• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 19. marta noteikumi Nr. 68 "Kārtība, kādā nosakāma preču un citu priekšmetu atbilstība Kombinētās nomenklatūras kodam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.1996., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.68

Par J.Viņķeļa komandējumu

Vēl šajā numurā

26.03.1996., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 68

Pieņemts: 19.03.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 68

 Rīgā 1996.gada 19.martā (prot. nr.14, 8.§)

Kārtība, kādā nosakāma preču un citu priekšmetu atbilstība Kombinētās nomenklatūras kodam

Izdoti saskaņā ar likuma
“Par muitas nodokli (tarifiem)” 3.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā muitas iestādes un preču importētāji (eksportētāji) nosaka preces kodu saskaņā ar likumu “Par muitas nodokli (tarifiem)” (Latvijas Vēstnesis, 1994, 121.nr.; 1995, 146., 159., 170., 177.nr.), Harmonizētās preču aprakstīšanas un kodēšanas sistēmas un Kombinētās nomenklatūras oriģinālizdevumiem un to pielikumiem (skaidrojumiem) tādā redakcijā, kādā tie ir spēkā Eiropas savienībā, kā arī saskaņā ar attiecīgajos Latvijas Republikas noslēgtajos starptautiskajos līgumos noteiktajiem preču klasifikācijas noteikumiem.

2. Ja starp muitas iestādēm un preču importētāju (eksportētāju) rodas domstarpības par preču un citu priekšmetu atbilstību attiecīgajam Kombinētās nomenklatūras kodam, muitas iestādēm ir saistoši tikai Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamenta (turpmāk tekstā — “Muitas departaments”) izsniegti (apstiprināti) atzinumi vai ekspertīzes akti, kuros norādīts attiecīgo preču vai citu priekšmetu Kombinētās nomenklatūras kods.

3. Šo noteikumu 2.punktā minētajiem Muitas departamenta atzinumiem vai ekspertīzes aktiem jāpamatojas uz likumu “Par muitas nodokli (tarifiem)”, Harmonizētās preču aprakstīšanas un kodēšanas sistēmas un Kombinētās nomenklatūras oriģinālizdevumiem un to pielikumiem (skaidrojumiem) tādā redakcijā, kādā tie ir spēkā Eiropas savienībā, kā arī uz attiecīgajos Latvijas Republikas noslēgtajos starptautiskajos līgumos noteiktajiem preču klasifikācijas noteikumiem.

4. Lai saņemtu Muitas departamenta apstiprinātu atzinumu vai ekspertīzes aktu, kurā ir norādīts attiecīgais Kombinētās nomenklatūras kods, importētājam (eksportētājam) vai tā pilnvarotam pārstāvim jāiesniedz Muitas departamentā rakstisks iesniegums, kuram jāpievieno visi konkrētā preču sūtījuma dokumenti (piegādes līgums, preču pavadzīme, kvalitāti apstiprinoši dokumenti u.c.). Muitas departaments ir tiesīgs pieprasīt no preču importētāja (eksportētāja) papildu informāciju, kuras saturu nosaka Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks, kā arī ņemt preču paraugus analīzei.

5. Ja ekspertīze tiek veikta pēc importētāja (eksportētāja) vai tā pilnvarota pārstāvja iniciatīvas, ekspertīzes izmaksas sedz tās pieprasītājs, izņemot gadījumos, kad ekspertīzē tiek konstatēts, ka muitas iestādē, kurā veikta preču un citu priekšmetu muitas kontrole, piemērots nepareizs Kombinētās nomenklatūras kods.

6. Muitas departamenta atzinumi vai ekspertīzes akti par preču vai citu priekšmetu atbilstību Kombinētās nomenklatūras kodam pēc visu muitas maksājumu veikšanas var tikt apstrīdēti likumā noteiktajā kārtībā.

7. Līdz laikam, kad stājas spēkā Harmonizētās preču aprakstīšanas un kodēšanas sistēmas un Kombinētās nomenklatūras 1996.gada versija, preces kodu nosaka saskaņā ar likumu “Par muitas nodokli (tarifiem)”, kā arī attiecīgajos Latvijas Republikas noslēgtajos starptautiskajos līgumos noteiktajiem preču klasifikācijas noteikumiem.

8. Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.84 “Par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 51., 137.nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar 1.7. un 1.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

“1.7. preču un citu priekšmetu atbilstības Kombinētās nomenklatūras kodam noteikšana saskaņā ar iesniegtajiem dokumentiem un preču paraugiem 10

1.8. preču un citu priekšmetu atbilstības Kombinētās nomenklatūras kodam noteikšana, ja tiek izmantoti muitas laboratorijas pakalpojumi 50".

Ministru prezidents A.Šķēle

Ekonomikas ministrs G.Krasts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!