• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sagaida Slovakijas Republikas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.1996., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauksaimniecība šodien - 1996.gada sākumā

Vēl šajā numurā

18.04.1996., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Latvija sagaida Slovakijas Republikas ārlietu ministru

Šodien, 18.aprīlī, divu dienu vizītē Latvijā ierodas Slovakijas Republikas ārlietu ministrs Dr.Jurajs Šenks (Juraj Schenk).

Dr.Jurajs Šenks dzimis 1948.gada 6.maijā Bratislavā. Pēc vidusskolas beigšanas 1966.gadā viņš studēja socioloģiju un filozofiju Bratislavas universitātē. Pēc augstskolas beigšanas 1971.gadā un obligātā karadienesta Jurajs Šenks turpināja darbību socioloģijas jomā Bratislavas universitātē, kur darbojas līdz pat šim laikam. No 1975.gada J.Šenks bija lektors, no 1994.gada viņš ir profesors. Viņa zinātniskie pētījumi veltīti sabiedrības pašregulēšanās un pašorganizēšanās metodoloģijai. Dr.Jurajs Šenks ir daudzu zinātnisku publikāciju autors, starptautiski atzīta autoritāte socioloģijas jomā.

No 1990.līdz 1994.gadam Jurajs Šenks bija Slovakijas Zinātņu akadēmijas sociologu biedrības priekšsēdētājs. No 1990.gada viņš ir Slovakijas Zinātņu akadēmijas prezidents, kā arī vada Bratislavas universitātes Socioloģijas nodaļu. Viņš ir Starptautiskās sociologu asociācijas loceklis. Jurajs Šenks vairākkārt papildinājies arī Sorbonnas universitātē Parīzē.

Pēdējos gados Dr.Jurajs Šenks sociologa profesiju sekmīgi savieno ar Slovakijas ārlietu ministra pienākumiem.

Latvijā Slovakijas ārlietu ministram paredzētas tikšanās ar Saeimas priekš-sēdētāju Ilgu Kreitusi, Ministru prezidentu Andri Šķēli, ārlietu ministru Valdi Birkavu, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Induli Bērziņu un citām oficiālām personām.

Profesors Jurajs Šenks ir vispusīga personība. Viņš aktīvi nodarbojas ar futbolu un hokeju, daudz lasa un arī pats raksta. Brīvi pārvalda franču, angļu un krievu valodu, darba vajadzībām — arī vācu un poļu valodu. Arī Juraja Šenka sieva ir socioloģijas profesore.

Slovakijas Republikas ārlietu ministra Juraja Šenka vizīte tik drīz pēc Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Havela vizītes apliecina intensīvo Latvijas kontaktu un sadarbības padziļināšanos ar šo tik svarīgo Viduseiropas reģionu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!