• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā - Slovēnijas Republikas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.1996., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vizīti Šveicē

Vēl šajā numurā

23.04.1996., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — Slovēnijas Republikas ārlietu ministrs

Vakar, 22. aprīlī, Latvijā divu dienu oficiālā vizītē ieradās Slovēnijas Republikas ārlietu ministrs Zorans Tālers (Zoran Thaler).

Zorans Tālers dzimis 1962. gada 21. janvārī Krajinā. Divdesmit četru gadu vecumā viņš beidza Ņubļanas universitāti kā politologs — starptautisko attiecību speciālists. Jau studiju laikā nākamajam ministram bija iespēja praktizēties starptautisko attiecību jomā — viņš vairākkārt piedalījās starptautiskās konferencēs un citos pasākumos. No 1990. līdz 1993. gadam Zorans Tālers bija Slovēnijas Republikas ārlietu ministra vietnieks. 1990. gada aprīlī viņš tika ievēlēts Slovēnijas Republikas parlamentā. 1992. gadā viņš atkārtoti tika ievēlēts parlamentā, un kopš 1993. gada februāra ir Slovēnijas Nacionālās asamblejas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs. Viņš ir arī Starpparlamentu apvienības izpildkomitejas loceklis. 1995. gada 26. janvārī, piecas dienas pēc savas trīsdesmit trešās dzimšanas dienas, Zorans Tālers stājās Slovēnijas Republikas ārlietu ministra amatā.

Z.Tālers ir precējies, ģimenē ir viens bērns. Ministrs aizraujas ar burāšanu, slēpošanu, viņam patīk ceļot, labprāt strādā arī savā dārzā.

Vakar Zorans Tālers tikās ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Valdi Birkavu. Šodien, 23. aprīlī, paredzētas tikšanās ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Saeimas priekšsēdētāju Ilgu Kreitusi un Ministru prezidentu Andri Šķēli. Vēl plānots apmeklēt firmas “KRKA” pārstāvniecību Rīgā un nolasīt lekciju Latvijas Universitātē. Iecerēta arī Latvijas un Slovēnijas ārlietu ministru preses konference. Šo pēcpusdien Slovēnijas ārlietu ministrs izlidos uz Stokholmu.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!