• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlreiz par Pilsonības un imigrācijas departamentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.1996., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

02.04.1996., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRIJU ZIŅAS

Vēlreiz par Pilsonības un imigrācijas departamentu

Demokrātija valstī, minoritāšu tiesību ievērošana, brīvā tirgus ekonomika — trīs pamatprasības, bez kuru ievērošanas Latvijai nav iespējams kļūt par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti. Latvijas parlaments un valdība ir skaidri deklarējuši savu mērķi — kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti. Katras mūsu valsts varas institūcijas, katras ministrijas un iestādes darbam jābūt organizētam tā, lai šie trīs pamatnosacījumi tiktu ievēroti, lai tie kļūtu par dzīves realitāti, nevis paliktu deklarāciju un lozungu līmenī.

Pašlaik visu Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas struktūru darbs tiek virzīts tā, lai katrs dienests, tā vadītāji un darbinieki izprastu Eiropas Savienības normatīvajos dokumentos noteiktās prasības, lai pašu gatavotie normatīvo aktu projekti atbilstu šiem standartiem, lai pēc pieņemšanas tie tiktu ievēroti ikdienas darbā.

Iekšlietu ministrija augstu vērtē to darbu, ko Pilsonības un imigrācijas departaments un lielākā daļa šajā departamentā strādājošo ir veikuši Iedzīvotāju reģistra veidošanā, Latvijas pilsoņu pasu izsniegšanā, nepilsoņu uzskaitē imigrācijas procesu regulēšanā. Iekšlietu ministrija nešaubās, ka uzsāktais darbs minētajās jomās ir jāturpina, un neviens, kā to dažviet min prese, nedomā apšaubīt PID darba lietderību.

Tomēr Iekšlietu ministrija nevar samierināties ar atsevišķu šā departamenta vadītāju un darbinieku darba stilu, zemo organizācijas līmeni un atbildības trūkumu. Iekšlietu ministrijas 1996.g. 26.marta pavēlē nr.76 “Par trūkumiem Pilsonības un imigrācijas departamenta darbā” ir norādīta tikai daļa konstatēto pārkāpumu. Turklāt par šo pārkāpumu esamību Iekšlietu ministrijai ir norādījušas gan LR Saeimas Juridiskā un citas komisijas, LR Ārlietu ministrija, LR Tieslietu ministrija, LR Ģenerālprokuratūra, LR Naturalizācijas pārvalde, gan EDSO misija Rīgā.

Vai šo institūciju pretenzijas var uzskatīt par politisku pasūtījumu, kā to šobrīd mēģina traktēt daži bijušie PID darbinieki?! Kādas starptautisko tiesību normas paredz attaisnojošus argumentus gadījumos, kad tiesu spriedumi netiek pildīti pat divus gadus, kad bez likumiska pamata tiek ierobežota personas brīvība?!

Iekšlietu ministrija arī turpmāk sekos, lai visu tās pakļautībā esošo departamentu un dienestu darbā tiktu ievērota likumība, humānisms un cilvēku tiesības. Šīs prasības vienlīdz attiecas kā uz Pilsonības un imigrācijas departamenta, tā arī uz citām Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošajām struktūrvienībām — valsts policiju, ugunsdzēsējiem u.c.

IeM preses centrs

1996.gada 29.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!