• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija sagaida NATO vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1996., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājas paziņojums

Saeimas priekšsēdētājas paziņojums

Vēl šajā numurā

17.04.1996., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija sagaida NATO vadītāju

Šodien, 17.aprīlī, Latvijā oficiālā vizītē ierodas NATO ģenerālsekretārs
Havjers Solana (Javier Solana)

NATO ģenerālsekretārs Havjers Solana dzimis 1942.gada 14.jūlijā Madridē. Pēc izglītības viņš ir fiziķis, studējis vairākās Amerikas augstskolās, ieguvis doktora grādu fizikā. Viņš ir Madrides universitātes profesors cietvielu fizikā, par šīs nozares jautājumiem publicējis vairāk nekā trīsdesmit zinātniskus darbus. Havjers Solana ir pazīstamā Romas kluba spāņu nodaļas loceklis.

Divdesmit gadu vecumā Havjers Solana iestājās Spānijas sociālistu partijā. No 1977.gada viņš bija Spānijas parlamenta deputāts. Sākot ar 1982.gadu H.Solana bija Spānijas valdības loceklis un pildīja dažādus ministru pienākumus. No 1982.gada decembra līdz 1988.gada jūlijam bija kultūras ministrs un no 1985.līdz 1988.gadam vienlaikus pildīja arī valdības runasvīra pienākumus. 1988.gada jūlijā Havjers Solana tika iecelts par Spānijas izglītības un zinātnes ministru. No 1992. gada jūlija līdz 1995.gada decembrim viņš bija Spānijas ārlietu ministrs — līdz pat brīdim, kad Havjeram Solanam tika uzticēts augstais NATO ģenerālsekretāra amats. Havjera Solanas dzīvesbiedre ir Koncepcija Gimenēze (Conception Gimenez), ģimenē ir divi bērni.

Šodien NATO ģenerālsekretārs Havjers Solana tiekas ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, pēc tam paredzētas sarunas ar aizsardzības ministru Andreju Krastiņu. Augstais viesis tiksies arī ar Ministru prezidentu Andri Šķēli un ārlietu ministru Valdi Birkavu, tāpat ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Induli Bērziņu un Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekš-sēdētāju Kārli Jūliju Druvu. Pēc piecām Latvijā pavadītām stundām Havjers Solana izlidos uz Varšavu.

Latvijas apmeklējums ietilpst NATO ģenerālsekretāra Havjera Solanas vizīšu sērijā, apmeklējot Viduseiropas, Austrumeiropas un Baltijas valstis, kas izteikušas vēlēšanos iestāties NATO. Šis apstāklis raksturo Havjera Solanas vizītes nozīmīgumu Latvijā.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!