• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunrades konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1996., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas vienotības ceļi

Vēl šajā numurā

17.04.1996., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATBILDE

Par jaunrades konkursu

Laikrakstam “Latvijas Vēstnesis”, Ļ.cien. Ainai Blinkenai —
pēc vēstules “Kur mēs esam nonākuši? Kurp mēs ejam”

("LV", 10.04.1996, nr.62)

Laikraksta “Izglītība un Kultūra” 4.aprīļa un 11.aprīļa publikācijas “Aicinājuma raksti” un “Vai jauna, brīvāka paaudze?” autors žurnālists, dramaturgs Dainis Grīnvalds apkopojis jaunrades konkursa žūrijas komisijas ieteikumus radošo darbu konkursa rezultātiem un darbu analīzi. Žūrijā tika aicināti Rakstnieku savienības biedri Andris Akmentiņš, Uldis Auseklis, Māra Cielēna, Dainis Grīnvalds, Nora Ikstena, Jānis Ramba un Māris Rungulis.

Kā redzams no žūrijas vērtējuma, 4.aprīļa publikācijā izmantotie darbi nav atzinību guvušo vidū. Ieva Melgalve izvirzīta pirmajā vietā par dzeju, bet Mada Oša sniegums nav atzīmēts. Tāpēc nav saprotams, kādēļ šie sacerējumi ir publicēti laikrakstā “Izglītība un Kultūra”. Jādomā, ka tas ir žūrijas komisijas locekļa Daiņa Grīnvalda personisko simpātiju izpaudums.

IZM Izglītības satura un eksaminācijas centrs šajā konkursā veica tikai organizatorisko funkciju, rosinot skolēnus un skolotājus darbus iesniegt un nododot tos žūrijas komisijas vērtējumam, bet paturot sev tiesības arī nepiekrist žūrijas komisijas domām.

Arī mūsos rada neizpratni fakts, ka šāda satura radošie darbi ir atraduši vietu laikrakstā, kura nosaukumā ir cēlie vārdi “izglītība” un “kultūra”.

Izglītības satura un eksaminācijas
centra vadītājs G.Vasiļevskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!