• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ugunī rūdīto svētki Maltā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1996., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz "AgroBalt '96" - ar lūgšanos

Vēl šajā numurā

14.05.1996., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ugunī rūdīto svētki Maltā

Jau sešpadsmito gadu ik pavasari Latgales māla meistari aicina kopā keramikas cienītājus no malu malām. Šoreiz tikšanās vieta bija Rēzeknes rajona Malta.

Sestdien, 11. maijā, Maltas kultūras namā atklāja Latgales podnieku dienu izstādi. Tur skatāmi Latgales keramiķu darbi, kuros jaušams gan tradīciju turpinājums, gan radoši meklējumi formā, krāsā un faktūrā. Daudz jaunu vārdu, kas liecina par seno sakņu dzīvīgumu. Turpat fotoizstāde — vairāku izcilu māla meistaru portreti. Atklājot izstādi, tika aizdegtas simt baltas sveces (attēlā), tādējādi pieminot aizgājušo keramikas klasiķi Andreju Paulānu viņa simtajā gadskārtā.

Svētku izskaņā — diskusija par Latgales keramiķu problēmām un to iespējamiem risinājumiem (attēlu 1.rindā: prof. Pēteris Martisons un keramiķi Voldemārs Voguls un Aivars Ušpelis, attēlu 2.rindā — keramiķis Pēteris Ušpelis). Vai viņu darbs šodien nav varonība? Kāda ir viņu vieta Latvijas kultūrā šajā sarežģītajā laikā?

Skaidrs ir viens, ka Latgales vīri strādā, mīca mālus, griež podnieka ripu. Un — gaidiet vien — maija pēdējās dienās viņi būs Rīgā, lai Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā nodotu savus darbus rīdzinieku vērtējumam.

Aina Adermane
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!