• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunās grāmatas: Par 6.Saeimas vēlēšanām Viss par visu ap mums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.1996., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrijā - Latvijas vēstniece Francijā

Vēl šajā numurā

03.04.1996., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA. GRĀMATAS

Par 6.Saeimas vēlēšanām

Pirmdien, 1.aprīlī, Centrālā vēlēšanu komisija rīkoja preses konferenci sakarā ar grāmatas “Latvijas Republikas 6.Saeimas vēlēšanas” iznākšanu. Izdevumā saskaņā ar Vēlēšanu likumu sešus mēnešus pēc 6.Saeimas vēlēšanām publicēti oficiālie vēlēšanu rezultāti. Izdevuma metiens ir 1500 eksemplāru, un tas būs atrodams bibliotēkās.

CVK priekšsēdētājs A.Kramiņš informēja par komisijas paveikto darbu laikā pēc 6. Saeimas vēlēšanām, kā arī raksturoja nule iznākušās grāmatas saturu, atzīmēdams, ka tajā ietvertas divas jaunas nodaļas, kurās atbilstoši vēlēšanu likuma prasībām var izlasīt partiju programmas un ziņas par deputātu kandidātiem. CVK priekšsēdētājs pateicās visiem, kas piedalījušies šā izdevuma sagatavošanā, tostarp CVK sekretariātam, Informācijas nodaļas speciālistiem, grafiskā dizaina firmai “McĀbols” un apgādam “Jāņa sēta”.

Margita Markevica,
Saeimas preses dienests


info1_2.JPG (3713 bytes)Viss par visu ap mums

Latvijas Republikas Valsts statistikas komiteja laidusi klajā jaunu grāmatu “Dzīves apstākļi Latvijā”. Tā tapusi sadarbībā ar Norvēģijas Lietišķo sociālo pētījumu institūtu FAFO, kas ir starptautiski atzīta autoritāte šādu darbu veikšanā.

Tas ir pirmais tāda veida apsekojums, vadoties pēc skandināvu parauga. Materiālu vākšanai tika izveidots intervētāju dienests — aptuveni 100 cilvēku, kurus apmācīja (izdevumus apmaksāja norvēģu puse). Intervēšanai tika izraudzītas 3500 dzīvokļu vai māju vienības, izmantojot aptaujas vai anketas. Pēc datu apstrādāšanas autoru grupa veidoja grāmatu. Projekta direktore ir Inta Vasaraudze, bet redaktors — Odne Oslands.

Grāmatai ir 11 nodaļas:

1. Dzīves apstākļi Latvijā.

2. Iedzīvotāji.

3. Mājsaimniecības struktūra.

4. Mājas apstākļi un dzīvesvietas vide.

5. Veselības stāvoklis.

6. Izglītība.

7. Nodarbinātība un darba apstākļi.

8. Ekonomiskie resursi.

9. Sociālo kontaktu tīkls un indivīda līdzdalība tajā.

10. Attieksme pret politiku.

11. Dzīves apstākļu pozitīvie un negatīvie aspekti.

Šī unikālā izdevuma finansēšanu nodrošināja Norvēģijas Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija.

Veicot pētījumus pēc vienotas metodoloģijas, mēs kļūstam salīdzināmi ar Skandināvijas un citām valstīm. Tātad — Latvija var atrast savu vietu vismaz Ziemeļeiropas telpā.

Grāmata būs noderīga politiķiem, valsts un pašvaldību vadītājiem, arī jebkuram interesentam, lai iepazītu dzīves līmeņa problēmas mūsdienīgā skatījumā.

Aina Adermane
Fotoreprodukcija:
Harijs Burmeistars

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!