• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1996., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par pārbaudi valsts uzņēmumā "Latvijas agroķīmija"

Vēl šajā numurā

17.04.1996., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 16.aprīļa sēdē

Vakar, 16.aprīlī, kārtējā valdības sēdē, lai nodrošinātu ātrāku reāla zemes tirgus izveidošanos, valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumus likumos “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” un “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”.

Izskatīšanai Saeimā nosūtīts MK akceptētais likumprojekts “Par obligāto valsts dienestu”.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā par diplomātisko un konsulāro dienestu. Grozījumi nosaka kārtību, kādā notiek ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka un pastāvīgā pārstāvja iecelšana amatā un atlaišana no tā.

Uz Saeimu nosūtītajos grozījumos likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” noteikts, kā samazināmi uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību ienākumi par zaudēto debitoru parādu summām. Precizēta minētā nodokļa avansa maksājumu veikšanas kārtība.

Lai nodrošinātu mērījumu vienotību Latvijā, lai aizsargātu cilvēku dzīvību un veselību, vidi un patērētāju no nepareizu mērījumu negatīvajām sekām un veicinātu starptautiskās sadarbības attīstību, Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja pieņemšanai Saeimā likumprojektu “Par mērījumu vienotību”.

Akceptētajā grozījumā likumā “Par dzīvojamo telpu īri” izslēgta norma, kas nesaglabāja dzīvojamo telpu personām, kuras ārstējas psihoneiroloģiskajā slimnīcā, uzturoties tur neierobežotu laiku.

Akceptēti grozījumi “Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, kuri paredz, ka par programmu izplatīšanu bez apraides atļaujas, par normatīvajos aktos noteiktās informācijas nesniegšanu vai nepatiesu ziņu sniegšanu. Nacionālajai radio un televīzijas padomei, kā arī par programmu veidošanas un uzskaites nolikuma pārkāpumiem var tikt uzlikts naudas sods līdz 150 latiem. Par gada laikā atkārtoti izdarītu pārkāpumu tiek piemērota soda nauda līdz 250 latiem. Grozījumi nosūtīti apstiprināšanai Saeimā.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par īpašā kārtībā realizējamiem tabakas izstrādājumiem”. Rīkojums atļauj ārpus LR teritorijas realizēt tabakas izstrādājumus, kas izņemti un konfiscēti Valsts ieņēmumu dienesta un policijas, muitas, Zemessardzes u.c.spēka struktūru operatīvo pārbaužu laikā. Komisija, kuru vada Valsts ieņēmumu dienesta Tabakas marķēšanas daļas priekšnieks Vairis Desainis, noteiks uzņēmumu, kas veiks tabakas izstrādājumu realizāciju. Iegūtie līdzekļi, atskaitot izdevumus par to realizāciju, 20% apmērā tiks ieskaitīti veselības aizsardzības speciālajā budžetā un 80% — to institūciju budžetā, kuras veikušas šo tabakas izstrādājumu konfiskāciju.

Akceptēts rīkojums “Par vienreizēju izmaksu no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem”. Rīkojums pieņemts, lai atdotu Somijas firmai “Cultor Oy”, kura piedalījās Liepājas cukurfabrikas privatizācijā, iemaksāto summu sakarā ar tās atteikšanos no tālākas piedalīšanās konkursā.

Grozījumi rīkojumā nr.541 “Par valsts kapitāla daļu pārdošanu” paredz, ka a/s “Latvijas aviolīnijas” ieguldījumi SIA “Latvijas aviolīniju tūrisma serviss” un SIA “Latvijas aviolīniju kravas serviss” tiks privatizēti kopā ar a/s “Latvijas aviolīnijas”. Privatizācijas aģentūrai uzdots izdarīt grozījumus privatizācijas noteikumos, atļaujot a/s “Latvijas aviolīnijas” administratoram pārdot šīs kapitāla daļas.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!