• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas drošības standarts - Latvijas Zemes bankā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.1996., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas vienotības ceļi

Vēl šajā numurā

12.04.1996., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PIRMS NOTIKUMA

Eiropas drošības standarts — Latvijas Zemes bankā

Šodien, 12. aprīlī, pusdienlaikā Latvijas Zemes banka Un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka parakstīs līgumu par LZB jaunā akciju laidiena iegādi. Parakstīšanas ceremonijā piedalīsies: no Latvijas Zemes bankas puses — valdes priekšsēdētājs Andris Ruselis, valdes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Tukāns, valdes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Skopiņš, valdes priekšsēdētāja vietnieks Žanis Bezmers; no ERAB puses — Džonatans H.M.Hārfīlds (Jonathan H.M.Harfield), Juso Salokoskis (Juuso Salokoski), Andre Kūsveks (Andre Kuusvek).

No Latvijas Zemes bankas valdes priekšsēdētāja
Andra Ruseļa informācijas:

1996. gada 2. aprīlī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) valde pieņēma lēmumu par 2 miljonu Latvijas Zemes bankas (LZB) akciju pirkšanu kopsummā par 1 miljonu latu. Tādējādi ERAB iegūs līdz 25% Zemes bankas akciju. LZB ir pirmā Latvijas privātā banka, kuras akcijas iegādāsies liela starptautiska finansu institūcija. ERAB lēmums apliecina Zemes bankas atbilstību Eiropas banku drošības standartiem un ļauj tai neatgriezeniski nostiprināties Latvijas finansu tirgū kā lielai un drošai nacionālai bankai.

Saskaņā ar 1996. gada 12. aprīlī parakstāmo līgumu un pēc Latvijas Bankas atļaujas saņemšanas pamatkapitāla palielināšanai LZB statūtkapitālā tiks ieguldīts 1 miljons latu. Zemes banka nevis pārdalīs kapitālu, bet to palielinās, emitējot jaunas akcijas un pārdodot tās ERAB.

1995. gada februārī noslēgtais līgums par kredītlīnijas atvēršanu 10 miljonu ASV dolāru apmērā deva Latvijas uzņēmumiem iespēju saņemt ilgtermiņa aizdevumus ar zemām procentu likmēm. Izsniedzot aizdevumus, Zemes banka saglabāja vienu no savas kredītpolitikas galvenajiem principiem — finansēt ražojošo uzņēmumu attīstību.

Līdztekus sadarbībai ar ERAB Zemes banka 1995. gada oktobrī noslēdza līgumu arī ar Pasaules banku, kļūstot par vienu no trijām Latvijas bankām, kurām ir tiesības izsniegt un apkalpot Latvijai piešķirto aizdevumu 35 miljonu ASV dolāru apmērā.

Parakstot līgumu ar ERAB par akciju iegādi, Zemes banka nonākusi jaunā attīstības posmā, kas nostiprinās tās pozīcijas Latvijas spēcīgāko banku priekšgalā. No vienas puses, LZB ar savu līdzšinējo darbību ir apliecinājusi atbilstību tām prasībām, kādas Eiropas finansu institūcijas izvirza partneriem. No otras puses, piesaistot tādu akcionāru kā ERAB, kas ir bankai lielisks drošības un stabilitātes garants, LZB ir iegājusi kvalitatīvi jaunā pakāpē. To raksturo stabilitāte, apjoms, Eiropas drošības standarti, klientu apkalpošanas kultūra un privāta atbildība.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!