• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministra atbilde

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Pēc dokumentu paketes nr.813

Par Centrālās vēlēšanu komisijas locekļiem (biogrāfiju dati)

Ar Saeimas vakardienas, 16.maija, sēdes lēmumu, par Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju ievēlēts Atis Kramiņš, par locekļiem: Alfrēds Circenis, Harijs Vizla, Marta Bušmane, Kristīne Kurzemniece, Agrita Ērgle, Sandra Paura, Dzidra Ceihnere.

Pēc pašu kandidātu iesniegtajiem datiem Saeimā, viņu dzīves gājumi (curriculum vital) ir šādi:

 

Atis Kramiņš: dzimis 1947.gada 30.maijā, mācījies Rīgas Politehniskajā institūtā, strādājis ražošanas apvienībā VEF par operatoru un meistaru, kopš 1992.gada — Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

 

Alfrēds Circenis: dzimis 1940.gada 7.janvārī Rīgā, beidzis — 1973.gadā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes neklātienes nodaļu, strādājis par juristu un juriskonsutu dažādos uzņēmumos Bauskā, Kuldīgā un Rīgā, pašlaik — nodarbojas ar jurista privātpraksi.

 

Harijs Vizla: dzimis 1928.gada 18.decembrī Rīgā, mācījies Rīgas horeogrāfijas un teātra mākslas fakultātē un Valsts teātra institūta aktieru fakultātē, bijis strādnieks un meistars dažādos uzņēmumos, kopš 1992.gada — Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis, komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

 

Marta Bušmane: dzimusi 1940.gada 4.februārī Alūksnes apriņķa Ziemeru pagastā, beigusi — 1959.gadā Rīgas celtniecības tehnikumu, strādājusi par tehniķi konstruktori, inženieri, grupas vadītāju Rīgā, Jūrmalā un Siguldā, kopš 1995.gada — Centrālās vēlēšanu komisijas locekle.

 

Kristīne Kurzemniece: dzimusi 1974.gada 30.augustā, mācās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes vakara nodaļā, pašlaik — Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas konsultante, kopš 1995.gada — Centrālās vēlēšanu komisijas locekle.

 

Agrita Ērgle: dzimusi 1949.gadā Talsu rajonā, beigusi — 1974.gadā Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, mācās maģistratūrā, strādājusi par tiesas sēžu sekretāri, konsultanti, vecāko referenti, pašlaik — Saeimas deputāta palīdze.

 

Sandra Paura: dzimusi 1960.gada 30.aprīlī Rīgā, beigusi — 1983.gadā Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultāti filoloģijas specialitātē, strādājusi par skolotāju, Saeimas Tautas saskaņas partijas frakcijas konsultanti, pašlaik — Saeimas priekšsēdētāja biedra palīdze.

 

Dzidra Ceihnere: dzimusi 1952.gadā Aizputē, beigusi — Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti, strādājusi par Jelgavas pilsētas deputātu padomes izpildkomitejas sekretāri, pilsētas padomes sekretāri, Valsts statistikas komitejas priekšsēdētāja palīdzi, kopš 1994.gada — Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre.

Dokuments nr.821
Par Iesniegumu birojā saņemtajiem iesniegumiem 1996.gada aprīlī

Saņemti iesniegumi pavisam 203

t.sk. individuāli 184

kolektīvi 11

anonīmi 8

Iesniegumu izskatīšana:

— atbilde sagatavota Iesniegumu birojā 7

— nodoti atsevišķiem deputātiem 71

— nodoti deputātu frakcijām 31

— nodoti deputātu komisijām 54

— nodoti Saeimas struktūrvienībām 19

— pārsūtīti citām iestādēm un organizācijām 3

— nodoti lietā (anonīmi un bez konkrēta satura) 16

Personīgā pieņemšanā griezušies 90

t.sk. saņemti iesniegumi 36

Komisijas priekšsēdētājs I.Bišers

Iesniegumu biroja vadītāja I.Dreģe

Pārskats

Par Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas

Iesniegumu birojā saņemtajiem iesniegumiem 1996.gada aprīlī

1) Priekšlikumi un atsauksmes par politiskajiem un sociāli ekonomiskajiem procesiem.

Kopā — 20 iesniegumi.

R.Christensen no Kanādas lūdz deputātam A.Gorbunovam ar parakstītu vēstuli piedalīties labdarības izsolē, novēl veiksmi un panākumus darbā — 1.

— I.Putne no Jelgavas atsūtījusi LR Saeimas priekšsēdētājai Lieldienu apsveikumu un aicina personīgi pārrunāt valstiski svarīgus jautājumus — 1.

— L.Kaukule no Rīgas atzinīgi vērtē deputātes A.Seiles darbu CZK un lūdz viņu to darīt arī turpmāk — 1.

— A.Mizāns no Tērvetes pagasta izsaka neapmierinātību ar deputātu U.Gredzena un M.Gobas rīcību, kā arī pagasta pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem — 1.

— A.Rutkovska u.c. no Birzgales, Aizkraukles Spīdolas ielas iedzīvotāji (anonīmi) izsakās par Valsts prezidenta kandidatūrām un piedāvā Saeimas vēlēšanu likuma grozījumus — 2.

— J.Aizkalns no Limbažiem jūsmo par frakcijas “Latvijai” darbību, sūta sveicienus J.Zīgeristam un deputātiem — 1.

— J.Kaziņš no Talsiem atbalsta frakcijas “Latvijai” deputātu darbību, kā arī uzdod jautājumus par bijušo komunistu atrašanos valsts pārvaldes struktūrās — 1.

— E.Kažociņš no Valmieras ar sašutumu izsakās par tirgus ekonomikas apstākļiem Latvijā, par īpašuma tiesību ierobežošanu un nevērtīgām mantas pajām — 1.

— V.Cīrulis no Rīgas iesūtījis priekšlikumus Saeimas un valdības darba uzlabošanai, kā arī izsaka domas par Valsts prezidenta kandidatūrām — 1.

— Krāslavas pensionāru un represēto klubs izstrādājis priekšlikumus Saeimai un valdībai par brīvā tirgus ieviešanu un lielo uzņēmumu privatizāciju — 1.

— J.Draško no Jūrmalas apšauba deputātu informētību par budžeta ieņēmumiem — 1.

— A.Sams no Rīgas iepazīstina deputātus ar savu viedokli par notiekošo Latvijā — 1.

— A.Gorbans no Cēsu rajona, M.Zālīte u.c. no Ventspils, A.Keišs no Limbažu rajona un K.Jemenejs no Rīgas rajona izvirza politiska un ekonomiska rakstura jautājumus, prasa vairāku esošo un bijušo ministru saukšanu pie atbildības, lūdz rast iespēju tautai vēlēt Valsts prezidentu, kā arī apšauba preses brīvību Latvijā — 4.

— LPRA no Cēsīm deputātiem iesaka atbalstīt G.Ulmaņa kandidatūru Valsts prezidenta vēlēšanās, pozitīvi vērtēt MK 100 dienās paveikto, protestē pret Krievijas militārajām darbībām Čečenijā — 1.

— Dz.Kārklīte no Rīgas aicina deputātus atbalstīt G.Ulmaņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam, būt godprātīgiem, kā arī kritizē partijas “Saimnieks” nostāju prezidenta kandidātu izvirzīšanā — 1.

— V.Šķirmants no Ludzas asi nosoda deputāta M.Lujāna centienus atdzīvināt padomjlaika svētkus, kā arī novēl I.Kreitusei kļūt par Valsts prezidenti — 1.

 

2) Priekšlikumi likumu un lēmumu pilnveidošanā.

Kopā — 31 iesniegums.

1. Budžeta un finansu (nodokļu) jautājumi:

— M.Lazdiņš no Rīgas vērtē VID un Finansu ministrijas darbību, kā arī iebilst obligātajai transporta līdzekļu apdrošināšanai — 1.

— Ogres rajona un pilsētu un lauku teritoriju zemes komisiju priekšsēdētāju (11 paraksti) sanāksmes dalībnieku protests pret zemo atalgojumu — 1.

— Strādājošs pensionārs A.Dolfijs no Rīgas ir neapmierināts ar likuma “Par sociālo nodokli” grozījumiem — 1.

— Pensionārs A.Sams no Rīgas analizē valsts ekonomisko politiku — 1.

2. Juridiskās komisijas jautājumi:

— J.Plotiņš no Rīgas, V.Kursītis no Limbažiem un H.Priekulis no Jūrmalas piedāvā priekšlikumus vairākiem likumu grozījumiem, t.sk. KPK grozījumiem un LR Satversmes papildināšanai — 3.

— A.Kadiķis no Liepājas (atkārtoti) nosoda likuma normu, kas paredz izdarīt pasē atzīmi, atbalstot alternatīvo pilsonības likumprojektu — 1.

— A.Elsbergs, G.Ejube un I.Eglīte no Liepājas protestē pret to, ka viņām bija liegta iespēja atbalstīt alternatīvo pilsonības likumprojektu, jo nedrīkstēja izsaukt vēlēšanu komisijas locekļus uz mājām — 3.

3. Cilvēktiesību jautājumi:

K.L.Ownsby no ASV aicina pievērsties seksuālo minoritāšu tiesībām Latvijā — 1.

— L.Vāverova–Šmuka no Rīgas sašutusi par ierēdņu bezpalīdzību un nespēju izsniegt izziņu par to, ka viņai agrāk nav reģistrēta laulība — 1.

4. Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas jautājumi:

— I.Ziemelis no Liepājas rajona iebilst pret obligātās ticības mācības ieviešanu skolās — 1.

— K.Rancāns, neuzrādot savu adresi, aicina beidzot apstiprināt valsts nosaukuma lietošanas noteikumus — 1.

— 5. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas jautājumi:

— I.Morozova no Ludzas rajona iestājas pret obligāto transporta līdzekļu apdrošināšanas ieviešanu — 1.

— V.Danenbergs no Skrundas pilsētas un pagastu zemnieku sanāksmes atsūtījis rezolūciju, kurā prasīts sakārtot tautsaimniecību un ļaut A.Kaulam organizēt reformas laukos — 1.

6. Sociālie un darba jautājumi:

— LSP, LSDSP, MPA prasības reāli garantēt iztikas minimuma ikmēneša izmaksas pensionāriem — 1.

— L.Jāņkalne no Madonas rajona interesējas, kā pierādīt darba periodu vecāku saimniecībā, kas nepieciešams pensijas aprēķināšanai — 1.

7. Pilsonības likuma izpildes komisijas jautājumi:

— V.Grišmanovs, kurš šobrīd mācās Japānā, lūdz piešķirt Latvijas pilsonību — 1.

— N.Dektarjova no Rīgas ir neizpratnē par pilsonības piešķiršanas atteikumu kā represētajai Krievijā — 1.

— Dz.Gurjānova no Bauskas rajona lūdz izdarīt grozījumus pilsonības likumā, lai Latvijas pilsonību varētu iegūt politiski represēto personu laulātie — cittautieši — 1.

8. Bankas “Baltija” lietu izmeklēšanas komisijas jautājumi:

— M.Drigale no Madonas rajona, B.Gerharde, Čičele u.c. no Rīgas, A.Lase no Liepājas interesējas par noguldījumu kompensēšanas iespējām bankā “Baltija”, “Top bankā” un a/s “Auseklītis” — 4.

— V.Joničenoka no Krāslavas atkārtoti, F.Ņaksa, A.Viktorova no Rīgas, V.Melece no Gulbenes un anonīms “apzagts cilvēks” nosoda bankas “Baltija” un A.Laventa rīcību un prasa nekavējoties kompensēt noguldījumus — 5.

 

3) Iesniegumi un sūdzības dažādos jautājumos.

Kopā — 152 iesniegumi, t.sk. — 6 anonīmi, bez konkrēta satura — 5.

 

Svarīgākie jautājumi:

— pensionāru, invalīdu sociālā neaizsargātība;

— kompensācijas sertifikātu izmantošana;

— policijas, tiesu rīcības un lēmumu apstrīdēšana;

— bankas “Baltija” noguldītāju prasības;

— īpašuma tiesību atgūšanas grūtības;

— pirmspensijas vecuma bezdarbnieku grūtības darba biržā.

 

Pavisam saņemti — 203 iesniegumi.

 

Personīgā pieņemšanā griezušies — 90 apmeklētāji, saņemti — 36 iesniegumi.

Iesniegumu biroja vadītāja I.Dreģe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!