• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja - Daugavas nedēļas noslēgumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1996., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesu tiesneši un Zemesgrāmatu nodaļu priekšnieku vietnieki zvēr

Vēl šajā numurā

21.05.1996., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Saeimas priekšsēdētāja — Daugavas nedēļas noslēgumā

Sestdien, 18. maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse apmeklēja Daugavas nedēļas noslēguma pasākumu Stukmaņu muižā. “Gods un slava pagastam, kura muižas baltais tornis redzams jau no ceļa un kas nav jāmeklē pēc rādītāja vai jājautā garāmgājējiem,” savā runā pagasta kultūras namā teica I. Kreituse.

Bet pirms tam Klintaines pagasta vecākais Andris Kačkāns parādīja viesiem paveikto. Un, lai gan darāmā vēl ir ļoti daudz, bet finansiālie līdzekļi nepietiekami, muižas sakopšanas darbi strauji iet uz priekšu. Runājot ar pagastu vadītājiem, galvenais temats, protams, bija pašvaldību finansu izlīdzināšanas jautājums. Saeimas priekšsēdētāja un klintainieši bija vienisprāt, ka finansu izlīdzināšana nedrīkst būt mehānisks process, būtu jāņem vērā ne tikai iedzīvotāju skaits un kvadrātkilometri, bet arī situācija ar kultūras pieminekļiem, veselības aizsardzības iestādēm un citiem nematemātiskiem lielumiem.

Šogad Daugavas nedēļa pagāja “takas” zīmē. Latvijas Kultūras fonda Daugavas programmas koordinatore Mirdza Urme pastāstīja, ka “taku” ideja radusies jau pirms diviem gadiem. Iesaistot skolu jaunatni, šogad savu taku apzināšanas un izpētes rezultātus atsūtīja 47 autori. M. Urme solīja, ka šie darbi varētu kļūt par pamatu bukletu izdošanai, kas palīdzētu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem apskatīt un iepazīt Latvijas pagastu skaistākās vietas.

“Tas varētu palīdzēt bērniem labāk iepazīt savu zemi un saprast, ka Latvijā skaistas vietas ir ne tikai Siguldā, Rundālē un Tērvetē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Inese Auniņa,
Saeimas priekšsēdētājas
preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!