība saskaņā ar šajos noteikumos noteikto kārtību ir noslēgusi nomas līgumu vai līgumu par pakalpojumu sniegšanu.

5. Slēgtajā zonā drīkst darboties Uzņēmumu reģistrā reģistrēts uzņēmums, kas reģistrēts ari kā nodokļu maksātājs.

6. Slēgtajā zonā drīkst darboties šādi uzņēmumi:

6.1. muitas kontrolei pakļauto preču un citu priekšmetu deklarētāji;

6.2. bankas un to filiāļu norēķinu grupas, kas nodrošina attiecīgo bankas operāciju veikšanu un valūtas apmaiņu;

6.3. Latvijas Republikā licencēto apdrošināšanas sabiedrību filiāles;

6.4. beznodokļu tirdzniecības veikali;

6.5. sakaru pakalpojumu punkti;

6.6. bāri, kafejnīcas, restorāni un citi ēdināšanas uzņēmumi;

6.7. uzņēmumi, kas sniedz pakalpojumus biznesa klases pasažieriem;

6.8. uzņēmumi, kas sniedz pakalpojumus pasažieru vilcienos;

6.9. kravas apstrādes uzņēmumi;

6.10. transporta, ekspedīciju un apgādes uzņēmumi;

6.11. citi ar pārvadātāju un pasažieru apkalpošanu saistīti uzņēmumi, ja attiecīgais pakalpojumu veids saskaņots ar muitu un robežapsardzi.

1 7. Šo noteikumu 6.punktā minētie uzņēmumi darbojas un to kontrole tiek veikta saskaņā ar Latvijas Republikas muitas kodeksu, likumu "Par uzņēmējdarbību" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, 42.nr.; 1991, 27./28.nr.; 1992, 22./23.nr.; 1993, 3./4., 12./13., 18./19., 20./21., 22./23.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 29., 77.nr.; 1995, 1 59., 177.nr.; 1996, 64.nr.), Latvijas Republikas valsts robežas likumu (Latvijas Vēstnesis, 1994,132.nr.; 1995,176.nr.; 1996,64.nr.), Ministru kabineta 1995.gada 27.jūnija noteikumiem nr.178 "Noteikumi par beznodokļu tirdzniecības veikaliem" (Latvijas Vēstnesis, 1995,102.nr.; 1996,43.nr.), šiem noteikumiem, kā ari citiem tiesību aktiem, kuri regulē uzņēmējdarbību un robežkontroles punktu režīmu.

8. Uzņēmuma personāla un transporta pārvietošanās kārtību lidostas slēgtajā zonā, ostas slēgtajā zonā un dzelzceļa slēgtajā zonā nosaka tiesību akti, kuri regulē muitu, robežkontroli, imigrāciju un emigrāciju, kā ari lidostas un ostas caurlaižu režīmu un uzturēšanās noteikumus dzelzceļa slēgtajā zonā.

9. Lidostas, ostas vai dzelzceļa vadībai pirms nomas līguma vai līguma par pakalpojumu sniegšanu noslēgšanas ar uzņēmumu, kurš noteikts konkursa kārtībā, jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta rajona (republikas pilsētas) nodaļas muitas vietējai iestādei un attiecīgajai Robežapsardzības spēku daļai rakstisks paziņojums, kurā jāinformē par minēto uzņēmumu, kā arī par slēgtajā zonā paredzētās uzņēmējdarbības vietu un veidu.

10. Šo noteikumu 9.punktā minētajam uzņēmumam jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta rajona (republikas pilsētas) nodaļas muitas vietējai iestādei šo noteikumu 13.1., 13.3., 13.4. un 13.5.apakšpunktā minētie dokumenti.

11. Valsts ieņēmumu dienesta rajona (republikas pilsētas) nodaļas muitas vietējā iestāde un Robežapsardzības spēku daļa 15 dienu laikā pēc tam, kad saņemts attiecīgais paziņojums un dokumenti, nosūta attiecīgu rakstisku atbildi lidostas, ostas vai dzelzceļa vadībai.

12. Ja rodas domstarpības par uzņēmuma darbību slēgtajā zonā, jautājumu izskata lidostas, Mostas vai dzelzceļa vadība kopīgi ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentu un Robežapsardzības spēku vadību.

13. Uzņēmumam, kas lidostas, ostas vai dzelzceļa slēgtajā zonā vēlas veikt šajos noteikumos paredzēto uzņēmējdarbību, lidostas, ostas vai dzelzceļa vadībai jāiesniedz iesniegums, kuram jāpievieno šādi dokumenti:

13.1. uzņēmuma reģistrācijas apliecības notariāli apliecināta kopija;

13.2. uzņēmuma vadītāja paraksta tiesības apliecinošs dokuments;

13.3. uzņēmuma statūtu notariāli apliecināta kopija;

13.4. nodokļu inspekcijas izziņa par uzņēmuma reģistrēšanos nodokļu maksātāju reģistrā un par nodokļu samaksu;

13.5. notariāli apliecināta uzņēmuma darbības atļaujas (licences) kopija, ja attiecīgās Uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešama atļauja (licence).

14. Uzņēmumam ne vēlāk kā 10 dienas pirms attiecīgās uzņēmējdarbības uzsākšanas Robežapsardzības spēku daļā jāiesniedz to personu saraksts, kuras strādās slēgtajā zona, un jāsaņem attiecīga atļauja. Ja pēc uzņēmējdarbības uzsākšanas nepieciešams izdarīt izmaiņas minētajā sarakstā, uzņēmumam 10 dienas pirms attiecīgo izmaiņu izdarīšanas rakstiski jāinformē par to Robežapsardzības spēku daļa un jāsaņem attiecīga atļauja. Minētais saraksts, kā ari ziņas par izmaiņām tajā uzņēmumam jāiesniedz arī lidostas, ostas vai dzelzceļa vadībai lidostas un ostas caurlaižu režīmu un uzturēšanās kārtību dzelzceļa slēgtajās zonās regulējošo tiesību aktu noteiktajā kārtībā.

15. Lidostas, ostas un dzelzceļa vadībai, slēdzot līgumu ar uzņēmumu, tajā jāparedz, ka līgums var tikt apturēts vai lauzts, ja uzņēmums vai tā personāls:

15.1. nav ievērojis to tiesību aktu prasības, kuri regulē muitu un robežapsardzību;

15.2. nav pildījis muitas dienesta un Robežapsardzības spēku amatpersonu likumīgās prasības;

15.3. ir iesaistījies prettiesiskos darījumos, kas saistīti ar muitas noteikumu pārkāpumiem, robežas nelikumīgu šķērsošanu un robežkontroles punktu režīma pārkāpumiem;

15.4. ir izdarījis pārkāpumus, kas saistīti ar personāla profesionālo darbību;

15.5. ir pārkāpis šajos noteikumos minētos nosacījumus;

15.6. ir pārkāpis noslēgtā līguma noteikumus.

Noslēguma Jautājumi

16. Lidostas, ostas vai dzelzceļa vadībai trīs mēnešu laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā izdarīt grozījumus ar uzņēmumiem noslēgtajos līgumos saskaņā ar šo noteikumu 15.punktā minētajiem nosacījumiem.

Ministru prezidents A.Šķēle

Satiksmes ministrs V.Krištopans

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!