• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - mākslinieka darbnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1996., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/40055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlme justies drošākiem, stiprākiem un saliedētākiem

Vēl šajā numurā

07.05.1996., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Skrundā

Piektdien, 3. maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis apmeklēja Skrundu. Pirms došanās uz bijušā Skrundas lokatora atrašanās vietu Valsts prezidents tikās ar Skrundas pilsētas domes priekšsēdētāju V.Danenbergu un pilsētas domniekiem. Čsā sarunā V.Danenbergs ieskicēja pilsētas un tās lauku teritorijas iedzīvotāju problēmas. G.Ulmanis interesējās par skrundenieku sadzīvošanu ar vēl darbojošā lokatora apkalpojošo Krievijas armijas personālu. Uz to V.Danenbergs atbildēja, ka attiecībās nekad neesot bijis problēmu vai konfliktu, tāpat esot arī pašlaik.

Pēc pilsētas domes apmeklējuma G.Ulmanis devās uz divām zemnieku saimniecībām: Laidu pagasta “Saktām” un Raņķu pagasta “Rožkalniem”. Sarunās ar saimniekiem G.Ulmanis vēlējās noskaidrot zemnieku viedokli par valsts īstenoto politiku laukos un uzklausīt ierosinājumus laucinieku dzīves un darba apstākļu uzlabošanai.

Pēc zemnieku saimniecību apmeklējuma G.Ulmanis devās uz bijušā Skrundas lokatora atrašanās vietu, lai uzkalnā, kur apglabāti azbesta atkritumi no bijušā lokatora, iestādītu kalnu priedes. “Mēs pagājušajā gadā teicām, ka šeit zaļos zāle. Šodien mēs esam šeit, lai to apliecinātu un lai iestādītu šeit kokus. Ne tik daudz hektāru platībā, bet kā simbolu, lai to varētu darīt arī pārējie un lai kādreiz cilvēki varētu vairs tikai jautāt: vai tiešām kādreiz šeit bija militārā bāze?” pirms koku stādīšanas teica G.Ulmanis.

Pēc stādīšanas darbiem G.Ulmanis devās uz Skrundas kultūras namu, kur tikās ar pilsētas un tuvējo pagastu iedzīvotājiem. “Es ļoti gribētu, lai šīsdienas sanāksmē mēs katrs varētu pateikt savu viedokli un lai šīsdienas sanāksme mums izvērstos par labu tradīciju, ka mēs katru gadu 4. maijā lielākā vai mazākā pulkā sanākam, lai pārrunātu, kas ir izdarīts pagājušajā gadā,” uzsākot pusotru stundu ilgo diskusiju ar iedzīvotājiem, sacīja Valsts prezidents.

Līdz ar prezidentu Skrundas apmeklējumā piedalījās zemkopības ministrs Alberts Kauls, īpašu uzdevumu ministrs pašvaldību lietās Ernests Jurkāns, Saeimas deputāts Māris Vītols, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs, Valsts komisijas Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanas priekšsēdētājs Jānis Kalviņš.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!