• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saruna par nacionālo un reģionālo televīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.1996., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs - uz Prāgu un Vīni

Vēl šajā numurā

20.03.1996., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SARUNA PAR NACIONĀLO UN REĢIONĀLO TELEVĪZIJU

Vakar, 19. martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī tikās ar Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļiem un Latvijas reģionālo televīziju pārstāvjiem. Kā vadmotīvus kopāsanākšanai Valsts prezidents minēja vairākus argumentus, uzsverot nepieciešamību masu medijiem veidot un atspoguļot visas Latvijas kopainu, ne tikai galvaspilsētas dzīves aktualitātes. Prezidents aicināja sanāksmes dalībniekus iesaistīties problēmdiskusijā par reģionālo televīziju attīstības virzību un savstarpējās sadarbības iespējām.

Reģionālo televīziju pārstāvji pastāstīja par savu pieredzi sadarbībā ar vietējām pašvaldībām, bet izskanēja viedokļi, ka ne visur šī sadarbība ir auglīga un neatkarības iegūšana varētu būt viens no pirmajiem vietējo TV mērķiem. Plaši tika apspriesta Ogres TV pieredze, jo šī televīzija ir ieguvusi plašu skatītāju loku vietējo iedzīvotāju vidū un saņem atbalstu no viņiem ziedojumu veidā.

Valsts televīzijas ģenerāldirektors Olafs Pulks izteica savu viedokli, ka pašlaik ir labi noorganizēta informācijas aprite, kā arī iepazīstināja ar jaunām nostādnēm Latvijas valsts TV un vietējo TV sadarbības jomā.

Radio un televīzijas padomes loceklis Rolands Tjarve atzīmēja, ka optimālais variants būtu tāds, ja katra no varbūtēji 4 reģionālajām TV raidītu zināmu laiku visai Latvijai un zināmu laiku savam reģionam, nezaudējot saikni ar vietējām jeb lokālajām televīzijām. Viņš gan piebilda, ka šādam jautājuma risinājumam esot vajadzīgs laiks.

Diskusijas gaitā izskanēja viedokļi, ka nebūtu jēgas reģionāli nodalīties, jo kvalitatīvi sagatavotus sižetus šobrīd esot iespēja parādīt gan “TV Panorāmā”, gan citos ziņu raidījumos.

Prezidentu interesēja vietējo televīziju pārstāvju domas par to, kā viņi vērtē jaunās Nacionālās radio un televīzijas padomes darbu. Tika apspriesta iespēja, kā caur valdības pasūtījumu atbalstīt vietējās televīzijas. Sanāksmes dalībnieki pievērsa uzmanību arī žurnālistu aprindās sasāpējušai problēmai — par žurnālistu drošību, aizsardzību un ētiku. Prezidents iepazīstināja klātesošos ar likumprojekta “Par valstiski svarīgas informācijas aizsardzību” būtību. Nobeigumā draudzīgā un nepiespiestā gaisotnē tika pārrunāti temati, kas Latvijas valstij šobrīd ir īpaši nozīmīgi.

TV pārstāvji pateicās Valsts prezidentam par iespēju sanākt kopā un izrunāt visiem svarīgas lietas, savukārt prezidents uzaicināja dalībniekus apskatīt Rīgas pili.

Valsts prezidenta preses dienests

Kontekstā — skat. arī 3.lpp., sadaļu “Koncepcijas”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!