• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents seminārā par mazākumtautību tiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.1996., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas lauksaimniecības izstādē

Vēl šajā numurā

17.05.1996., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Valsts prezidents seminārā par mazākumtautību tiesībām

Vakar, 16.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja semināru “Mazākumtautību tiesības: mehānismi valdības — mazākumtautību dialoga veicināšanai”. Semināru organizēja Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centrs, Valsts Cilvēktiesību birojs, LU Juridiskās fakultātes Cilvēktiesību institūts, Tieslietu ministrijas Nacionālo lietu nodaļa, kā arī Zviedrijas un Nīderlandes cilvēktiesību institūcijas.

Semināra sākumā G.Ulmanis teica uzrunu, kuras būtību formulēja īsi: “Pirmkārt, Latvijas Valsts prezidents ir visu Latvijas valsts iedzīvotāju prezidents. Otrkārt, mans moto un mana pārliecība ir bijusi, ir šobrīd un arī nākotnei izsakāma vārdos “par latvisku un eiropeisku Latviju”.”

Prezidents izteica gandarījumu par to, ka semināra programmā tiek pievērsta uzmanība arī valodas jautājumam. “Latvijas valstij ir pienākums nodrošināt to, lai visiem būtu iespēja apgūt latviešu valodu. Gan latviešiem, gan citu tautību cilvēkiem ir aktīvi jādarbojas, lai varētu realizēt 1995.gada oktobrī apstiprināto Latviešu valodas apguves programmu,” tā prezidents.

G.Ulmanis uzsvēra, ka malā stāvētāju laiks ir pagājis, tādēļ mazākumtautību pārstāvju līdzdalība politikā, sabiedriskajā dzīvē, kultūras norisēs ir atkarīga no pašu iniciatīvas. Latvijas kultūras, politiskā, ekonomiskā, sociālā dzīve no tā tikai iegūs. Prezidents piebilda, ka tas ir modernas eiropeiskas pilsoniskās sabiedrības pamatprincips.

Semināra starplaikā notika prezidenta saruna ar EDSO misijas Augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Maksu van der Stūlu. Augstais komisārs izteica cerību, ka cittautieši jau tuvākajā nākotnē izrādīs arvien lielāku vēlmi integrēties Latvijas sabiedrībā, mācīties valsts valodu, tādējādi nekļūstot par atsevišķu grupu valstī. Prezidents atbildēja, ka mūsu valsts politiķu un jo sevišķi prezidenta uzdevums ir veicināt sociālisma laikam raksturīgā domāšanas veida izzušanu. “Nepaies ilgs laiks, un jautājums par attiecībām starp tautībām būs normalizējies un neradīs Eiropai jelkādas bažas,” piebilda G.Ulmanis.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!