• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Francijas jaunais vēstnieks - pie Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.1996., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs esam nevis liela un maza valsts, bet divas neatkarīgas valstis, kas grib sadarboties

Vēl šajā numurā

23.05.1996., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA 

Francijas jaunais vēstnieks — pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 22.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Bernāru Ponsē (Bernard Poncet). Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvijai un Francijai nav jādomā, kā uzsākt sakarus, bet kā tos padziļināt un attīstīt. Saeimas priekšsēdētāja informēja par līdzšinējo parlamentāro sadarbību, īpaši uzsverot Francijas Senāta priekšsēdētāja Renē Monorī vizītes nozīmi, kuras laikā gūta vērtīga pieredze parlamenta darba organizēšanā.

Francijas Republikas vēstnieks Latvijas Republikā Bernārs Ponsē un Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse dalījās pārdomās par daudzpartiju sistēmas attīstību gan Latvijā, gan arī citās postsociālisma valstīs, kurās ir līdzīgas problēmas, proti, ļoti plaša partiju pārstāvniecība parlamentā. Raksturojot Latvijas politisko spektru, I.Kreituse atzina, ka bez stabilas Rietumeiropas tipa sociāldemokrātiskās partijas Latvijā nevarēs iegūt līdzsvaru sabiedrības politiskajā dzīvē, jo galvenokārt vēsturisko apstākļu dēļ Latvijā pagaidām šī politiskā niša ir brīva. Saeimas priekšsēdētāja informēja arī par apvienošanās procesiem attiecībā uz partijām, kurām ir līdzīgas politiskās un ekonomiskās nostādnes.

Tikšanās laikā abas puses apsprieda jautājumus, kas saistīti ar Francijas investīciju piedāvājumu realizāciju Latvijā. Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja faktu, ka Latvijā sākusi darbu piektā lielākā banka Eiropā “Societe General”, kas novērtējusi Latvijas izdevīgo stāvokli un lomu saimnieciskajā sadarbībā ar austrumu kaimiņvalstīm.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!