• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 4. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1996., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

MK Ekonomikas un finansu komitejā

Vēl šajā numurā

09.04.1996., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 4. aprīļa sēdē

Ceturtdien, 4. aprīlī, Ministru kabineta kārtējā sēdē tika izskatīti tiesību akti, kas pieņemti Satversmes 81. panta kārtībā.

Valdība akceptēja noteikumus “Par atbilstības novērtēšanu”. Noteikumi nodrošinās vienotu, ar Eiropas Savienības un starptautiskajiem tiesību aktiem harmonizētu produkcijas, procesu un pakalpojumu novērtēšanas kārtību.

Akceptēti grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbības regulēšanu enerģētikā”. Akceptēti arī noteikumi “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību ierobežošanu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem”, kas nosaka, ka energoapgādes īpašums ir visi šo uzņēmumu ārējie objekti, kuri atrodas uzņēmumu bilancē kā objekti, kuru būvē ieguldīta valsts īpašuma daļa, un energoapgādes ārējie objekti, kuru īpašnieku vai valdītāju zemes reformas laikā nav iespējams noteikt.

Valdība izdarīja grozījumu likumā “Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu”. Grozījumi nosaka, ka par meža izmantotāju var būt gan fiziskas, gan juridiskas personas. Ar kokmateriālu sagatavošanu nevarēs nodarboties uzņēmējsabiedrības, kurās kontrole pieder ārvalstu ieguldītājiem.

Pieņemtie grozījumi likumā “Par apdrošināšanu” aizliedz izplatīt nepatiesu vai maldinošu reklāmu par apdrošinātāja darbību un nosaka maksimālā ieguldījuma normas uzņēmējsabiedrībās. Ieguldījums vienā uzņēmējsabiedrībā nedrīkst pārsniegt 10% no apdrošinātāja speciālo rezervju kapitāla un 10% no pamatkapitāla, bet kopējie ieguldījumi — 30% no speciālo rezervju un 30% no pamatkapitāla.

Uz 1997. gada 1. janvāri pārcelta noteikumu “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu” spēkā stāšanās.

Akceptēti grozījumi likumā “Par Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekciju” (VAUI). Turpmāk apdrošinātājiem būs saistoši inspekcijas norādījumi par apdrošinātāju darbību reglamentējošām prasībām, pārskatu iesniegšanas kārtību u.c. Noteikti ierobežojumi VAUI darbiniekiem apdrošināšanas sabiedrību, banku, biržu un citu uzņēmējdarbību pārvaldes un revīzijas struktūrās, izņemot gadījumus, kad darbinieku pilnvaro valsts institūcijas.

Lai novērstu pretrunas likumdošanā un saskaņotu spēkā esošos normatīvos aktus, akceptēti grozījumi likumā “Par invalīdu medicīnisko un sociālo aizsardzību”.

Akceptēti farmācijas noteikumi, kas reglamentēs fizisko un juridisko personu darbību farmācijas jomā, kā arī nodrošinās kvalitatīvu, medicīniski piemērotu, dziedinoša un diagnostiska līmeņa zāļu un farmaceitisko produktu ražošanu un izplatīšanu.

Lai precizētu tiesības uz valsts sociālajiem pabalstiem, akceptēti grozījumi likumā “Par sociālo palīdzību”. Grozījumi noteiks Sociālās palīdzības fonda funkcijas un atbildību. Fonda uzdevumos ietilpst arī papildu līdzekļu piesaistīšana un pašvaldību sadarbības veicināšana sociālās palīdzības sniegšanā.

Akceptēti grozījumi likumos “Par Valsts kontroli” un “Par Valsts kontroles revīzijas reglamentu”. Turpmāk valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmējiem un fiziskām personām, kuru rīcībā ir valsts vai pašvaldību manta, kuras tiek finansētas no valsts vai pašvaldību līdzekļiem vai kurām ir valsts pasūtījums un piegādes, būs jāuzrāda Valsts kontrolei grāmatvedības dokumenti un jāsniedz nepieciešamie paskaidrojumi. Grozījumi reglamentā paredz, ka Valsts kontrolei ir pakļautas visas valsts iestādes, uzņēmumi un amatpersonas, kā arī pašvaldības, sabiedriskās organizācijas, uzņēmējsabiedrības un fiziskās personas, ja to rīcībā ir valsts vai pašvaldību manta vai tās tiek finansētas no valsts vai pašvaldību garantētajiem līdzekļiem.

Grozījumi likumos “Par pašvaldībām” un “Par pašvaldību budžetiem” paredz Valsts kontroles funkciju paplašināšanu, revidējot pašvaldību mantas stāvokli un darbību ar to.

Akceptēti grozījumi likumā “Par pārtikas aprites kārtību un uzraudzību”, kas paredz Labklājības ministrijas pakļautībā izveidot bezpeļņas organizāciju — valsts uzņēmumu “Pārtikas, parfimērijas, kosmētikas līdzekļu un rotaļlietu sertifikācijas centrs”.

Valdība konceptuāli pieņēma obligātā valsts dienesta noteikumus, grozījumus likumos “Par ārvalstu ieguldījumiem LR”, grozījumus Kredītiestāžu likumā, likumā “Par dzīvokļa īpašumu”, “Autopārvadājumu likumā”, likumā “Par valsts pensijām”, Administratīvo pārkāpumu kodeksā un likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”. Šos jautājumus galīgi akceptēt Ministru kabinets paredzējis nākamajā valdības sēdē.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!