• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirms Lietuvas prezidenta vizītes Diplomātiskajā salonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.1996., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39992

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī Latvijas skola ceļā uz Eiropu. Jānis Gaigals, izglītības valsts ministrs, - "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

25.04.1996., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pirms Lietuvas prezidenta vizītes Diplomātiskajā salonā

Par savdabīgu Lietuvas Republikas prezidenta Aļģirda Brazauska (Algirdas Mykolas Brazauskas) gaidāmās vizītes (6.—7.maijā) prologu izvērtās nule Reiterna namā notikušais diplomātiskā salona vakars. Tajā namatēva lomu šoreiz pildīja Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Rimants Karazija (Rimantas Karazija).

Savā uzrunā žurnālistiem un diplomātiskā korpusa pārstāvjiem Rimants Karazija uzsvēra, ka šī ir Lietuvas prezidenta atbildes vizīte, jo pērnvasar Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis oficiālā vizītē apmeklēja Lietuvu. Vēstnieks teica, ka Aļģirda Brazauska vizītes laikā Latvijā iecerēts apspriest jautājumu par brīvās tirdzniecības līgumu, par robežkontroles uzlabošanu, savstarpējas informācijas sistēmas izveidošanu, kā arī pārrunāt valsts drošības un projekta "VIA BALTICA" aspektus. Visu šo sarunu centrā būs abu valstu stratēģiskais mērķis — integrēties Eiropas Savienībā un NATO aizsardzības struktūrās. Čpašu nozīmi sarunās Lietuvas puse nolēmusi piešķirt mūsu valstu iekšējai integrācijai, ko tā uzskata par principiāli nozīmīgu un veicinošu faktoru attiecībā uz abu valstu iestāšanos Eiropas Savienībā. Aļģirds Brazausks vizītes laikā apmeklēs lietuviešu skolu Rīgā un tiksies ar vietējās lietuviešu sabiedrības pārstāvjiem. Viņš piedalīsies arī Latvijā dzīvojošās lietuviešu mākslinieces Līvijas Andrjukaitītes darbu izstādes atklāšanā Sv.Pētera baznīcā.

Vēlāk, vakara saviesīgajā daļā, Lietuvas vēstnieks sarunā ar "Latvijas Vēstneša" pārstāvi sacīja, ka prezidenta A.Brazauska vizīte būs jauns abu brālīgo Baltijas tautu draudzības apliecinājums un nozīmīgs solis mūsu kontaktu izvēršanai.

Jānis Ūdris,
"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!