• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 4. aprīļa noteikumi Nr. 94 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūnija noteikumos nr.216 "Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.1996., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.95

Grozījumi likumā "Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā"

Vēl šajā numurā

10.04.1996., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 94

Pieņemts: 04.04.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Precizēts 15.05.1996., Latvijas Vēstnesis Nr.84 (569)

Ministru kabineta noteikumi Nr. 94

Rīgā 1996.gada 4.aprīlī (prot. nr.19, 3.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.216 “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem”

Izdoti Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.216 “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 109.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7.pantu šādā redakcijā:

(1) Visi energoapgādes uzņēmumu ārējie objekti, kuri šo noteikumu spēkā stāšanās brīdī atrodas energoapgādes uzņēmumu bilancē, kā arī objekti, kuru izbūvē ir ieguldīta valsts īpašuma daļa, un energoapgādes uzņēmumu ārējie objekti, kuru īpašnieku vai valdītāju zemes reformas laikā nav iespējams noteikt, ir jāiegulda energoapgādes uzņēmumu pamatkapitālā. Šādu ieguldījumu izdara energoapgādes uzņēmumos, kuru licences darbības zonā atrodas minētie ārējie objekti. Licences darbības zonu nosaka saskaņā ar likumu “Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā” (“Latvijas Vēstnesis”, 1995., 147.nr.).

(2) Kārtību, kādā energoapgādes uzņēmumiem piešķirama lietošanā vai privatizējama zeme, kuru iespējams izmantot vienīgi energoapgādes uzņēmumu ārējo objektu ekspluatācijai, regulē citi likumi.”

2. Izteikt Noslēguma jautājumu 2.punktu šādā redakcijā:

“2. Īpašuma tiesības uz zemi, ja uz tās ir izbūvēti valsts vai pašvaldību energoapgādes uzņēmumu ārējie objekti vai to izbūve ir sākta līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, nostiprināmas zemesgrāmatā uz valsts vai attiecīgās pašvaldības vārda visos gadījumos, kad zemesgabalu iespējams izmantot vienīgi minēto objektu ekspluatācijai. Bijušajiem zemes īpašniekiem vai to mantiniekiem šajos gadījumos piešķirama līdzvērtīga zeme citā vietā vai izmaksājama kompensācija likumā noteiktajā kārtībā.”

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!