• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 5. marta noteikumi Nr. 52 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.1996., Nr. 43/44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39227-lauku-apvidu-zemes-kadastralas-vertesanas-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.53

Grozījums Ministru kabineta 1996.gada 23.janvāra noteikumos nr.28 "Noteikumi par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu"

Vēl šajā numurā

08.03.1996., Nr. 43/44

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 52

Pieņemts: 05.03.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi nr. 52

Rīgā 1996.gada 5.martā (prot. nr.11, 6.§)

Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par 1925.gada 1.aprīļa likuma
“Ministru kabineta iekārta” atjaunošanu” 14.panta 3.punktu

I. Noteikumos lietotie termini

Zemes kvalitātes novērtējums — zemes novērtējums ballēs, ņemot vērā tās produktivitāti, bet nepiemērojot starpgabalainības un kompaktuma, kā arī ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu.

Zemes (izņemot lauku apbūves zemi) kadastrālā vērtība — zemes kvalitātes novērtējums latos, piemērojot saimniecības starpgabalainības un kompaktuma, kā arī ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu.

Pamatgabals — zemes īpašuma vai lietojuma daļa, uz kuras atrodas saimniecības ēkas un būves, vai zemes gabals ar lielāko lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību.

Starpgabals — zemes īpašuma vai lietojuma daļa, kas atrodas atsevišķi no pamatgabala.

Zivju dīķi — zemes platības, kuras aizņem mākslīgi ierīkotas ūdenstilpes zivju audzēšanai.

Lauku apbūves zeme — juridiski noteikta zemes platība ēku un būvju celtniecībai un uzturēšanai.

Lauku apbūves zemes kadastrālā vērtība — konkrēta zemes gabala būvnieciski ekonomisks novērtējums latos.

Ciema zemes bāzes vērtība — konkrētam ciemam noteikta nosacītā 1m2 lauku apbūves zemes vērtība latos, ņemot vērā tā ģeogrāfiskās atrašanās vietu valsts apdzīvotības sistēmā un pagasta sociālekonomisko potenciālu.

Zemes vērtību zona — lauku apbūves zemes teritorija ar nemainīgu zemes vērtību raksturojošo datu kopumu.

Zemes izmantošanas koeficients — lauku apbūves zemes vērtību attiecību rādītājs, ņemot vērā zemes izmantošanas mērķi.

Zemes tirgus vērtība — visiespējamākā zemes vērtība stabilā nekustamo īpašumu tirgū.

II. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi paredz vienotu zemes kadastrālās vērtības noteikšanas kārtību lauku apvidos.

2. Nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību veido zemes kadastrālās vērtības un ēku un būvju vērtības kopsumma. Zemes kadastrālā vērtība nosakāma atsevišķi no ēku un būvju vērtības.

3. Lauku apvidu zemes (tālāk tekstā — “zeme”) kadastrālo vērtību aprēķina kamerāli (bez izpētes uz vietas), pamatojoties uz agrāk sastādītiem zemes vērtēšanas un augsnes kartēšanas materiāliem (zemes novērtējuma un augsnes kartes un lauka izpētes materiāli):

3.1. lauksaimniecībā izmantojamās zemes (tālāk tekstā — “lauksaimniecības zeme”) kvalitātes novērtējumu izsaka ar pusklases (5 balles) precizitāti;

3.2. zemes vērtēšanā ņem vērā zemnieku saimniecības un piemājas saimniecības, kā arī lauksaimniecības, mežsaimniecības vai ūdenssaimniecības vajadzībām piešķirtās zemes (tālāk tekstā — “saimniecība”) plānu un zemes platības, kuras uzrādītas attiecīgās saimniecības zemes robežu ierādīšanas lietā. Ja tiek mainītas saimniecības zemes robežas, zemes novērtējums jāaprēķina atbilstoši šīm izmaiņām.

4. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā iegūstami zemes kadastrālās vērtēšanas dati, kurus izmanto:

4.1. īpašuma nodokļa aprēķināšanai;

4.2. valsts zemes nomas aprēķināšanai;

4.3. privatizējamo zemes gabalu novērtēšanai un izpirkšanas maksas noteikšanai;

4.4. zemes pirkšanas, pārdošanas, mantošanas, dāvināšanas un citu ar zemes vērtību saistīto darījumu kārtošanai.

5. Zemes kadastrālo vērtību nosaka:

5.1. saimniecībām;

5.2. individuālajiem augļu dārziem (dārzkopības sabiedrībām);

5.3. lauku apbūves zemei, ieskaitot šādas zemes izmantošanas mērķu grupas:

5.3.1. individuālo dzīvojamo māju celtniecība un uzturēšana;

5.3.2. daudzdzīvokļu māju celtniecība un uzturēšana;

5.3.3. rūpniecisko un lauksaimniecisko ražotņu, noliktavu, zvejas ostu u.c. ražošanas objektu celtniecība un uzturēšana;

5.3.4. visu veidu uzņēmējdarbība (izņemot 5.3.3.apakšpunktā minēto);

5.3.5. sabiedrisko (kultūras, izglītības, medicīniskās aprūpes, sporta un citas ar ražošanu un uzņēmējdarbību nesaistītas jomas) ēku celtniecība un uzturēšana.

6. Zemes kadastrālajā vērtībā netiek ietverta zemes dzīļu un meža audzes vērtība.

7. Valsts aizsardzības vajadzībām izmantojamo zemi vērtē saskaņā ar tai noteikto izmantošanas mērķi.

8. Zemes kadastrālo vērtību nosaka Valsts zemes dienests, kas šo informāciju uzskaita, sistematizē un glabā vienotā datu bāzē.

9. Zemes kadastrālās vērtības precizēšanai Valsts zemes dienests savas kompetences ietvaros veic zemes tirgus vērtības uzskaiti.

10. Zemes kadastrālās vērtēšanas datu sarakstus katram pagastam izskata un sakārto attiecīgā rajona nekustamā īpašuma vērtēšanas biroja vadītājs un apstiprina Valsts zemes dienesta rajona nodaļas vadītājs.

11. Zemes kadastrālās vērtēšanas datu atjaunošanas nepieciešamību pēc Valsts zemes dienesta ierosinājuma nosaka finansu ministrs.

12. Saskaņā ar likumu “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 32.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1993, 130.nr.; 1994, 148.nr.; 1995, 162.nr.; 1996, 9.nr.) viena ballhektāra vērtība zemes kadastrālās vērtēšanas brīdī pielīdzināma 70 kilogramu rudzu vērtībai atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai rudzu cenai.

III. Zemnieku saimniecību un piemājas saimniecību, kā arī lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām piešķirtās zemes kadastrālās vērtības noteikšana

13. Zemes kadastrālo vērtību aprēķina, pamatojoties uz lauksaimniecības zemes un meža zemes kvalitātes novērtējumu ballēs un piemērojot attiecīgās saimniecības zemes starpgabalainības un kompaktuma, kā arī ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu (1. — 4.pielikums).

14. Zemes kadastrālo vērtību aprēķina, ievērojot šādu kārtību:

14.1. aprēķina lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu pēc atjaunotas lauksaimniecības zemes kvalitatīvās vērtēšanas pamatkartes vai jaunākajiem zemes vērtēšanas materiāliem;

14.2. Valsts zemes dienesta noteiktajā kārtībā kamerāli izgatavo atjaunotu lauksaimniecības zemes kvalitatīvās vērtēšanas pamatkarti, izmantojot jaunākos zemes vērtēšanas un augsnes kartēšanas materiālus;

14.3. aprēķina meža zemes kvalitātes novērtējumu;

14.4. aprēķina zem ēkām un pagalmiem esošās zemes novērtējumu pēc attiecīgās saimniecības vidējā lauksaimniecības zemes novērtējuma;

14.5. aprēķina pārējās zemes (izņemot zivju dīķus) novērtējumu;

14.6. aprēķina zivju dīķu novērtējumu;

14.7. aprēķina novērtējuma samazinājumu platībām ar zemes lietošanas apgrūtinājumiem, aprobežojumiem un saimnieciskās darbības ierobežojumiem;

14.8. aprēķina kopējo zemes kvalitātes novērtējumu;

14.9. koriģē kopējo zemes kvalitātes novērtējumu ar starpgabalainības un kompaktuma, kā arī ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu.

15. Lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu aprēķina, ievērojot šādu kārtību:

15.1. iezīmē attiecīgās saimniecības zemes robežu plānā zemes novērtējuma kontūras (tālāk tekstā — “kontūras”) pusklases (5 ballu) ietvaros un nosaka to vidējo novērtējumu ballēs (piemēram, 30, 35, 40);

15.2. aprēķina kontūru platības un izdara attiecīgu ierakstu zemes novērtējuma aprēķina veidlapā (5.pielikums);

15.3. kontūru platības reizina ar šo kontūru vidējo novērtējumu ballēs un rezultātus summē, tā iegūstot lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu ballhektāros.

16. Zemes kvalitātes novērtējums labojams tiem saimniecības zemes gabaliem, kuros pēc zemes vērtēšanas lauka darbiem ir veikta meliorācija (nosusināšana, ierīkoti polderi, stacionāra laistīšana). Šādos gadījumos zemes kvalitātes novērtējumu paaugstina līdz divām klasēm.

17. Ja pēc pēdējo zemes vērtēšanas darbu izpildes:

17.1. ir apgūtas lauksaimniecībā neizmantotas zemes, tad tās vērtē atbilstoši analogām lauksaimniecības zemēm, pazeminot novērtējumu līdz vienai klasei;

17.2. ir mainījušies lauksaimniecības zemes lietošanas veidi, tad koriģē transformēto kontūru novērtējumu, izmantojot attiecīgas zemes vērtēšanas tabulas (6. — 8.pielikums).

18. Ja trūkst zemes novērtējuma datu vai tie ir nepilnīgi, jāizmanto analogie blakus esošo zemes gabalu dati vai arī attiecīgā saimniecība jānovērtē dabā.

19. Ja nepieciešams, kontūrās, kurās apvienoti pēc augšņu tipiem un mehāniskā sastāva līdzīgi zemes gabali, veicama kontūru detalizācija un jaunu kontūru nodalīšana, izmantojot attiecīgas zemes vērtēšanas tabulas.

20. Ja ar zemes īpašuma vai lietojuma robežām no kontūrām nodala nelielu zemes gabalu, tā novērtējums labojams atbilstoši zemes izmantošanas iespējām.

21. Ja nav norādes par meliorācijas sistēmas defektiem kontūrā, tad zemi vērtē ne zemāk par otrās (zem vidējās) zemes iekultivēšanas pakāpes maksimālo vērtību, izmantojot attiecīgas zemes vērtēšanas tabulas.

22. Ja attiecīgā rajona nekustamā īpašuma vērtēšanas birojā vai Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centrā ir iesniegta:

22.1. Meliorācijas sistēmu valsts pārvaldes institūcijas uzziņa par meliorācijas sistēmas defektiem kontūrā, tad zemes novērtējumu samazina atbilstoši meliorācijas sistēmas defektu ietekmei uz zemes izmantošanas iespējām;

22.2. reģionālās vides pārvaldes institūcijas uzziņa par zemes piesārņojuma pakāpi kontūrā, tad zemes novērtējumu samazina proporcionāli piesārņotības pakāpei.

23. Meža zemes kvalitātes novērtējumu aprēķina, ievērojot šādu kārtību:

23.1. aprēķina meža zemes kvalitātes novērtējumu, ņemot vērā meža augšanas apstākļu tipu (9.pielikums);

23.2. attiecīgās saimniecības zemes robežu plānā iezīmē mežierīcībā noteikto meža nogabalu kontūras un to numurus;

23.3. meža zemes kvalitātes novērtējuma aprēķina veidlapā ieraksta meža nogabala numuru, platību un mežierīcībā noteikto meža augšanas apstākļu tipu;

23.4. attiecīgā meža nogabala platību reizina ar meža augšanas apstākļu tipa novērtējumu ballēs un rezultātus summē, tā iegūstot meža zemes kvalitātes novērtējumu ballhektāros; meža zemes kvalitātes novērtējuma aprēķināšanai izmantojama Valsts mežierīcības institūta datu bāze “Meža fonds”;

23.5. ja meža zemē nav veikta mežierīcība vai ja saimniecības zemes robežu plānā, iezīmējot mežierīcībā noteikto meža nogabalu kontūras, nesaiste ir lielāka par 0,3, kas reizināts ar kvadrātsakni no meža zemes platības, tā jānovērtē dabā. Ja nesaiste platībās ir mazāka par pieļaujamo kļūdu, meža zemi novērtē pēc blakus esošajā meža nogabalā noteiktā augšanas apstākļu tipa;

23.6. ja ar kokiem apaugušās platības ir mazākas par 0,5 hektāriem un tajās nav veikta mežierīcība, tās novērtējamas ar 30 ballēm par hektāru;

23.7. meža stigas trases un ceļus novērtē pēc blakus esošajā meža nogabalā noteiktā meža augšanas apstākļu tipa.

24. Meža zemes kvalitātes novērtējums tiek ietverts saimniecības zemes kadastrālajā novērtējumā, piemērojot šo noteikumu 30.punktā noteikto zemes starpgabalainības un kompaktuma koeficientu, 31.punktā noteikto ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu un 29.punktā noteikto novērtējuma samazinājumu par zemes lietošanas apgrūtinājumiem, aprobežojumiem un saimnieciskās darbības ierobežojumiem.

25. Zem ēkām un pagalmiem esošās zemes kvalitātes novērtējumu aprēķina, zemes platību reizinot ar vidējo saimniecības lauksaimniecības zemes novērtējumu ballēs, bet ne zemāku par 30 ballēm. Ja vērtējamajā zemes gabalā lauksaimniecības zemes nav, zem ēkām un pagalmiem esošās zemes kvalitātes novērtējumu nosaka pēc apkārtējās lauksaimniecības zemes novērtējuma, bet ne zemāku par 30 ballēm.

26. Zivju dīķu kvalitātes novērtējumu aprēķina, reizinot to platību ar 35 ballēm.

27. Pārējās zemes kvalitātes novērtējumu atbilstoši tās izmantošanas iespējām nosaka Valsts zemes dienests, bet ne zemāku par 8 ballēm.

28. Saimniecības zemes kvalitātes novērtējumu kā ballhektāru summu iegūst, summējot visu zemes lietošanas veidu kvalitātes novērtējuma un platības reizinājumus.

29. No saimniecības zemes kvalitātes novērtējuma atņem novērtējuma samazinājumu par zemes lietošanas apgrūtinājumiem, aprobežojumiem un saimnieciskās darbības ierobežojumiem. Novērtējuma samazinājumu aprēķina, zemes platību, kam noteikti lietošanas apgrūtinājumi, aprobežojumi un saimnieciskās darbības ierobežojumi, reizinot ar 0,3 no vidējā zemes kvalitātes novērtējuma ballēs.

30. Saimniecības zemes kvalitātes novērtējumam nosaka zemes starpgabalainības un kompaktuma koeficientu. Koeficienta noteikšanai izmanto attālumu no pamatgabala līdz starpgabalam, ko izsaka kā ceļu ar cieto segumu, piemērojot katram ceļa tipam pārrēķina koeficientu (grants ceļš — 1,5; pārējie ceļi — 3,0) un rezultātus summējot.

31. Pagasta ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu kartē nosaka saimniecības zemes kvalitātes novērtējuma ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu.

32. Pagasta ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu karti sastāda, izmantojot Valsts zemes dienesta izstrādātus un apstiprinātus koeficientus, kas raksturo:

32.1. saimniecības novietojumu attiecībā pret lielākām pilsētām (sk. 2.pielikumu);

32.2. saimniecības novietojumu attiecībā pret pagasta centru, citu pagasta apdzīvoto vietu vai robežojošu pilsētu (sk. 3.pielikumu);

32.3. pagasta ģeogrāfisko novietojumu (sk. 4.pielikumu).

33. Pilsētas teritorijā esošu zemnieku saimniecību un piemājas saimniecību zemi, izņemot zem ēkām un pagalmiem esošo zemi, vērtē šajos noteikumos noteiktajā kārtībā, palielinot noteikto saimniecības ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu par 0,2. Zem ēkām un pagalmiem esošās zemes novērtējumu nosaka kā konkrētas pilsētas individuālās apbūves zemes zemākās vērtību zonas kadastrālo novērtējumu saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 12.aprīļa noteikumiem nr.94 “Par pilsētu zemes vērtēšanu” (Latvijas Vēstnesis, 1994, 57.nr.).

34. Zemes kadastrālo vērtību aprēķina automatizēti, izmantojot Valsts zemes dienesta apstiprinātu aprēķina un kontroles programmu.

35. Darba gaitā:

35.1. uz saimniecības zemes robežu plāna kopijas sastāda zemes vērtēšanas oriģinālplānu, kas paliek Valsts zemes dienesta attiecīgā rajona nodaļas arhīvā;

35.2. zemes vērtēšanas oriģinālplānā norāda lauksaimniecības zemes kontūru robežas un novērtējumu ballēs;

35.3. darba izpildītājs paraksta zemes vērtēšanas oriģinālplānu un zemes novērtējuma aprēķina veidlapu;

35.4. saimniecības zemes kadastrālo novērtējumu paraksta par aprēķina pareizību atbildīgais speciālists un attiecīgās Valsts zemes dienesta struktūrvienības vadītājs.

IV. Individuālo augļu dārzu (dārzkopības sabiedrību) zemes kadastrālās vērtības noteikšana

36. Individuālā augļu dārza (dārzkopības sabiedrības) zemes kadastrālās vērtības aprēķināšanai nosaka lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu saskaņā ar šo noteikumu trešo nodaļu. Lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu koriģē ar koeficientiem, kas raksturo dārzkopības sabiedrības:

36.1. attālumu līdz rajona centram vai citai rajona pilsētai (10.pielikums);

36.2. ģeogrāfisko novietojumu;

36.3. attālumu līdz ūdenstilpēm, ko izmanto atpūtai visa dārzkopības sabiedrība (11.pielikums);

36.4. attālumu līdz piepilsētas dzelzceļa stacijai (12.pielikums);

36.5. attālumu līdz jūrai (13.pielikums).

37. Dārzkopības sabiedrību zemes paraugvērtību nosaka Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centrs.

38. Dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtību aprēķina, ievērojot šādu kārtību:

38.1. nosaka lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu ballēs (ne zemāku par 25 ballēm) pēc zemes vērtēšanas materiāliem;

38.2. koriģē lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu ar koeficientiem, kas raksturo dārzkopības sabiedrības:

38.2.1. ģeogrāfisko novietojumu, kuru raksturo koeficients K2, kas norādīts pagasta ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu kartē (1:25 000);

38.2.2. attālumu līdz rajona centram vai citai rajona pilsētai (K3);

38.2.3. attālumu līdz ūdenstilpēm (upes, ezeri) (K4);

38.2.4. attālumu līdz piepilsētas dzelzceļa stacijai (K5);

38.2.5. attālumu līdz jūrai (K6);

38.3. zemes paraugvērtības aprēķināšanai dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtības aprēķina veidlapā (14.pielikums) ieraksta lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu ballēs un koeficientus;

38.4. lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu reizina ar koeficientu summu (no K2 līdz K6), kā arī ar rajona administratīvās nozīmes koeficientu K7 (15.pielikums) un apbūves tiesību koeficientu K8 (16.pielikums), tā iegūstot dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtību;

38.5. aprēķina dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtību pēc šādas formulas:

P = NLIZ x (K2 + K3 + K4 + K5 + K6) x K7 x K8 , kur:

P — dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtība ballēs par vienu hektāru;

NLIZ — lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējums ballēs;

38.6. ja dārzkopības sabiedrības sastāvā ir vairāki atsevišķi zemes masīvi, zemes paraugvērtība tiek aprēķināta katram masīvam atsevišķi.

39. Individuālā augļu dārza (dārzkopības sabiedrības) zemes kadastrālo vērtību iegūst, reizinot augļu dārza platību ar dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtību.

40. Individuālā augļu dārza (dārzkopības sabiedrības) zemes kadastrālo novērtējumu paraksta par aprēķina pareizību atbildīgais speciālists un attiecīgās Valsts zemes dienesta struktūrvienības vadītājs.

V. Lauku apbūves zemes kadastrālās vērtības noteikšana

41. Lauku apbūves zemes (ciema teritorijā vai ārpus tās) kadastrālo vērtību nosaka kamerāli, pamatojoties uz iepriekš izstrādātiem lauksaimniecības zemes vērtēšanas materiāliem un saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 12.aprīļa noteikumiem nr.94 “Par pilsētu zemes vērtēšanu”. Ja zemes vērtēšanas materiāli ir nepilnīgi vai radies strīds, attiecīgais objekts jānovērtē dabā.

42. Lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību aprēķina, ievērojot šādu kārtību:

42.1. nosaka atbilstošo ciema zemes bāzes vērtību Bc (17.pielikums);

42.2. nosaka zemes izmantošanas koeficientu L (sk. šo noteikumu 47.punktu) pēc zemes izmantošanas mērķa;

42.3. pagasta ģeogrāfiskā novietojuma koeficientu kartē nosaka ciema centra koeficientu K2c un zemes gabala koeficientu K2 (sk. šo noteikumu 29.– 30.punktu);

42.4. nosaka ciema inženiertehniskā nodrošinājuma koeficientu I (18.pielikums) pēc inventarizācijas lietā uzrādītiem datiem vai attiecīgā pagasta pašvaldības apstiprinātiem datiem;

42.5. nosaka lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējuma koeficientu KLIZ (19.pielikums). Zemes kvalitātes novērtējumu ballēs nosaka pēc esošajiem lauksaimniecības zemes vērtēšanas materiāliem. Ja šādu materiālu nav, izmanto vidējo pagasta lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējumu;

42.6. neizmantojamajai zemes platībai (purvi, karjeri, atsegti ieži) piemēro vērtību samazinošo koeficientu KN = 0,20;

42.7. aprēķina lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību pēc šādas formulas:

VK = BC x L x K2/K2C x I x (1 + KLIZ x LIZ/P) x (1 — KN x N/P) x P, kur:

VK — lauku apbūves zemes kadastrālā vērtība latos;

BC — ciema zemes bāzes vērtība latos par vienu kvadrātmetru;

L — zemes izmantošanas koeficients;

K2 — zemes gabala ģeogrāfiskā novietojuma koeficients;

K2C — tuvākā ciema centra ģeogrāfiskā novietojuma koeficients;

I — inženiertehniskā nodrošinājuma koeficients;

KLIZ — lauksaimniecības zemes kvalitātes novērtējuma koeficients;

KN — neizmantojamās zemes ietekmes koeficients;

P — zemes gabala kopplatība kvadrātmetros;

LIZ — lauksaimniecības zemes platība kvadrātmetros;

N — neizmantojamās zemes platība kvadrātmetros.

43. Lai noteiktu konkrēta zemes gabala vērtību ciema teritorijā, izmanto ciema zemes bāzes vērtību, bet ārpus ciema teritorijas esoša zemes gabala vērtības noteikšanai izmanto tuvākā ciema zemes bāzes vērtību vai aprēķina vidējo svērto vērtību no divu ciemu vai ciema un pilsētas zemes bāzes vērtībām, ja vērtējamais objekts atrodas starp diviem ciemiem vai ciemu un pilsētu.

44. Lauku apvidu zemēs ap republikas nozīmes pilsētām var izstrādāt zemes vērtību zonējumu, ņemot vērā pilsētas zemes bāzes vērtību un zemes vērtību noteicošos faktorus (ciema lielums un teritorijas pievilcība, maģistrālie satiksmes ceļi, rekreatīvo elementu (jūra, upes, ezeri) izplatība, administratīvo robežu izvietojums), kas nosaka zemes zonējuma vērtības pakāpenisku kritumu. Zemes vērtību zonējumu izstrādā Valsts zemes dienests un apstiprina finansu ministrs.

45. Lai noteiktu konkrēta zemes gabala vērtību zonas ietvaros, izmanto tuvākās zonas vērtību vai aprēķina vidējo svērto vērtību, ja vērtējamais objekts atrodas starp divām zemes vērtību zonām.

46. Ciema teritorijā esoša zemes gabala novērtējumu zonas ietvaros var palielināt atkarībā no ciema sociālekonomiskā potenciāla.

47. Zemes izmantošanas koeficientu L atkarībā no zemes izmantošanas mērķa nosaka atsevišķi šādām grupām:

47.1. individuālo dzīvojamo māju celtniecība un uzturēšana 1,00

47.2. daudzdzīvokļu māju celtniecība un uzturēšana 1,50

47.3. visu veidu uzņēmējdarbība (izņemot 5.3.3.apakšpunktā minēto) 4,00

47.4. rūpniecisko un lauksaimniecisko ražotņu, noliktavu, zvejas ostu u.c. ražošanas objektu celtniecība un uzturēšana 2,00

47.5. sabiedrisko (kultūras, izglītības, medicīniskās aprūpes, sporta un citas ar ražošanu un uzņēmējdarbību nesaistītas jomas) ēku celtniecība un uzturēšana 1,30

48. Ja uz zemes gabala atrodas ēka ar daudzfunkcionālu nozīmi, zemes izmantošanas koeficientu aprēķina kā vidējo svērto vērtību no visiem zemes izmantošanas mērķiem. Aprēķins norāda, par kādu lielumu vērtīgākais zemes izmantošanas veids paaugstina mazvērtīgāko zemes izmantošanas veidu.

49. Vasarnīcu un automašīnu garāžu kooperatīvu zemi vērtē kā individuālo dzīvojamo māju zemi.

50. Ielu, ceļu, laukumu, skvēru, parku, kapu un citu koplietošanas objektu, kā arī īpaši aizsargājamo dabas teritoriju uzturēšanai piešķirtajai zemei vērtību nenosaka.

51. Šo noteikumu 50.punkta norma attiecināma tikai uz tām īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vai to daļu zemēm, kas ir valsts vai pašvaldību īpašums un ir minētas Augstākās Padomes Prezidija 1992.gada 16.aprīļa lēmumā “Par īpaši aizsargājamo dabas objektu teritorijām Latvijas Republikas lauku apvidos” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 20.nr.; 1993, 3.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1995, 148.nr.), kā arī citām īpaši aizsargājamo dabas teritoriju zemēm neatkarīgi no īpašuma veida, ja zemes komisijas vai pagasta padomes lēmumā par īpašuma tiesību atjaunošanu ir noteikts, ka šīs zemes ir nepieciešamas īpaši aizsargājamās dabas teritorijas uzturēšanai atbilstoši likuma “Par zemes lietošanu un zemes ierīcību” (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 31.nr.; 1993, 18.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1994, 137.nr.) 10.panta 9.punktam.

52. Lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību var koriģēt līdz 20%, ņemot vērā zemes vērtību paaugstinošus vai pazeminošus faktorus, kas tiek iedalīti divās grupās:

52.1. I grupas faktori:

52.1.1. zemes lietošanas tiesību aprobežojumi;

52.1.2. apkārtējās vides piesārņotība;

52.1.3. zemes applūšanas risks;

52.2. II grupas faktori:

52.2.1. zemes gabala konfigurācija;

52.2.2. zemes gabala pieejamība;

52.2.3. reljefs;

52.2.4. dabīgais apgaismojums;

52.2.5. gruntsūdens līmenis;

52.2.6. fizikāli ģeoloģiskie apstākļi;

52.2.7. zemes gabala ainaviskums.

53. Ja konstatēta jebkura I grupas faktora iedarbība uz zemes gabalu, tā vērtību samazina līdz 20% atkarībā no platības, uz kuru darbojas ierobežojums, un II grupas faktoru iedarbību nevērtē.

54. Ja I grupas faktoru iedarbība uz zemes gabalu nav konstatēta, tā vērtību var koriģēt ± 4% apmērā par katru labvēlīgu vai nelabvēlīgu II grupas faktoru.

55. Darba gaitā sastāda vērtēšanas protokolu, kurā fiksējami vērtēšanas sākotnējie dati, korekcijas faktori un vērtības galīgais aprēķins.

VI. Ar zemes kadastrālo vērtēšanu saistīto strīdu izskatīšana

56. Iebildumus pret noteikto zemes kadastrālo vērtību ieinteresētā persona var iesniegt Valsts zemes dienesta rajona (pilsētas) nodaļā, kas iesniegumu izskata divu nedēļu laikā un par lēmumu 10 dienu laikā paziņo iesniedzējam.

57. Valsts zemes dienesta rajona (pilsētas) nodaļas lēmumu divu nedēļu laikā var pārsūdzēt Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centrā, kas sūdzību izskata mēneša laikā.

58. Ja Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra lēmums neapmierina ieinteresēto personu, tā var minēto lēmumu pārsūdzēt Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoram.

59. Ja Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora lēmums neapmierina ieinteresēto personu, tā var minēto lēmumu pārsūdzēt tiesā.

VII. Pārejas jautājumi

60. Instrukciju par lauku apvidu zemes kadastrālās vērtības noteikšanas kārtību divu mēnešu laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā izstrādā Valsts zemes dienests un pēc saskaņošanas ar finansu ministru iesniedz tieslietu ministram apstiprināšanai.

Ministru prezidents A.Šķēle

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

1.pielikums

Starpgabalainības un kompaktuma koeficients (K 1 )

Attālums līdz starpgabalam, pārrēķināts ceļā ar  cieto segumu, km Koeficients K1

< 2 1,00

2 –3 0,95

3–4 0,90

4–5 0,85

5–6 0,80

6–8 0,75

8–10 0,70

> 10 0,65

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

2.pielikums

Koeficients saimniecības novietojumam attiecībā pret lielākām pilsētām (K 21 )

  

Attālums no pilsētas robežas, km

 Pilsētu grupas

A B C D

1 3,2 2,3 1,8 1,5

2 2,9 2,1 1,7 1,4

3 2,7 2,0 1,6 1,3

4 2,6 1,9 1,5 1,3

5 2,5 1,8 1,5 1,2

6 2,4 1,7 1,4 1,2

7 2,3 1,7 1,4 1,1

8 2,2 1,6 1,3 1,1

9 2,1 1,6 1,3 1,0

10 –12 2,0 1,5 1,2 1,0

12–14 1,9 1,4 1,1 0,9

14–16 1,8 1,3 1,1 0,9

16–18 1,7 1,2 1,0 0,8

18–20 1,6 1,1 1,0 0,8

20–25 1,5 1,0 0,9 0,7

25–30 1,4 0,9 0,8 0,7

30–35 1,3 0,8 0,7

35–40 1,2 0,7

40–45 1,1

45–50 1,0

  Piezīmes. 1. Korekcijas koeficients attiecas uz pilsētai piegulošajiem un tuvākajiem pagastiem.

2. Grupa “A” — Rīga;

grupa “B” — Daugavpils, Liepāja, Rēzekne, Ventspils, Jelgava, Jūrmala;

grupa “C” — Valmiera, Cēsis, Jēkabpils, Tukums, Sigulda, Ogre;

grupa “D” — visi pārējie rajona centri, kā arī Līvāni, Smiltene, Aizpute, Pļaviņas, Skrunda.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

3.pielikums

Koeficients saimniecības novietojumam attiecībā pret pagasta centru, citu pagasta apdzīvoto vietu vai robežojošu pilsētu (K 22 )

Attālums no pilsētas robežas vai pagasta centra, km Pagasta koeficients Attālums no pagasta citas apdzīvotās vietas, km
1,8  1,5 1,3 1,2  1,1  1,0 0,9  0,8 0,7

 1 2,2 1,8 1,6 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 —

2 2,1 1,7 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 —

3 2,0 1,7 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 1

4 1,9 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 2

5 1,9 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 3

6 1,8 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 4

7 1,8 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,9 0,7 5

8 1,7 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 6

9 1,7 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 7

10–12 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 8

12 –14 1,6 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 9

14–16 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 10–12

16–18 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 12–14

18–20 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 14–16

20–25 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 16–18

25–30 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 18–20

> 30 1,3 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,5 > 20

 

Piezīmes. 1. Nosakot pagasta pārējo lielāko apdzīvoto vietu ietekmes korekcijas koeficientus, izmanto tabulas labajā pusē norādīto attāluma skalu.

2. Rīgas rajona Mārupes un Stopiņu pagastā un Salaspils pilsētas lauku teritorijā nosaka tikai Rīgas ietekmi; blīvās apbūves zonā koeficients reizināms ar 1,2.

3. Pagastu koeficienti norādīti 4.pielikumā.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

4.pielikums

Pagasta ģeogrāfiskā novietojuma vidējais koeficients (K2)

Pagasts Koeficients K2

Aizkraukles rajons

Aiviekstes pagasts 1,1

Aizkraukles pagasts 1,3

Bebru pagasts 1,0

Daudzeses pagasts 1,0

Iršu pagasts 0,9

Klintaines pagasts 1,1

Kokneses pagasts 1,2

Kurmenes pagasts 0,8

Mazzalves pagasts 0,8

Neretas pagasts 0,9

Pilskalnes pagasts 0,8

Seces pagasts 1,0

Sērenes pagasts 1,3

Skrīveru pagasts 1,3

Staburaga pagasts 1,0

Sunākstes pagasts 0,9

Valles pagasts 0,9

Vietalvas pagasts 0,9

Zalves pagasts 0,9

Alūksnes rajons

Alsviķu pagasts 0,9

Annas pagasts 0,9

Gaujienas pagasts 0,8

Ilzenes pagasts 0,8

Jaunalūksnes pagasts 0,9

Jaunannas pagasts 0,8

Jaunlaicenes pagasts 0,8

Kalncempju pagasts 0,9

Liepnas pagasts 0,7

Malienas pagasts 0,9

Mālupes pagasts 0,8

Mārkalnes pagasts 0,8

Pededzes pagasts 0,7

Trapenes pagasts 0,8

Veclaicenes pagasts 0,8

Virešu pagasts 0,8

Zeltiņu pagasts 0,8

Ziemera pagasts 0,8

Apes pilsētas lauku teritorija 0,9

Balvu rajons

Baltinavas pagasts 0,8

Balvu pagasts 1,0

Bērzkalnes pagasts 0,9

Bērzpils pagasts 0,8

Briežuciema pagasts 0,8

Krišjāņu pagasts 0,7

Kubuļu pagasts 1,0

Lazdukalna pagasts 0,8

Lazdulejas pagasts 0,9

Medņevas pagasts 0,8

Rugāju pagasts 0,9

Susāju pagasts 0,9

Šķilbēnu pagasts 0,8

Tilžas pagasts 0,8

Vectilžas pagasts 0,8

Vecumu pagasts 0,8

Vīksnas pagasts 0,9

Žīguru pagasts 0,8

Kupravas pagasts 1,0

Bauskas rajons

Bārbeles pagasts 1,0

Brunavas pagasts 1,0

Ceraukstes pagasts 1,2

Codes pagasts 1,2

Dāviņu pagasts 1,1

Gailīšu pagasts 1,1

Iecavas pagasts 1,3

Īslīces pagasts 1,1

Mežotnes pagasts 1,1

Rundāles pagasts 1,1

Skaistkalnes pagasts 1,0

Stelpes pagasts 1,0

Svitenes pagasts 1,0

Vecsaules pagasts 1,0

Vecumnieku pagasts 1,1

Viesturu pagasts 1,1

Cēsu rajons

Amatas pagasts 1,1

Drabešu pagasts 1,3

Drustu pagasts 0,8

Dzērbenes pagasts 1,0

Inešu pagasts 0,8

Jaunpiebalgas pagasts 0,9

Kaives pagasts 0,8

Liepas pagasts 1,2

Līgatnes pagasts 1,3

Mārsnēnu pagasts 1,1

Mores pagasts 1,1

Nītaures pagasts 1,0

Priekuļu pagasts 1,3

Raiskuma pagasts 1,2

Raunas pagasts 1,1

Skujenes pagasts 0,9

Stalbes pagasts 1,1

Straupes pagasts 1,1

Taurenes pagasts 0,9

Vaives pagasts 1,2

Vecpiebalgas pagasts 0,8

Veselavas pagasts 1,1

Zaubes pagasts 0,9

Zosēnu pagasts 0,9

Daugavpils rajons

Ambeļu pagasts 0,8

Bebrenes pagasts 0,8

Biķernieku pagasts 0,9

Demenes pagasts 1,0

Dubnas pagasts 1,0

Dvietes pagasts 0,9

Eglaines pagasts 0,8

Kalkūnes pagasts 1,3

Kalupes pagasts 0,9

Laucesas pagasts 1,3

Līdumnieku pagasts 0,9

Līksnas pagasts 1,2

Maļinovas pagasts 1,1

Medumu pagasts 1,0

Naujenes pagasts 1,1

Nīcgales pagasts 1,0

Pilskalnes pagasts 1,0

Salienas pagasts 0,8

Skrudalienas pagasts 1,0

Sventes pagasts 1,2

Šēderes pagasts 1,0

Tabores pagasts 1,1

Vaboles pagasts 1,0

Vecsalienas pagasts 1,0

Višķu pagasts 1,0

Subates pilsētas lauku teritorija 0,8

Dobeles rajons

Annenieku pagasts 1,1

Augstkalnes pagasts 1,0

Auru pagasts 1,2

Bēnes pagasts 1,1

Bērzes pagasts 1,2

Bikstu pagasts 1,1

Bukaišu pagasts 1,0

Dobeles pagasts 1,2

Īles pagasts 1,0

Jaunbērzes pagasts 1,2

Krimūnu pagasts 1,2

Lielauces pagasts 1,0

Naudītes pagasts 1,1

Penkules pagasts 1,1

Tērvetes pagasts 1,1

Ukru pagasts 1,0

Vītiņu pagasts 1,0

Zebrenes pagasts 1,0

Auces pilsētas lauku teritorija 1,1

Gulbenes rajons

Beļavas pagasts 1,1

Daukstu pagasts 1,0

Druvienas pagasts 0,8

Galgauskas pagasts 1,0

Jaungulbenes pagasts 1,0

Lejasciema pagasts 0,8

Litenes pagasts 0,9

Lizuma pagasts 0,9

Līgo pagasts 0,9

Rankas pagasts 0,8

Stāmerienas pagasts 1,0

Stradu pagasts 1,1

Tirzas pagasts 0,9

Jelgavas rajons

Cenu pagasts 1,5

Elejas pagasts 1,2

Glūdas pagasts 1,3

Jaunsvirlaukas pagasts 1,3

Lielplatones pagasts 1,2

Līvbērzes pagasts 1,3

Ozolnieku pagasts 1,5

Platones pagasts 1,3

Sesavas pagasts 1,1

Sidrabenes pagasts 1,2

Svētes pagasts 1,3

Valgundes pagasts 1,5

Vilces pagasts 1,0

Vircavas pagasts 1,3

Zaļenieku pagasts 1,2

Kalnciema pilsētas lauku teritorija 1,5

Jēkabpils rajons

Asares pagasts 0,8

Atašienes pagasts 0,9

Ābeļu pagasts 1,2

Dignājas pagasts 1,0

Dunavas pagasts 0,8

Elkšņu pagasts 0,9

Gārsenes pagasts 0,8

Kalna pagasts 1,0

Krustpils pagasts 1,2

Kūku pagasts 1,2

Leimaņu pagasts 0,9

Mežāres pagasts 1,0

Rites pagasts 0,8

Rubenes pagasts 0,8

Salas pagasts 1,1

Saukas pagasts 0,9

Sēlpils pagasts 1,0

Variešu pagasts 1,1

Vīpes pagasts 1,1

Zasas pagasts 0,9

Aknīstes pilsētas lauku teritorija 0,9

Viesītes pilsētas lauku teritorija 1,0

Krāslavas rajons

Andrupenes pagasts 0,7

Andzeļu pagasts 0,7

Asūnes pagasts 0,8

Aulejas pagasts 0,8

Bērziņu pagasts 0,7

Dagdas pagasts 0,9

Ezernieku pagasts 0,7

Grāveru pagasts 0,8

Indras pagasts 0,8

Izvaltas pagasts 0,9

Kalniešu pagasts 0,9

Kaplavas pagasts 0,8

Kastuļinas pagasts 0,7

Kombuļu pagasts 1,0

Konstantinovas pagasts 0,8

Krāslavas pagasts 1,1

Ķepovas pagasts 0,7

Piedrujas pagasts 0,8

Robežnieku pagasts 0,8

Skaistas pagasts 0,9

Svariņu pagasts 0,7

Šķaunes pagasts 0,7

Šķeltovas pagasts 0,8

Ūdrīšu pagasts 1,1

Kuldīgas rajons

Alsungas pagasts 1,0

Ēdoles pagasts 0,9

Gudenieku pagasts 0,9

Īvandes pagasts 1,0

Kabiles pagasts 0,9

Kurmāles pagasts 1,1

Laidu pagasts 1,0

Nīkrāces pagasts 0,8

Padures pagasts 1,1

Pelču pagasts 1,1

Raņķu pagasts 1,1

Rendas pagasts 0,9

Rudbāržu pagasts 1,0

Rumbas pagasts 1,1

Snēpeles pagasts 1,0

Turlavas pagasts 1,0

Vārmes pagasts 1,0

Skrundas pilsētas lauku teritorija 1,0

Liepājas rajons

Aizputes pagasts 1,1

Bārtas pagasts 1,0

Bunkas pagasts 1,0

Cīravas pagasts 1,0

Dunalkas pagasts 1,1

Dunikas pagasts 0,9

Embūtes pagasts 0,8

Gaviezes pagasts 1,1

Gramzdas pagasts 0,9

Grobiņas pagasts 1,3

Kalētu pagasts 0,9

Kalvenes pagasts 1,0

Kazdangas pagasts 1,1

Lažas pagasts 1,0

Medzes pagasts 1,3

Nīcas pagasts 1,2

Otaņķu pagasts 1,2

Priekules pagasts 1,1

Rucavas pagasts 0,8

Sakas pagasts 0,9

Tadaiķu pagasts 1,2

Vaiņodes pagasts 1,0

Vecpils pagasts 1,0

Vērgales pagasts 1,1

Virgas pagasts 1,0

Durbes pilsētas lauku teritorija 1,1

Limbažu rajons

Braslavas pagasts 1,0

Brīvzemnieku pagasts 1,0

Katvaru pagasts 1,1

Lēdurgas pagasts 1,1

Liepupes pagasts 1,2

Limbažu pagasts 1,2

Pāles pagasts 1,0

Salacas pagasts 1,0

Skultes pagasts 1,3

Umurgas pagasts 1,1

Vidrižu pagasts 1,2

Viļķenes pagasts 1,1

Vitrupes pagasts 1,0

Ainažu pilsētas lauku teritorija 0,9

Alojas pilsētas lauku teritorija 1,0

Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija 1,0

Staiceles pilsētas lauku teritorija 0,9

Ludzas rajons

Blontu pagasts 0,9

Briģu pagasts 0,9

Ciblas pagasts 0,9

Cirmas pagasts 1,1

Goliševas pagasts 0,7

Isnaudas pagasts 1,0

Istras pagasts 0,7

Lauderu pagasts 0,8

Līdumnieku pagasts 0,7

Malnavas pagasts 0,9

Mežvidu pagasts 0,9

Mērdzenes pagasts 0,9

Miglinieku pagasts 0,8

Nautrēnu pagasts 0,8

Nirzas pagasts 0,9

Nukšas pagasts 0,9

Pasienes pagasts 0,7

Pildas pagasts 0,8

Pureņu pagasts 1,0

Pušmucovas pagasts 1,0

Rundēnu pagasts 0,7

Salnavas pagasts 0,9

Zaļesjes pagasts 0,9

Zvirgzdenes pagasts 1,1

Madonas rajons

Aronas pagasts 1,0

Barkavas pagasts 0,9

Bērzaunes pagasts 1,0

Dzelzavas pagasts 1,0

Ērgļu pagasts 0,9

Indrānu pagasts 0,8

Jumurdas pagasts 0,8

Kalsnavas pagasts 1,0

Lazdonas pagasts 1,2

Liezēres pagasts 0,9

Ņaudonas pagasts 1,0

Mārcienas pagasts 1,1

Mētrienas pagasts 0,9

Murmastienes pagasts 0,9

Ošupes pagasts 0,8

Praulienas pagasts 1,1

Sarkaņu pagasts 1,1

Sausnējas pagasts 0,9

Varakļānu pagasts 1,0

Vestienas pagasts 0,9

Cesvaines pilsētas lauku teritorija 1,0

Ogres rajons

Birzgales pagasts 1,0

Jumpravas pagasts 1,3

Krapes pagasts 1,0

Ķeipenes pagasts 1,0

Lauberes pagasts 1,0

Lēdmanes pagasts 1,1

Madlienas pagasts 1,0

Mazozolu pagasts 0,9

Meņģeles pagasts 0,9

Ogresgala pagasts 1,5

Rembates pagasts 1,3

Suntažu pagasts 1,2

Taurupes pagasts 0,9

Tīnūžu pagasts 1,5

Ķeguma pilsētas lauku teritorija 1,3

Lielvārdes pilsētas lauku teritorija 1,3

Preiļu rajons

Aglonas pagasts 0,8

Aizkalnes pagasts 1,0

Galēnu pagasts 0,9

Jersikas pagasts 1,1

Pelēču pagasts 0,8

Preiļu pagasts 1,1

Riebiņu pagasts 1,1

Rožkalnu pagasts 0,8

Rožupes pagasts 1,0

Rudzātu pagasts 0,9

Rušonu pagasts 0,9

Saunas pagasts 1,0

Silajāņu pagasts 0,9

Sīļukalna pagasts 0,8

Stabulnieku pagasts 0,9

Sutru pagasts 1,0

Turku pagasts 1,0

Upmalas pagasts 0,9

Vārkavas pagasts 1,0

Rēzeknes rajons

Audriņu pagasts 1,1

Bērzgales pagasts 1,0

Čornajas pagasts 1,0

Dekšāres pagasts 0,9

Dricānu pagasts 0,9

Feimaņu pagasts 0,8

Gaigalavas pagasts 0,8

Griškānu pagasts 1,3

Ilzeskalna pagasts 0,9

Kantinieku pagasts 1,0

Kaunatas pagasts 0,8

Lendžu pagasts 1,0

Lūznavas pagasts 1,0

Maltas pagasts 1,0

Mākoņkalna pagasts 0,8

Nagļu pagasts 0,8

Ozolaines pagasts 1,2

Ozolmuižas pagasts 1,3

Pušas pagasts 0,8

Rikavas pagasts 0,9

Sakstagala pagasts 1,0

Silmalas pagasts 0,9

Sokolu pagasts 0,9

Stoļerovas pagasts 1,0

Stružānu pagasts 0,9

Vērēmu pagasts 1,3

Viļānu pagasts 1,0

Rīgas rajons

Allažu pagasts 1,3

Ādažu pagasts 1,8

Babītes pagasts 1,8

Carnikavas pagasts 1,8

Daugmales pagasts 1,5

Garkalnes pagasts 1,8

Inčukalna pagasts 1,5

Krimuldas pagasts 1,3

Ķekavas pagasts 1,8

Mālpils pagasts 1,2

Mārupes pagasts 2,5

Olaines pagasts 1,8

Ropažu pagasts 1,5

Salas pagasts 1,8

Sējas pagasts 1,3

Siguldas pagasts 1,5

Stopiņu pagasts 2,5

Baldones pilsētas lauku teritorija 1,5

Salaspils pilsētas lauku teritorija 2,5

Saulkrastu pilsētas lauku teritorija 1,8

Saldus rajons

Blīdenes pagasts 1,0

Ezeres pagasts 0,9

Gaiķu pagasts 1,0

Jaunauces pagasts 0,9

Jaunlutriņu pagasts 1,0

Kursīšu pagasts 1,0

Lutriņu pagasts 1,1

Nīgrandes pagasts 0,8

Novadnieku pagasts 1,1

Pampāļu pagasts 0,9

Remtes pagasts 1,0

Rubas pagasts 0,9

Saldus pagasts 1,2

Šķēdes pagasts 1,0

Vadakstes pagasts 0,9

Zaņas pagasts 0,9

Zirņu pagasts 1,1

Zvārdes pagasts 1,0 *

Brocēnu pilsētas lauku teritorija 1,2

Talsu rajons

Abavas pagasts 1,0

Balgales pagasts 1,0

Dundagas pagasts 0,8

Ģibuļu pagasts 1,0

Īves pagasts 0,9

Kolkas pagasts 0,9

Ķūļciema pagasts 1,0

Laidzes pagasts 1,2

Laucienes pagasts 1,1

Lībagu pagasts 1,2

Lubes pagasts 1,0

Mērsraga pagasts 1,1

Rojas pagasts 1,0

Strazdes pagasts 1,0

Valdgales pagasts 1,0

Vandzenes pagasts 1,0

Virbu pagasts 1,1

Valdemārpils pilsētas

lauku teritorija 1,1

Tukuma rajons

Cēres pagasts 1,0

Degoles pagasts 1,1

Džūkstes pagasts 1,1

Engures pagasts 1,2

Irlavas pagasts 1,1

Jaunpils pagasts 1,0

Jaunsātu pagasts 1,1

Kandavas pagasts 1,0

Lapmežciema pagasts 1,5

Lestenes pagasts 1,1

Matkules pagasts 0,9

Pūres pagasts 1,1

Sēmes pagasts 1,2

Slampes pagasts 1,2

Smārdes pagasts 1,3

Tumes pagasts 1,3

Vānes pagasts 0,9

Viesatu pagasts 1,0

Zantes pagasts 1,0

Zemītes pagasts 1,0

Zentenes pagasts 1,0

Valkas rajons

Bilskas pagasts 0,9

Blomes pagasts 1,0

Brantu pagasts 1,0

Ērģemes pagasts 0,9

Ēveles pagasts 0,9

Grundzāles pagasts 0,8

Jērcēnu pagasts 1,0

Kārķu pagasts 0,8

Launkalnes pagasts 0,9

Palsmanes pagasts 0,8

Plāņu pagasts 1,0

Smiltenes pagasts 1,1

Trikātas pagasts 1,1

Valkas pagasts 1,1

Variņu pagasts 0,8

Vijciema pagasts 1,0

Zvārtavas pagasts 0,8

Sedas pilsētas lauku teritorija 1,0

Valmieras rajons

Bērzaines pagasts 1,1

Brenguļu pagasts 1,2

Burtnieku pagasts 1,0

Dikļu pagasts 1,0

Ipiķu pagasts 0,8

Jeru pagasts 1,0

Kauguru pagasts 1,3

Kocēnu pagasts 1,2

Ķoņu pagasts 0,9

Lodes pagasts 0,8

Matīšu pagasts 1,0

Naukšēnu pagasts 0,8

Ramatas pagasts 0,8

Rencēnu pagasts 1,0

Sēļu pagasts 0,9

Skaņkalnes pagasts 1,0

Vaidavas pagasts 1,1

Valmieras pagasts 1,2

Vecates pagasts 1,0

Vilpulkas pagasts 0,9

Zilākalna pagasts 1,2

Mazsalacas pilsētas lauku teritorija 1,0

Ventspils rajons

Ances pagasts 0,8

Jūrkalnes pagasts 0,8

Popes pagasts 1,0

Puzes pagasts 0,8

Tārgales pagasts 1,2

Ugāles pagasts 1,0

Usmas pagasts 0,9

Užavas pagasts 1,0

Vārves pagasts 1,3

Ziru pagasts 1,0

Zlēku pagasts 0,9

Piltenes pilsētas lauku teritorija 1,1

Piezīmes. 1. Pagasta koeficients var mainīties atkarībā no saimniecības atrašanās vietas pagastā (sk. 2. un 3.pielik.).

2. * — Zvārdes pagasta bijušā aviācijas poligona teritorijā (izņemot buferzonu) koeficientu pazemina par 0,2.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

5.pielikums

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

 

6.pielikums

Zemes vērtēšanas darba tabula aramzemei, daudzgadīgiem stādījumiem un kultivētām ganībām

 

Augsnes tips Mehā-niskais sastāvs

Iekultivēšanas pakāpe

vāja
(1)
zem vidējās
(2)
vidējā
(3)
virs vidējās
(4)
laba
(5)

M 20 25–35 40–50 55–65 70

Vki SM1 20 25–40 45–60 65–75 80–85

Vkr SM2 20 25–40 45–60 65–75 80–85

Bk SM3 25–30 35–45 50–60 65–75 80–95

Bn mS 25 30–40 45–60 65–75 80–90

A sS 20 25–35 40–55 60 65–75

iS 20 25–35 40–50 55 60

M 20 25–35 40–45 50–55 60–65

SM1 20 25–35 40–50 55–60 65–70

Pv SM2 25 30–40 45–55 60–65 70–75

K (4–5) SM3 25 30–40 45–55 60–65 70–75

mS 25 30–40 45–55 60–65 70–75

sS 20 25–35 40–45 50–55 60–65

iS 20 25– 30 35–45 50–55 60

M 20 25–30 35–45 50–55 60–65

SM1 20 25–35 40–45 50–60 65–75

Pgv SM2 20 25–35 40–50 55–65 70–80

Vgk SM3 20 25–35 40–50 55–65 70–80

Bgk mS 20 25–35 40–50 55–65 70–75

sS 20 25–30 35–45 50–55 60–65

iS 20 25 30– 40 45–50 55

M 20 25 30–40 45–50 55–60

SM1 20 25–30 35–45 50–55 60–65

E1Pv SM2 20 25–35 40–45 50–55 60–70

E1Vk SM3 20 25–35 40–45 50–55 60–70

mS 20 25–35 40–45 50–55 60–70

sS 20 25–30 35–45 50–55 60

iS 15 20–25 30–40 45–50 55

M 15 20–25 30–35 40–45 –

E2Pv SM1 15 20–30 35–40 45 –

E2Vk SM2 15 20–30 35–40 45 –

E3Pv(1–2) SM3 15 20–30 35–40 45 –

E3Vk(1–2) mS 15 20–30 35–40 45 –

sS 15 20–25 30–35 40 –

iS 15 20–25 30–35 40 –

M 15 20–25 30– 40 45–55 60

Vg SM1 15 20–30 35–45 50–55 60–65

Vgt SM2 15 20–35 40– 45 50–60 65–70

Ag SM3 15 20–35 40–45 50–60 65–70

D mS 15 20–35 40–45 50–60 65–70

sS 15 20–30 35–45 50–55 60

iS 15 20–25 30–40 45–50 55

M 15 20–25 30–40 45 50–55

SM1 15 20–30 35–45 50 55–60

Pg SM2 15 20–30 35–45 50–55 60–65

Pgt SM3 15 20–30 35–45 50–55 60–65

mS 15 20–30 35–45 50–55 60–65

sS 15 20–30 35–40 45–50 55–60

iS 15 20–25 30–35 40–45 50–55

M 15 20–25 30–35 40–50 –

VG; VGt SM1 15 20–25 30–40 45–55 –

PG; PGt SM2 15 20–25 30–45 50–55 60

VGT SM3 15 20–25 30–45 50–55 60

PGT mS 15 20–25 30–45 50–55 60

AG; AGT sS 15 20–25 30–40 45–55 60

iS 15 20–25 30–35 40–50 –

Tz; Tzg k 15 20–25 30–45 50–55 60

Tp; Tpg k 15 20–25 30–40 45–50 55

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

7.pielikums

Zemes vērtēšanas darba tabula pļavām un dabiskām ganībām

Augsnes tips Mehā-niskais sastāvs

Iekultivēšanas pakāpe

vāja
(1)
zem vidējās
(2)
vidējā
(3)
virs vidējās
(4)
laba
(5)

Vki M 10 15–25 30–40 45 –55 60

Vkr SM 10 15–30 35–45 50–55 60–65

Bn mS 10 15–30 35–45 50–55 60–65

Vgk sS 10 15–25 30–40 45–50 55–60

iS 10 15–25 30–35 40–45 50

M 10–15 20–25 30–40 45–50 55–65

A SM 10–15 20–30 35–45 50–60 65–75

Ag mS 10–15 20–30 35–45 50–60 65–75

sS 10–15 20–25 30–40 45–55 60–65

iS 10–15 20–25 30–35 40–50 55

M 10 15–25 30–40 45–50 55

Pv SM 10 15– 30 35–45 50–55 60–65

Pgv mS 10 15–30 35–45 50–55 60–65

sS 10 15–30 35–40 45–50 55–60

iS 10 15–25 30–40 45 50

E1Pv M 10 15–20 25–30 35–40 –

E1Vk SM 10 15–20 25–35 40–45 –

E2(1–3) mS 10 15–20 25–35 40–45 –

E3(1–2) sS 10 15–20 25–30 35–40 –

iS 10 15 20–25 30 —35 –

M 10 15–25 30–35 40–45 50–55

Vg SM 10 15–25 30–40 45–50 55–60

Vgt mS 10 15–25 30–40 45–50 55–60

D sS 10 15–25 30–35 40–45 50–55

iS 10 15–20 25–35 40–45 50

M 10 15–20 25–30 35–45 50

Pg SM 10 15–25 30–35 40–50 55

Pgt mS 10 15–25 30–35 40–50 55

sS 10 15–20 25–35 40–45 50

iS 10 15–20 25–30 35–40 45

VG M 10 15–20 25–30 35–45 50

VGt SM 10 15–25 30–40 45–50 55

VGT mS 10 15–25 30–40 45–50 55

AG sS 10 15–20 25–35 40–45 50

AT iS 10 15–20 25–30 35–45 50

M 10 15–20 25–35 40 –

PG SM 10 15–20 25–35 40–45 50

PGt mS 10 15–20 25–35 40–45 50

PGT sS 10 15–20 25–30 35–40 45

iS 10 15 20–30 35–40 –

Tz; Tzg k 10 15–25 30–40 45–50 55–60

Tp; Tpg k 10 15–25 30–40 45 50

 

Piezīmes. 1. Sīku, atsevišķi novietotu aizaugušu neizmantotu pļavu un dabisko ganību kontūras vērtējamas ar 5 ballēm.

2. Vidēji erodētās augsnēs iespējama 1.–3. iekultivēšanas pakāpe.

3. Stipri erodētās augsnēs iespējama 1.–2. iekultivēšanas pakāpe.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

8.pielikums

Augsnes veidu apzīmējumi

Vki —velēnu karbonātiskā

Vkr — rendzīnā

Bk — atlieku karbonātiskā brūnā

Bn — nepiesātinātā brūnā

A — aluviālā

Pv — velēnu podzolētā

K — kultūraugsne

Pgv — velēnu podzolētā virspusēji glejotā

Vgk — velēnu karbonātu virspusēji glejotā

Bgk — brūnā karbonātu virspusēji glejotā

E1Pv — vāji erodētā velēnu podzolētā

E2Pv — vidēji erodētā velēnu podzolētā

E3Pv — stipri erodētā velēnu podzolētā

E1Vk — vāji erodētā velēnu karbonātu

E2Vk — vidēji erodētā velēnu karbonātu

E3Vk — stipri erodētā velēnu karbonātu

Vg — velēnu glejotā

Vgt — trūdainā velēnu glejotā

Ag — aluviālā velēnu glejotā

D — deluviālā

Pg — velēnu podzolētā glejotā

Pgt — trūdainā velēnu podzolētā glejotā

VG — velēnu gleja

VGt — trūdainā velēnu gleja

VGT — trūdaini kūdrainā velēnu gleja

PG — velēnu podzolētā gleja

PGt — trūdainā velēnu podzolētā gleja

PGT — trūdaini kūdrainā velēnu podzolētā gleja

AG — aluviālā velēnu gleja

AGT — kūdrainā aluviālā velēnu gleja

Tz — zemā purva kūdras

Tzg — zemā purva kūdras gleja

Tp — pārejas purva kūdras

Tpg — pārejas purva kūdras gleja

 

Augsnes mehāniskā sastāva apzīmējumi

M — māls

SM — smilšmāls

SM1 — smags smilšmāls

SM2 — vidējs smilšmāls

SM3 — viegls smilšmāls

mS — mālsmilts

sS — saistīga smilts

iS — irdena smilts

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

9.pielikums

Meža zemes kvalitātes novērtējums
(atkarībā no meža augšanas apstākļu tipa)

 

Nr. p.k. Meža augšanas apstākļu tips Saīsinājums Meža zemes kvalitātes novērtējums (balles/ha)

1. Sils Sl 14

2. Mētrājs Mr 24

3. Lāns Ln 30

4. Damaksnis Dm 44

5. Vēris Vr 48

6. Gārša Gr 50

7. Viršu ārenis, viršu kūdrenis Av, Kv 15

8. Mētru ārenis, mētru kūdrenis Am, Km 27

9. Šaurlapju ārenis, šaurlapju kūdrenis As, Ks 37

10. Platlapju ārenis, platlapju kūdrenis Ap, Kp 45

11. Grīnis Gs 7

12. Slapjais mētrājs Mrs 10

13. Slapjais damaksnis Dms 14

14. Slapjais vēris Vrs 16

15. Slapjā gārša Grs 20

16. Purvājs Pv 8

17. Niedrājs Nd 10

18. Dumbrājs Db 13

19. Liekņa Lk 17

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

 

 

10.pielikums

Koeficients dārzkopības sabiedrības attālumam līdz rajona centram vai citai rajona pilsētai (K 3 )

 

Attālums līdz pilsētai (km) Koeficients K3
0 — 10 1,0
10 — 20 0,8
> 20 0,6

 

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

 

11.pielikums

Koeficients dārzkopības sabiedrības attālumam līdz ūdenstilpei (K 4 )

Attālums līdz ūdenstilpei (km) Koeficients K4
0 — 0,5  0,8
0,5 — 1,0 0,6
   

 

Piezīme. Ūdenstilpju saraksts saskaņojams Valsts zemes dienesta attiecīgā rajona nodaļā.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

12.pielikums

Koeficients dārzkopības sabiedrības attālumam līdz piepilsētas dzelzceļa stacijai (K 5)

Attālums līdz piepilsētas dzelzceļa stacijai (km) Koeficients K5
0 — 1,5 1,5
1,5 — 3,0 1,2
   

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

13.pielikums

Koeficients dārzkopības sabiedrības attālumam līdz jūrai (K6)

Attālums līdz jūrai (km) Koeficients K4
0 — 2  1,5
2 — 4 1,2
   

 

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

14.pielikums

Dārzkopības sabiedrības zemes paraugvērtības aprēķina veidlapa

 

Rajons _____________________________________

Pagasts Numurs plānā 1:75000 Dārzkopības sabiedrības nosaukums LIZ
vidējais novērtējums (balles)
K2 K3 K4 K5 K6 K7 K8 Zemes paraugvērtība (balles / ha)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
                       

 

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

15.pielikums

Rajona administratīvās nozīmes koeficients (K 7 )

Rajons Koeficients K7

Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Ventspils, Rēzeknes, Liepājas rajons 4,0

Pārējie rajoni 3,0

  Piezīme. Dārzkopības sabiedrībām, kuras atrodas Rēzeknes rajona Viļānu pagastā un Liepājas rajona Aizputes pagastā, piemērojams koeficients 3,0, bet dārzkopības sabiedrībām, kuras atrodas Limbažu rajona Skultes pagastā, — koeficients 4,0.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

16.pielikums

Dārzkopības sabiedrības apbūves tiesību koeficients (K 8 )

Koeficients K8

Ar pastāvīgas apbūves tiesībām 1,0

Bez pastāvīgas apbūves tiesībām 0,5

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

17.pielikums

Ciema zemes bāzes vērtība (Bc)

Ciems Pagasts, pilsētas lauku teritorija Zemes bāzes vērtība (latos)

Aizkraukles rajons

Aizkraukle Aizkraukles pagasts 0,069

Bebri (Vecbebri) Bebru pagasts 0,065

Bormaņi Kokneses pagasts 0,067

Daudzese Daudzeses pagasts 0,058

Daudzeva Daudzeses pagasts 0,060

Ērberģe Mazzalves pagasts 0,050

Irši Iršu pagasts 0,060

Kalnakrogs Kokneses pagasts 0,068

Koknese Kokneses pagasts 0,070

Kriškalni Aiviekstes pagasts 0,056

Kurmene Kurmenes pagasts 0,044

Lielmēmele Mazzalves pagasts 0,041

Mežmuiža Valles pagasts 0,045

Nereta Neretas pagasts 0,052

Odziena Vietalvas pagasts 0,059

Oškalns (Sproģi) Zalves pagasts 0,048

Pilskalne Pilskalnes pagasts 0,038

Rīteri Klintaines pagasts 0,067

Sece Seces pagasts 0,061

Selga (Stukmaņi) Klintaines pagasts 0,066

Sērene Sērenes pagasts 0,085

Skrīveri Skrīveru pagasts 0,075

Staburags Staburaga pagasts 0,058

Sunākste Sunākstes pagasts 0,053

Taurkalne Valles pagasts 0,062

Valle Valles pagasts 0,065

Vietalva Vietalvas pagasts 0,058

Zalve Zalves pagasts 0,055

Ziedugravas Skrīveru pagasts 0,070

Alūksnes rajons

Alsviķi Alsviķu pagasts 0,048

Anna Annas pagasts 0,045

Beja (Matisene) Jaunalūksnes pagasts 0,044

Dārzciems Gaujienas pagasts 0,052

Gaujiena Gaujienas pagasts 0,050

Igrīve Mālupes pagasts 0,041

Ilzene Ilzenes pagasts 0,051

Jaunalūksne (Kolberģis) Jaunalūksnes pagasts 0,048

Jaunanna Jaunannas pagasts 0,043

Jaunlaicene Jaunlaicenes pagasts 0,037

Kalncempji Kalncempju pagasts 0,043

Liepna Liepnas pagasts 0,037

Līzespasts Trapenes pagasts 0,049

Maliena (Brenči) Malienas pagasts 0,047

Mālupe Mālupes pagasts 0,044

Māriņkalns Ziemera pagasts 0,044

Mārkalne Mārkalnes pagasts 0,038

Pededze Pededzes pagasts 0,029

Strautiņi Alsviķu pagasts 0,051

Stuborova Pededzes pagasts 0,027

Trapene Trapenes pagasts 0,050

Veclaicene Veclaicenes pagasts 0,031

Vētraine (Visikums) Jaunalūksnes pagasts 0,039

Vidaga Virešu pagasts 0,053

Vireši Virešu pagasts 0,054

Zeltiņi Zeltiņu pagasts 0,052

Balvu rajons

Baltinava Baltinavas pagasts 0,046

Beļauski Bērzpils pagasts 0,070

Bērzkalne Bērzkalnes pagasts 0,048

Bērzpils Bērzpils pagasts 0,072

Borisova Vecumu pagasts 0,040

Briežuciems Briežuciema pagasts 0,048

Celmene Kubuļu pagasts 0,050

Centramuiža Balvu pagasts 0,050

Kārklinieki Balvu pagasts 0,052

Krišjāņi Krišjāņu pagasts 0,062

Kubuļi (Balvu st.) Kubuļu pagasts 0,050

Kuprava Kupravas pagasts 0,043

Kurna Kubuļu pagasts 0,050

Lazdukalns Lazdukalna pagasts 0,066

Liepari Lazdukalna pagasts 0,068

Medņeva (Semenova) Medņevas pagasts 0,041

Medņi Rugāju pagasts 0,056

Naudaskalns Balvu pagasts 0,053

Pērkoni Kubuļu pagasts 0,049

Rekava Šķilbēnu pagasts 0,043

Rugāji Rugāju pagasts 0,060

Skujetnieki Lazdukalna pagasts 0,061

Sloboda Baltinavas pagasts 0,045

Sudarbe Vectilžas pagasts 0,055

Šķilbēni Šķilbēnu pagasts 0,043

Tepenīca Susāju pagasts 0,038

Tikaiņi Rugāju pagasts 0,059

Tilža Tilžas pagasts 0,054

Upītes Šķilbēnu pagasts 0,040

Vecpils Bērzpils pagasts 0,071

Vectilža Vectilžas pagasts 0,054

Vecumi Vecumu pagasts 0,039

Viduči Medņevas pagasts 0,041

Vīksna Vīksnas pagasts 0,045

Žīguri Žīguru pagasts 0,038

Žogi Krišjāņu pagasts 0,061

Bauskas rajons

Adžūni Īslīces pagasts 0,045

Bārbele Bārbeles pagasts 0,066

Beibeži Vecumnieku pagasts 0,081

Bērstele Viesturu pagasts 0,063

Birzes Dāviņu pagasts 0,078

Brunava Brunavas pagasts 0,058

Ceraukste Ceraukstes pagasts 0,063

Code Codes pagasts 0,080

Dimzukalns Iecavas pagasts 0,094

Garoza Mežotnes pagasts 0,082

Grenctāle Brunavas pagasts 0,053

Iecava Iecavas pagasts 0,090

Īslīce Īslīces pagasts 0,050

Jaunmēmele Skaistkalnes pagasts 0,040

Jaunsaule Vecsaules pagasts 0,050

Jumprava Mežotnes pagasts 0,073

Klīvi Vecumnieku pagasts 0,073

Lielbārbele Bārbeles pagasts 0,070

Liepas (Švirkale) Rundāles pagasts 0,043

Mazsaule (Kūdra) Vecsaules pagasts 0,067

Mežotne Mežotnes pagasts 0,081

Mēmele Codes pagasts 0,076

Misa Vecumnieku pagasts 0,080

Mūsa Ceraukstes pagasts 0,072

Nīzere Stelpes pagasts 0,072

Noras Stelpes pagasts 0,073

Ozolaine Vecsaules pagasts 0,065

Pāce Gailīšu pagasts 0,055

Piebalgas Vecumnieku pagasts 0,098

Pilsrundāle Rundāles pagasts 0,065

Pīrāgi Gailīšu pagasts 0,058

Rītausmas (Mariannas) Īslīces pagasts 0,068

Rosme Iecavas pagasts 0,082

Rundāle Rundāles pagasts 0,065

Saulaine (Kaucminde) Rundāles pagasts 0,073

Skaistkalne Skaistkalnes pagasts 0,053

Stelpe Stelpes pagasts 0,075

Strēlnieki Mežotnes pagasts 0,082

Svitene Svitenes pagasts 0,049

Tunkūni Brunavas pagasts 0,043

Kamārde (Uzvara) Gailīšu pagasts 0,060

Vārpa (Bērzi) Īslīces pagasts 0,055

Vecsaule Vecsaules pagasts 0,070

Vecumnieki Vecumnieku pagasts 0,082

Viesturi Viesturu pagasts 0,063

Zālīte (Branti) Iecavas pagasts 0,112

Zvaigzne (Strauti) Vecsaules pagasts 0,065

Cēsu rajons

Abrupe Jaunpiebalgas pagasts 0,057

Amata Drabešu pagasts 0,106

Annas Zaubes pagasts 0,068

Auciems Raiskuma pagasts 0,092

Auļukalns Drustu pagasts 0,063

Bānūži Taurenes pagasts 0,072

Bille Drabešu pagasts 0,112

Cimza Raunas pagasts 0,073

Drabeši Drabešu pagasts 0,110

Drusti Drustu pagasts 0,061

Dukuri Priekuļu pagasts 0,092

Dzērbene Dzērbenes pagasts 0,075

Gatarta Drustu pagasts 0,059

Greiveri Vecpiebalgas pagasts 0,060

Ģikši Amatas pagasts 0,098

Ieriķi Drabešu pagasts 0,116

Ineši Inešu pagasts 0,061

Jāņmuiža Priekuļu pagasts 0,095

Jaunpiebalga Jaunpiebalgas pagasts 0,055

Jaunrauna Priekuļu pagasts 0,088

Kalve Kalves pagasts 0,068

Kārļi Drabešu pagasts 0,105

Kārtūži Mores pagasts 0,101

Krīvi (Vaive) Vaives pagasts 0,103

Lenči (Lenčmuiža) Raiskuma pagasts 0,084

Liepa Liepas pagasts 0,085

Liepasmuiža Liepas pagasts 0,080

Līvi Drabešu pagasts 0,101

Lode Liepas pagasts 0,088

Lode Taurenes pagasts 0,065

Mārsnēni Mārsnēnu pagasts 0,072

Merķeļi Nītaures pagasts 0,080

More Mores pagasts 0,095

Nītaure Nītaures pagasts 0,085

Pērkoni Skujenes pagasts 0,073

Plācis Straupes pagasts 0,082

Priekuļi Priekuļu pagasts 0,093

Raiskums Raiskuma pagasts 0,093

Ratnieki Līgatnes pagasts 0,091

Rauna Raunas pagasts 0,081

Rīdzene Vaives pagasts 0,098

Roči Jaunpiebalgas pagasts 0,058

Rozes Raunas pagasts 0,074

Rozula Stalbes pagasts 0,075

Sērmūkši Skujenes pagasts 0,072

Skujene Skujenes pagasts 0,075

Spāre Amatas pagasts 0,109

Spuldzēni Vecpiebalgas pagasts 0,065

Stalbe Stalbes pagasts 0,081

Straupe Straupes pagasts 0,084

Taurene (Nēķins) Taurenes pagasts 0,077

Vecpiebalga Vecpiebalgas pagasts 0,062

Veselava Veselavas pagasts 0,093

Vildoga Līgatnes pagasts 0,097

Zaube Zaubes pagasts 0,074

Daugavpils rajons

Ambeļi Ambeļu pagasts 0,085

Augšguļāni Līksnas pagasts 0,116

Baltmuiža Kalupes pagasts 0,080

Bebrene Bebrenes pagasts 0,054

Biķernieki Biķernieku pagasts 0,096

Cibuļevka Tabores pagasts 0,114

Vecsaliena Vecsalienas pagasts 0,085

Demene Demenes pagasts 0,064

Doļnaja Pilskalnes pagasts 0,057

Dubna Dubnas pagasts 0,090

Dubulti Subates pils. lauku ter. 0,048

Dunski Naujenes pagasts 0,105

Dviete Dvietes pagasts 0,052

Eglaine Eglaines pagasts 0,055

Faltopa Salienas pagasts 0,052

Hoftenberga Naujenes pagasts 0,120

Ilze Bebrenes pagasts 0,053

Indrāne Subates pils. lauku ter. 0,048

Kalkūne Kalkūnes pagasts 0,112

Kalupe Kalupes pagasts 0,083

Kalnišķi Līksnas pagasts 0,110

Keiši Kalupes pagasts 0,074

Krauja Naujenes pagasts 0,124

Krivošejeva Biķernieku pagasts 0,093

Kumbuļi Līdumnieku pagasts 0,066

Laucesa Laucesas pagasts 0,110

Lipinišķi Biķernieku pagasts 0,085

Līksna Līksnas pagasts 0,114

Lociki Naujenes pagasts 0,122

Lukna (Vīganti) Višķu pagasts 0,073

Maļinovka Maļinovas pagasts 0,113

Mazie Kokini Maļinovas pagasts 0,113

Medumi Medumu pagasts 0,076

Mirnija Laucesas pagasts 0,115

Naujene Naujenes pagasts 0,110

Nīcgale Nīcgales pagasts 0,085

Pavlovska (Pavlova) Biķernieku pagasts 0,081

Pašuliene Šēderes pagasts 0,056

Peski Laucesas pagasts 0,112

Pilskalne Pilskalnes pagasts 0,056

Rauda Šēderes pagasts 0,065

Romanišķi Kalkūnes pagasts 0,107

Sadnieki Tabores pagasts 0,094

Saliena Salienas pagasts 0,065

Silene Skrudalienas pagasts 0,068

Skrudaliena Skrudalienas pagasts 0,095

Stropi (Vecie) Naujenes pagasts 0,129

Svente Sventes pagasts 0,086

Šēdere Šēderes pagasts 0,054

Šlapaki Salienas pagasts 0,053

Tabore Tabores pagasts 0,112

Teivāni Naujenes pagasts 0,119

Vabole Vaboles pagasts 0,108

Vaikuļāni Līksnas pagasts 0,113

Viļuši Naujenes pagasts 0,102

Višķi Višķu pagasts 0,095

Zemgale Demenes pagasts 0,058

Dobeles rajons

Aizstrautnieki Dobeles pagasts 0,080

Akācijas Krimūnu pagasts 0,072

Annenieki Annenieku pagasts 0,077

Apgulde Naudītes pagasts 0,065

Augstkalne Augstkalnes pagasts 0,056

Auri Auru pagasts 0,067

Beikas (Ķirpēni) Auru pagasts 0,067

Bēne Bēnes pagasts 0,066

Bērzaine Bērze pagasts 0,081

Biksti Bikstu pagasts 0,062

Bukaiši Bukaišu pagasts 0,050

Dzeguzēni Augstkalnes pagasts 0,055

Īle Īles pagasts 0,052

Jaunbērze Jaunbērzes pagasts 0,121

Kaķenieki Annenieku pagasts 0,071

Krimūnas Krimūnu pagasts 0,074

Kroņauce Tērvetes pagasts 0,068

Ķevele Vītiņu pagasts 0,056

Ķieģeļceplis Lielauces pagasts 0,052

Lejasstrazdi Dobeles pagasts 0,065

Lielauce Lielauces pagasts 0,057

Lielbērze Auru pagasts 0,067

Miltiņi Bērzes pagasts 0,085

Naudīte Naudītes pagasts 0,061

Penkule Penkules pagasts 0,067

Skujaine Penkules pagasts 0,060

Sniķere Ukru pagasts 0,050

Šķibe Bērzes pagasts 0,104

Tērvete Tērvetes pagasts 0,066

Ukri Ukru pagasts 0,045

Vecauce Auces pils. lauku ter. 0,063

Vītiņi Vītiņu pagasts 0,057

Zebrene Zebrenes pagasts 0,057

Zelmeņi Tērvetes pagasts 0,061

Gulbenes rajons

Aduliena Jaungulbenes pagasts 0,056

Beļava Beļavas pagasts 0,054

Daukstes Daukstu pagasts 0,050

Druviena Druvienas pagasts 0,057

Galgauska (Veiši) Galgauskas pagasts 0,056

Gaujasrēveļi Rankas pagasts 0,054

Gulbītis Jaungulbenes pagasts 0,057

Jaungulbene Jaungulbenes pagasts 0,058

Stāmeriena Stāmerienas pagasts 0,054

Kalniena Stāmerienas pagasts 0,048

Krapa Daukstu pagasts 0,056

Lejasciems Lejasciema pagasts 0,056

Letes Beļavas pagasts 0,046

Litene Litenes pagasts 0,053

Lizums Lizuma pagasts 0,058

Līgo Līgo pagasts 0,052

Ozolkalns Beļavas pagasts 0,055

Pilskalns Beļavas pagasts 0,053

Ranka Rankas pagasts 0,056

Rēveļi Rankas pagasts 0,055

Rimstavas Galgauskas pagasts 0,056

Sinole Lejasciema pagasts 0,057

Stari Daukstu pagasts 0,054

Stāķi Stradu pagasts 0,054

Stradi Stradu pagasts 0,054

Šķieneri Stradu pagasts 0,055

Tirza Tirzas pagasts 0,056

Vecstāmeriena Stāmerienas pagasts 0,054

Velēna Lizuma pagasts 0,059

Jelgavas rajons

Avangards Sesavas pagasts 0,067

Āboliņi Svētes pagasts 0,115

Bramberģe Glūdas pagasts 0,120

Cena Cenas pagasts 0,141

Dalbe Cenas pagasts 0,128

Dorupe Glūdas pagasts 0,137

Dzirnieki Jaunsvirlaukas pagasts 0,135

Eleja Elejas pagasts 0,075

Emburga Sidrabenes pagasts 0,117

Garoza Sidrabenes pagasts 0,135

Glūda Glūdas pagasts 0,112

Jaunsvirlauka Jaunsvirlaukas pagasts 0,109

Lielplatone Lielplatones pagasts 0,080

Lielupe (Brankas) Cenas pagasts 0,148

Lielvircava Platones pagasts 0,121

Liepāre Vircavas pagasts 0,117

Līvbērze Līvbērzes pagasts 0,145

Līvbērzes stacija Līvbērzes pagasts 0,140

Mežciems (Kārniņi) Jaunsvirlaukas pagasts 0,155

Mūramuiža (Mūri) Vilces pagasts 0,065

Nākotne Glūdas pagasts 0,116

Oglaine Vircavas pagasts 0,090

Ošenieki Elejas pagasts 0,073

Ozolnieki Ozolnieku pagasts 0,170

Pēterlauki Platones pagasts 0,137

Pēternieki Cenas pagasts 0,123

Platone Platones pagasts 0,133

Poķi Platones pagasts 0,114

Sesava Sesavas pagasts 0,063

Spartaks Cenas pagasts 0,140

Staļģene Jaunsvirlaukas pagasts 0,120

Svēte Svētes pagasts 0,152

Tīreļi Valgundes pagasts 0,079

Valgunde Valgundes pagasts 0,131

Vārpa Līvbērzes pagasts 0,161

Vecsvirlauka Jaunsvirlauka pagasts 0,152

Vilce Vilces pagasts 0,068

Vircava Vircavas pagasts 0,131

Vītoliņi Valgundes pagasts 0,157

Zaļenieki Zaļenieku pagasts 0,075

Zemgale Glūdas pagasts 0,094

Ziedkalne Vilces pagasts 0,063

Jēkabpils rajons

Ancene Asares pagasts 0,050

Antuža Variešu pagasts 0,064

Asare Asares pagasts 0,049

Atašiene Atašienes pagasts 0,061

Bērzieši Kalna pagasts 0,061

Birži Salas pagasts 0,071

Dignāja (Vandāni) Dignājas pagasts 0,067

Dunava Dunavas pagasts 0,062

Ekengrāve Viesītes pils. lauku ter. 0,059

Elkšņi Elkšņu pagasts 0,048

Gārsene Gārsenes pagasts 0,047

Jaunāmuiža (pansionāts) Kūku pagasts 0,072

Jaunsēlpils Sēlpils pagasts 0,064

Kaldabruņa Rubenes pagasts 0,052

Kalnaciems (Vidsala) Kalna pagasts 0,066

Klauce Elkšņu pagasts 0,055

Kraujas Gārsenes pagasts 0,046

Kūkas Kūku pagasts 0,074

Laši Ābeļu pagasts 0,078

Leimaņi Leimaņu pagasts 0,064

Liepas Zasas pagasts 0,060

Lone Saukas pagasts 0,056

Mežāre (Rozessala) Mežāres pagasts 0,069

Mežgale Leimaņu pagasts 0,059

Ošāni Salas pagasts 0,076

Rite (Rozes) Rites pagasts 0,050

Rubeņi Rubenes pagasts 0,053

Sala Salas pagasts 0,076

Sauka (Vecsauka) Saukas pagasts 0,054

Sēlija Sēlpils pagasts 0,066

Slate Rubenes pagasts 0,057

Spungēni Krustpils pagasts 0,076

Sudrabkalns Dunavas pagasts 0,065

Varieši Variešu pagasts 0,074

Vīpe Vīpes pagasts 0,067

Zasa Zasas pagasts 0,062

Zemgaļi (Brodi) Ābeļu pagasts 0,079

Zīlāni Kūku pagasts 0,079

Zvidzāni Krustpils pagasts 0,079

Krāslavas rajons

Aleksandrova Piedrujas pagasts 0,042

Andrupene Andrupenes pagasts 0,064

Andzeļi Andzeļu pagasts 0,061

Andžāni Kalniešu pagasts 0,051

Apoļi Ķepovas pagasts 0,041

Astašovo Andrupenes pagasts 0,059

Asūne Asūnes pagasts 0,045

Augstkalne Ūdrīšu pagasts 0,058

Auleja Aulejas pagasts 0,063

Borovka Ūdrīšu pagasts 0,074

Vārnaviči Kaplavas pagasts 0,045

Ezerkalni Krāslavas pagasts 0,058

Ezernieki Ezernieku pagasts 0,064

Geraņimova Kastuļinas pagasts 0,060

Grāveri Grāveru pagasts 0,073

Indra Indras pagasts 0,046

Izvalta Izvaltas pagasts 0,071

Kalnieši (Stalti) Kalniešu pagasts 0,052

Kaplava (Prauliņi) Kaplavas pagasts 0,050

Kombuļi Kombuļu pagasts 0,058

Konstantinova Konstantinovas pagasts 0,057

Krāslavas stacija Ūdrīšu pagasts 0,058

Landskoruna Šķaunes pagasts 0,040

Lielie Unguri Kombuļu pagasts 0,060

Lupandi Piedrujas pagasts 0,040

Mariampole Andrupenes pagasts 0,061

Muizenieki (Muižnieki) Šķaunes pagasts 0,050

Ošupe (Neikšāni) Ķepovas pagasts 0,042

Ozoliņi Dagdas pagasts 0,051

Piedruja Piedrujas pagasts 0,043

Pleiķi Robežnieku pagasts 0,044

Upmaļi Bērziņu pagasts 0,040

Priežmale Kastuļinas pagasts 0,065

Punduri Bērziņu pagasts 0,041

Račeva Asūnes pagasts 0,044

Robežnieki Robežnieku pagasts 0,043

Skaista (Ģeibi) Skaistas pagasts 0,051

Skuķi Robežnieku pagasts 0,042

Svariņci (Svariņi) Svariņu pagasts 0,051

Šķaune Šķaunes pagasts 0,042

Šķeltova Šķeltovas pagasts 0,078

Tartaks Ūdrīšu pagasts 0,066

Vaicuļeva Indras pagasts 0,042

Vaivodi Indras pagasts pagasts 0,042

Vecdome Dagdas pagasts 0,052

Vecokra Andrupenes pagasts 0,065

Kuldīgas rajons

Almale Alsungas pagasts 0,072

Alsunga Alsungas pagasts 0,079

Basi Gudenieku pagasts 0,065

Bauņi Rumbas pagasts 0,068

Ciecere Skrundas pagasts 0,063

Deksne Padures pagasts 0,073

Ēdas Rumbas pagasts 0,068

Ēdole Ēdoles pagasts 0,076

Gudenieki Gudenieku pagasts 0,069

Īvande Īvandes pagasts 0,074

Kabile Kabiles pagasts 0,063

Kaltiķi Pelču pagasts 0,069

Ķikuri Turlavas pagasts 0,063

Ķimale Padures pagasts 0,076

Laidi Laidu pagasts 0,064

Lēnas Nīkrāces pagasts 0,061

Mežvalde Rumbas pagasts 0,070

Nīkrāce (Dzelda) Nīkrāces pagasts 0,059

Ozoli Rendas pagasts 0,067

Padure Padures pagasts 0,068

Pelči Pelču pagasts 0,068

Priedaine Kurmāles pagasts 0,069

Pumpuri (Antuļi) Skrundas pagasts 0,060

Raņķi Raņķu pagasts 0,066

Reģi Alsungas pagasts 0,077

Renda Rendas pagasts 0,066

Rudbārži Rudbāržu pagasts 0,063

Sermite Laidu pagasts 0,061

Skrundas prof.tehn.skola Skrundas pils. lauku ter. 0,063

Snēpele Snēpeles pagasts 0,065

Turlava Turlavas pagasts 0,063

Valtaiķi Rudbāržu pagasts 0,062

Vārme Vārmes pagasts 0,067

Vilgale Kurmāles pagasts 0,065

Liepājas rajons

Aistere Tadaiķu pagasts 0,075

Aizviķi Gramzdas pagasts 0,050

Ālande (Cukenieki) Grobiņas pagasts 0,073

Apriķi Lažas pagasts 0,062

Aucugals Nīcas pagasts 0,140

Auguste (Elkuzeme) Vaiņodes pagasts 0,056

Bārta Bārtas pagasts 0,083

Bernāti Nīcas pagasts 0,121

Bojas Kazdangas pagasts 0,058

Bunka Bunkas pagasts 0,065

Cimdenieki (Avio) Grobiņas pagasts 0,123

Cīrava Cīravas pagasts 0,068

Dubeņi Grobiņas pagasts 0,084

Dunalka Dunalkas pagasts 0,071

Dzērvenieki Cīravas pagasts 0,065

Embūte (Vibiņi) Embūtes pagasts 0,056

Gavieze Gaviezes pagasts 0,079

Gramzda Gramzdas pagasts 0,057

Iļģi Grobiņas pagasts 0,077

Lieģi (Jaunlieģi) Tadaiķu pagasts 0,064

Jūrmalciems Nīcas pagasts 0,103

Kalēti Kalētu pagasts 0,065

Kalvene Kalvenes pagasts 0,062

Kalnamuiža Vaiņodes pagasts 0,055

Kazdanga Kazdangas pagasts 0,061

Kniveri Priekules pagasts 0,066

Krote Bunkas pagasts 0,062

Kūdra Aizputes pagasts 0,060

Ķāķišķe Rucavas pagasts 0,092

Liguti Durbes pils. lauku ter. 0,060

Medze Medzes pagasts 0,079

Nīca Nīcas pagasts 0,109

Otaņķi Otaņķu pagasts 0,116

Ozoli Kalētu pagasts 0,058

Padure Lažas pagasts 0,060

Pape Rucavas pagasts 0,091

Paplaka Virgas pagasts 0,070

Pērkone Nīcas pagasts 0,131

Ploce Vērgales pagasts 0,077

Reiņugals Nīcas pagasts 0,100

Riva Sakas pagasts 0,058

Rokaiži Kazdangas pagasts 0,060

Rokasbirze Aizputes pagasts 0,061

Rucava Rucavas pagasts 0,095

Rude Otaņķu pagasts 0,113

Saka Sakas pagasts 0,065

Saraiķi (Kopdarbs) Vērgales pagasts 0,117

Sikšņi Dunikas pagasts 0,088

Tadaiķi Bunkas pagasts 0,070

Štakeldanga Lažas pagasts 0,060

Vaiņode Vaiņodes pagasts 0,055

Vārtaja Gaviezes pagasts 0,075

Vārve Tadaiķu pagasts 0,065

Vecpils (Dižlāņi) Vecpils pagasts 0,060

Vērgale Vērgales pagasts 0,076

Virga Virgas pagasts 0,072

Ziemupe Vērgales pagasts 0,105

Limbažu rajons

Ārciems Pāles pagasts 0,070

Ausmas Limbažu pagasts 0,082

Bīriņi Vidrižu pagasts 0,095

Korģene Salacas pagasts 0,079

Lēdurga Lēdurgas pagasts 0,088

Liepupe Liepupes pagasts 0,117

Lode Lēdurgas pagasts 0,089

Mērnieki Ainažu pils. lauku ter. 0,060

Mustkalni Liepupes pagasts 0,122

Ozolaine Limbažu pagasts 0,073

Ozoli Brīvzemnieku pagasts 0,068

Pāle Pāles pagasts 0,074

Pociems Katvaru pagasts 0,065

Priedes Katvaru pagasts 0,067

Puikule Brīvzemnieku pagasts 0,057

Puikules stacija Brīvzemnieku pagasts 0,060

Rozēni Staiceles pils. lauku ter. 0,054

Skulte (Mandagas) Skultes pagasts 0,129

Svētciems Salacas pagasts 0,091

Tiegaži Katvaru pagasts 0,069

Tūja Liepupes pagasts 0,105

Umurga Umurgas pagasts 0,072

Ungurpils Alojas pils. lauku ter. 0,050

Urga Braslavas pagasts 0,058

Vecsalaca Salacas pagasts 0,083

Vecskulte Skultes pagasts 0,132

Vidriži (Rūpnieki) Vidrižu pagasts 0,087

Vilzēni Braslavas pagasts 0,065

Viļķene Viļķenes pagasts 0,075

Vitrupe (Melbārži) Viļķenes pagasts 0,089

Vīķi Staiceles pils. lauku ter. 0,052

Ludzas rajons

Aizgārša (Goliševa) Goliševas pagasts 0,042

Auziņi Pureņu pagasts 0,071

Bilsēni Miglinieku pagasts 0,072

Blonti Blontu pagasts 0,052

Bozova (Bozauka) Malnavas pagasts 0,047

Briģi Briģu pagasts 0,051

Cibla Ciblas pagasts 0,052

Cirma (Tutiņi) Cirmas pagasts 0,064

Dekteri Miglinieku pagasts 0,074

Ezermala (Lucmuiža) Zvirgzdenes pagasts 0,054

Felicianova Ciblas pagasts 0,053

Gagāri Isnaudas pagasts 0,052

Gajeva Pildas pagasts 0,058

Gaveiki Nukšas pagasts 0,075

Istalsna Ciblas pagasts 0,053

Jučeva Briģu pagasts 0,047

Kārsavas stacija Malnavas pagasts 0,047

Konecpole Istras pagasts 0,044

Krivanda Līdumnieku pagasts 0,043

Latviešu Stiglava Mērdzenes pagasts 0,051

Lauderi Lauderu pagasts 0,048

Lielā Zeļčeva Malnavas pagasts 0,046

Līdumnieki (Aizpure) Līdumnieku pagasts 0,043

Lemeševa Malnavas pagasts 0,051

Malnava Malnavas pagasts 0,049

Martiši Isnaudas pagasts 0,053

Mežvidi Mežvidu pagasts 0,076

Mērdzene Mērdzenes pagasts 0,053

Nirza Nirzas pagasts 0,054

Novosilki Malnavas pagasts 0,047

Nukši Nukšas pagasts 0,068

?esteri Malnavas pagasts 0,044

Opuļi Briģu pagasts 0,043

Ozupine Ciblas pagasts 0,049

Pasiene Pasienes pagasts 0,045

Pilda Pildas pagasts 0,063

Pokumina Cirmas pagasts 0,075

Pudinava Mērdzenes pagasts 0,052

Pušmucova Pušmucovas pagasts 0,053

Raipole Nirzas pagasts 0,056

Ranči (Mežvidi 2) Mežvidu pagasts 0,068

Rasnupļi Nautrēnu pagasts 0,078

Rogovka (Nautrēni) Nautrēnu pagasts 0,076

Rundēni Rundēnu pagasts 0,047

Salnava Salnavas pagasts 0,048

Soldoni (Saldeņi) Malnavas pagasts 0,057

Suškova Pasienes pagasts 0,042

Vecslabada Istras pagasts 0,046

Zaļesje (Aizsili) Zaļesjes pagasts 0,046

Zvirgzdene Zvirgzdenes pagasts 0,053

Žeļezņaki Pureņu pagasts 0,069

Žogotas Nautrēnu pagasts 0,078

Madonas rajons

Aiviekste Kalsnavas pagasts 0,063

Aizkuja Sarkaņu pagasts 0,058

Aizpurves Dzelzavas pagasts 0,058

Barkava Barkavas pagasts 0,057

Bērzaune Bērzaunes pagasts 0,062

Biksēre Sarkaņu pagasts 0,061

Degumnieki Ošupes pagasts 0,045

Dzelzava Dzelzavas pagasts 0,059

Ērgļi Ērgļu pagasts 0,065

Indrāni Indrānu pagasts 0,055

Jaunbakāni Dzelzavas pagasts 0,058

Jaunkalsnava Kalsnavas pagasts 0,062

Jaunlazdona Lazdonas pagasts 0,064

Jāņukalns Kalsnavas pagasts 0,058

Jumurda Jumurdas pagasts 0,061

Kalnakrogs Liezēres pagasts 0,060

Kalnavirsa Ņaudonas pagasts 0,059

Katrīna Jumurdas pagasts 0,070

Kārzdaba Cesvaines pils. lauku ter. 0,058

Kokari Varakļānu pagasts 0,048

Kraukļi Cesvaines pils. lauku ter. 0,057

Kusa Aronas pagasts 0,062

Lautere Aronas pagasts 0,060

Lazdona Lazdonas pagasts 0,064

Liepkalne Sausnējas pagasts 0,054

Liezēre Liezēres pagasts 0,059

Lūza Praulienas pagasts 0,055

Ņaudona Ņaudonas pagasts 0,058

Mārciena Mārcienas pagasts 0,060

Meirāni Indrānu pagasts 0,048

Mēdzūla Liezēres pagasts 0,058

Murmastiene Murmastienes pagasts 0,054

Ošupe Ošupes pagasts 0,043

Ozoli Liezēres pagasts 0,059

Pamati Mētrienas pagasts 0,055

Prauliena Praulienas pagasts 0,063

Saikava Praulienas pagasts 0,052

Sarkaņi Sarkaņu pagasts 0,063

Sauleskalns (Arona) Bērzaunes pagasts 0,062

Sausnēja Sausnējas pagasts 0,056

Saviena Ņaudonas pagasts 0,057

Sidrabiņi Sausnējas pagasts 0,057

Silagals Murmastienes pagasts 0,052

Stalidzāni Barkavas pagasts 0,057

Stirniene (Muiža) Varakļānu pagasts 0,045

Trakši Praulienas pagasts 0,058

Vecsaikava Praulienas pagasts 0,053

Vecumnieki Murmastienes pagasts 0,049

Vestiena Vestienas pagasts 0,058

Vējava Jumurdas pagasts 0,056

Zelgauska Aronas pagasts 0,060

Zvidziena Ošupes pagasts 0,040

Ogres rajons

Birzgale Birzgales pagasts 0,062

Ceplīši Tīnūžu pagasts 0,100

Ciemupe Ogresgala pagasts 0,105

Dzelmes Jumpravas pagasts 0,074

Glāznieki (Glāžšķūnis) Rembates pagasts 0,076

Jaunikšķile Tīnūžu pagasts 0,130

Jumprava Jumpravas pagasts 0,080

Kaibala Lielvārdes pils. lauku ter. 0,080

Krape Krapes pagasts 0,074

Ķeipene Ķeipenes pagasts 0,076

Ķieģeļceplis Suntažu pagasts 0,083

Laubere (Ozoli) Lauberes pagasts 0,073

Lāčplēsis Lielvārdes pils. lauku ter. 0,085

Lēdmane Lēdmanes pagasts 0,075

Linde Birzgales pagasts 0,075

Lībieškalns Ogresgala pagasts 0,087

Līčupe Mazozolu pagasts 0,062

Madliena Madlienas pagasts 0,076

Meņģele Meņģeles pagasts 0,062

Meža tehnikums Tīnūžu pagasts 0,115

Ogresgals Ogresgala pagasts 0,080

Rembate Rembates pagasts 0,080

Suntaži Suntažu pagasts 0,086

Taurupe Taurupes pagasts 0,067

Tīnūži Tīnūžu pagasts 0,109

Tome Ķeguma pils. lauku ter. 0,076

Upespils Suntažu pagasts 0,080

Veckrape Krapes pagasts 0,073

Zādzene Madlienas pagasts 0,063

Preiļu rajons

Aglona Aglonas pagasts 0,063

Aizkalne Aizkalnes pagasts 0,065

Ardava Pelēču pagasts 0,067

Bašķi Rušonu pagasts 0,055

Bortnieki Galēnu pagasts 0,059

Cirsenieki Jersikas pagasts 0,060

Gailīši Rušonu pagasts 0,068

Galēni Galēnu pagasts 0,053

Jaunaglona Aglonas pagasts 0,060

Jaunāmuiža Turku pagasts 0,052

Jaunsilava Turku pagasts 0,057

Jersika Jersikas pagasts 0,065

Kastire Rušonu pagasts 0,056

Lielie Anspoki Saunas pagasts 0,053

Līči Preiļu pagasts 0,058

Lomi Galēnu pagasts 0,059

Maltastrūpi Galēnu pagasts 0,059

Pastari Stabulnieku pagasts 0,052

Pelēči Pelēču pagasts 0,081

Pieniņi (Pieneņi) Riebiņu pagasts 0,054

Pilišķi Vārkavas pagasts 0,067

Polkorona Stabulnieku pagasts 0,054

Prikuļi Saunas pagasts 0,054

Raudaka Aizkalnes pagasts 0,070

Riebiņi Riebiņu pagasts 0,056

Rimicāni Rožkalnu pagasts 0,069

Rožupe Rožupes pagasts 0,056

Rudzāti Rudzātu pagasts 0,052

Rušona (Aglonas st.) Rušonu pagasts 0,054

Salenieki Aglonas pagasts 0,071

Silajāņi Silajāņu pagasts 0,058

Sīļukalns (Bernāni) Sīļukalna pagasts 0,052

Smelteri Saunas pagasts 0,052

Stabulnieki Stabulnieku pagasts 0,055

Sutri Sutru pagasts 0,056

Turki Turku pagasts 0,060

Upenieki (Brūveri) Jersikas pagasts 0,061

Vārkava (Upmala) Upmalas pagasts 0,073

Vanagi Upmalas pagasts 0,057

Lielie Klapari (Vārkava) Vārkavas pagasts 0,064

Rēzeknes rajons

Adamova Vērēmu pagasts 0,106

Audriņi Audriņu pagasts 0,098

Bērzgale Bērzgales pagasts 0,082

Ciskadi (Tiskadi) Sakstagala pagasts 0,084

Černoste Maltas pagasts 0,075

Dekšāre Dekšāres pagasts 0,051

Dricāni Dricānu pagasts 0,087

Dubuļi Kaunatas pagasts 0,074

Gaigalava (Bikava) Gaigalavas pagasts 0,067

Griškāni (Greiškāni) Griškānu pagasts 0,103

Īdeņi Nagļu pagasts 0,046

Ilzeskalns (Gailumi) Ilzeskalna pagasts 0,087

Janopole Griškānu pagasts 0,106

Jaunviļāni Viļānu pagasts 0,054

Kampišķi Ozolaines pagasts 0,080

Kantinieki (Livži) Kantinieku pagasts 0,083

Kaunata Kaunatas pagasts 0,085

Kokorvīši Dricānu pagasts 0,079

Kristceles Viļānu pagasts 0,053

Krāce (Feimaņi) Feimaņu pagasts 0,072

Kruki Silmalas pagasts 0,061

Lendži Lendžu pagasts 0,080

Lielā Puderova Audriņu pagasts 0,091

Lūznava (Glužņeva) Lūznavas pagasts 0,092

Mākoņkalns Mākoņkalna pagasts 0,077

Malta Maltas pagasts 0,085

Malta Viļānu pagasts 0,054

Mortiški Sakstagala pagasts 0,074

Nagļi Nagļu pagasts 0,050

Notra Viļānu pagasts 0,053

Ornicāni Viļānu pagasts 0,052

Ozolaine (Balbišķi) Ozolaines pagasts 0,101

Plekšņi Ozolaines pagasts 0,107

Prezma Silmalas pagasts 0,082

Pustinka Silmalas pagasts 0,067

Pūpoli (Bekši) Ozolaines pagasts 0,095

Puša Pušas pagasts 0,072

Radopole Viļānu pagasts 0,053

Ratnieki Čornajas pagasts 0,100

Rēzna (Čornaja) Čornajas pagasts 0,096

Rikava (Vecrikava) Rikavas pagasts 0,061

Rogoviki Silmalas pagasts 0,070

Rosica Stoļerovas pagasts 0,087

Rozentova Maltas pagasts 0,080

Ružina (Vecružina) Silmalas pagasts 0,076

Sakstagals Sakstagala pagasts 0,086

Silmala Silmalas pagasts 0,078

Skudnovka Sokolu pagasts 0,068

Sloboda Ozolmuižas pagasts 0,097

Sokoli Sokolu pagasts 0,064

Sprudževa Griškānu pagasts 0,104

Staroščiki Griškānu pagasts 0,107

Stoļerova Stoļerovas pagasts 0,089

Stružāni (Vecstružāni) Gaigalavas pagasts 0,068

Stružāni (Jaunstružāni) Stružānu pagasts 0,084

Stikāni Silmalas pagasts 0,073

Teveni (Teveņi) Ozolaines pagasts 0,107

Tiskadi Silmalas pagasts 0,072

Tumuži Vērēmu pagasts 0,101

Tuči Griškānu pagasts 0,096

Uļjanova Sakstagala pagasts 0,074

Ustrone Sokolu pagasts 0,067

Vainova Feimaņu pagasts 0,078

Veczosna Lūznavas pagasts 0,081

Vertūkšne Lūznavas pagasts 0,089

Vērēmi Vērēmu pagasts 0,103

Zosna Lūznavas pagasts 0,080

Zuji Silmalas pagasts 0,069

Rīgas rajons

Aldari Ādažu pagasts 0,134

Alejas Ķekavas pagasts 0,150

Allaži Allažu pagasts 0,112

Avoti Baldones pils. lauku ter. 0,104

Ādaži Ādažu pagasts 0,236

Babīte Babītes pagasts 0,512

Baloži Olaines pagasts 0,145

Baltezers Ādažu pagasts 0,320

Baltezers Garkalnes pagasts 0,385

Berģi (Autoserviss) Garkalnes pagasts 0,471

Bērzpils Olaines pagasts 0,148

Bukas Mālpils pagasts 0,090

Bunči Salaspils pils. lauku ter. 0,131

Carnikava Carnikavas pagasts 0,350

Cekule Stopiņu pagasts 0,151

Dambji Mārupes pagasts 0,325

Daugmale Daugmales pagasts 0,106

Eikaži Krimuldas pagasts 0,095

Ezerkalns Allažu pagasts 0,102

Gaismas Olaines pagasts 0,163

Garciems Carnikavas pagasts 0,415

Garkalne Garkalnes pagasts 0,136

Gātciems Salas pagasts 0,158

Gauja Inčukalna pagasts 0,116

Inciems Krimuldas pagasts 0,092

Inčukalns Inčukalna pagasts 0,106

Indrāni Inčukalna pagasts 0,096

Jaunmārupe Mārupes pagasts 0,144

Jaunolaine Olaines pagasts 0,115

Jūdaži Siguldas pagasts 0,113

Kadaga Ādažu pagasts 0,184

Kaķīši Baldones pils. lauku ter. 0,112

Kalngale Carnikavas pagasts 0,482

Katlakalns Ķekavas pagasts 0,352

Krimulda Krimuldas pagasts 0,116

Krustiņi (Sēnīte) Inčukalna pagasts 0,118

Ķekava Ķekavas pagasts 0,181

Ķipari Siguldas pagasts 0,134

Langstiņi Garkalnes pagasts 0,140

Lilaste Ādažu pagasts 0,280

Līči Stopiņu pagasts 0,162

Loja Sējas pagasts 0,108

Lorupe (Peltes) Siguldas pagasts 0,135

Mālpils Mālpils pagasts 0,104

Mārupe (Austrumi) Mārupes pagasts 0,498

Mercendarbe Baldones pagasts 0,101

Murjāņi Sējas pagasts 0,118

Nurmiži Siguldas pagasts 0,101

Pabaži Sējas pagasts 0,103

Plakanciems Ķekavas pagasts 0,103

Podnieki Ādažu pagasts 0,238

Pulkarne Baldones pils. lauku ter. 0,127

Ragana Krimuldas pagasts 0,100

Rāmava Ķekavas pagasts 0,365

Rīgas TEC Salaspils pils. lauku ter. 0,362

Ropaži Ropažu pagasts 0,104

Rumbula Stopiņu pagasts 0,362

Sala (Spuņņciems) Salas pagasts 0,182

Saliena (Piņķi) Babītes pagasts 0,434

Saulkalne Salaspils pils. lauku ter. 0,145

Saurieši Stopiņu pagasts 0,151

Sautiņi Carnikavas pagasts 0,320

Sēja Sējas pagasts 0,105

Sidgunda Mālpils pagasts 0,090

Silakrogs Ropažu pagasts 0,135

Skulte Mārupes pagasts 0,415

Tīraine Mārupes pagasts 0,510

Tumšupe Ropažu pagasts 0,101

Turaida Krimuldas pagasts 0,125

Ulbroka Stopiņu pagasts 0,255

Upesciems Garkalnes pagasts 0,352

Valdlauči Ķekavas pagasts 0,536

Vārpas Baldones pils. lauku ter. 0,095

Zaķi Ropažu pagasts 0,132

Zvejniekciems Saulkrastu pils. lauku ter. 0,135

Saldus rajons

Alši Nīgrandes pagasts 0,058

Bērzi (Butnāri) Zirņu pagasts 0,065

Blīdene Blīdenes pagasts 0,062

Bruzilas Kursīšu pagasts 0,063

Ciecere (Bērzāji) Brocēnu pils. lauku ter. 0,065

Druva Saldus pagasts 0,065

Ezere Ezeres pagasts 0,063

Gaiķi Gaiķu pagasts 0,064

Grieze Ezeres pagasts 0,048

Jaunauce Jaunauces pagasts 0,056

Jaunlutriņi Jaunlutriņu pagasts 0,063

Kalni Nīgrandes pagasts 0,054

Kalnsētas Brocēnu pils. lauku ter. 0,065

Kareļi Zaņas pagasts 0,060

Kursīši Kursīšu pagasts 0,064

Lutriņi Lutriņu pagasts 0,066

Mežvidi Novadnieku pagasts 0,065

Namiķi Lutriņu pagasts 0,065

Nīgrande Nīgrandes pagasts 0,059

Novadnieki Novadnieku pagasts 0,064

Ošenieki Jaunlutriņu pagasts 0,067

Pampāļi Pampāļu pagasts 0,062

Pilsblīdene Blīdenes pagasts 0,064

Priedula Vadakstes pagasts 0,048

Remte Remtes pagasts 0,064

Ruba Rubas pagasts 0,056

Saldus stacija Saldus pagasts 0,065

Satiķi (Vecsatiķi) Gaiķu pagasts 0,063

Sātiņi Novadnieku pagasts 0,065

Striķi Zvārdes pagasts 0,062

Stūri Blīdenes pagasts 0,055

Šķēde Šķēdes pagasts 0,059

Vadakste Vadakstes pagasts 0,052

Veclīkupēni Rubaspagasts 0,057

Zaņa (Līgotņi) Zaņas pagasts 0,061

Zirņi Zirņu pagasts 0,064

Talsu rajons

Balgale Balgales pagasts 0,073

Dundaga Dundagas pagasts 0,070

Ezerkalne Lībagu pagasts 0,074

Ģipka Rojas pagasts 0,075

Īģene Vandzenes pagasts 0,088

Jaunciems Valdemārpils pils. lauku ter. 0,082

Jaundundaga Dundagas pagasts 0,069

Kaķīši Virbu pagasts 0,074

Kaltene Rojas pagasts 0,107

Kaļķi Dundagas pagasts 0,063

Kārļmuiža Dundagas pagasts 0,071

Kolka Kolkas pagasts 0,040

Ķūļi Ķūļciema pagasts 0,110

Lādzere Vandzenes pagasts 0,080

Laidze Laidzes pagasts 0,074

Lauciene Laucienes pagasts 0,077

Lēdas Virbu pagasts 0,074

Lube (Anūži) Lubes pagasts 0,077

Lubezere Valdemārpils pils. lauku ter. 0,077

Mazirbe Kolkas pagasts 0,066

Melnsils Rojas pagasts 0,057

Mērsrags Mērsraga pagasts 0,140

Muņi Dundagas pagasts 0,065

Nāriņciems Laucienes pagasts 0,096

Neveja Dundagas pagasts 0,068

Pastende Ģibuļu pagasts 0,078

Pāce Dundagas pagasts 0,071

Priedes Abavas pagasts 0,072

Pūņas Valdgales pagasts 0,073

Roja Rojas pagasts 0,095

Rude Rojas pagasts 0,088

Selekcija Lībagu pagasts 0,074

Spāre Ģibuļu pagasts 0,094

Strazde Strazdes pagasts 0,076

Stūrīši Laidzes pagasts 0,076

Tiņģere Īves pagasts 0,074

Upesgrīva Mērsraga pagasts 0,126

Valgalciems Rojas pagasts 0,118

Valgale Abavas pagasts 0,070

Vandzene Vandzenes pagasts 0,086

Veģi Abavas pagasts 0,065

Vilkastes Rojas pagasts 0,073

Virbi (Jaunpagasts) Virbu pagasts 0,074

Vīdale Dundagas pagasts 0,063

Lībagi Lībagu pagasts 0,075

Tukuma rajons

Aizdzire Kandavas pagasts 0,070

Aizupe Vānes pagasts 0,058

Apšuciems Engures pagasts 0,331

Bērzciems Engures pagasts 0,197

Bigauņciems Lapmežciema pagasts 0,420

Cēre Cēres pagasts 0,080

Džūkste Džūkstes pagasts 0,087

Engure Engures pagasts 0,251

Grenči Zemītes pagasts 0,083

Irlava Irlavas pagasts 0,091

Jaunpils Jaunpils pagasts 0,083

Jaunsāti Jaunsātu pagasts 0,087

Jurģi Jaunpils pagasts 0,058

Kaive Sēmes pagasts 0,075

Klapkalnciems Engures pagasts 0,350

Ķesterciems Engures pagasts 0,283

Ķīši Jaunsātu pagasts 0,090

Lamiņi Pūres pagasts 0,078

Lapmežciems Lapmežciema pagasts 0,410

Lestene Lestenes pagasts 0,086

Leveste Jaunpils pagasts 0,070

Matkule Matkules pagasts 0,063

Milzkalne Smārdes pagasts 0,095

Pienava Džūkstes pagasts 0,085

Plieņciems Engures pagasts 0,308

Praviņi Slampes pagasts 0,105

Pūre Pūres pagasts 0,083

Ragaciems Lapmežciema pagasts 0,390

Rauda Smārdes pagasts 0,091

Rindzele Zentenes pagasts 0,070

Sāti Irlavas pagasts 0,089

Sēme Sēmes pagasts 0,080

Slampe Slampes pagasts 0,111

Smārde Smārdes pagasts 0,195

Tume Tumes pagasts 0,098

Valdeķi Kandavas pagasts 0,070

Vaski Irlavas pagasts 0,092

Vāne Vānes pagasts 0,060

Vienība Degoles pagasts 0,095

Viesati Viesatu pagasts 0,063

Viljete Pūres pagasts 0,081

Zante Zantes pagasts 0,065

Zemīte Zemītes pagasts 0,077

Zentene Zentenes pagasts 0,075

Valkas rajons

Aumeistari Grundzāles pagasts 0,054

Bilska (Vecbilska) Bilskas pagasts 0,060

Birzuļi (Mēri) Bilskas pagasts 0,052

Blome Blomes pagasts 0,068

Brutuļi Smiltenes pagasts 0,064

Drandi Blomes pagasts 0,070

Eķītes Launkalnes pagasts 0,069

Ērģeme Ērģemes pagasts 0,059

Ēvele Ēveles pagasts 0,060

Grundzāle (Dzeņi) Grundzāles pagasts 0,056

Jaunklidzis Plāņu pagasts 0,058

Jērcēni (Jaunjērcēni) Jērcēnu pagasts 0,058

Kalnaine (Stepi) Zvārtavas pagasts 0,051

Kārķi (Jaunkārķi) Kārķu pagasts 0,064

Ķeiži Jērcēnu pagasts 0,060

Launkalne Launkalnes pagasts 0,074

Loberģi Bilskas pagasts 0,056

Lugaži Valkas pagasts 0,054

Oktobris (Variņi) Variņu pagasts 0,057

Omuļi Ērģemes pagasts 0,052

Palsmane Palsmanes pagasts 0,059

Plāņi Plāņu pagasts 0,060

Rauza Palsmanes pagasts 0,062

Silva Launkalnes pagasts 0,066

Trikāta Trikātas pagasts 0,069

Turna Ērģemes pagasts 0,056

Vāle Trikātas pagasts 0,080

Vārpa (Sēļi) Valkas pagasts 0,054

Vijciems Vijciema pagasts 0,061

Zaķi Zvārtavas pagasts 0,052

Valmieras rajons

Bērzaine Bērzaines pagasts 0,085

Brenguļi Brenguļu pagasts 0,089

Burtnieki Burtnieku pagasts 0,081

Cempi Brenguļu pagasts 0,082

Dauguļi Dikļu pagasts 0,087

Dikļi Dikļu pagasts 0,083

Eniņi Ķoņu pagasts 0,069

Ipiķi Ipiķu pagasts 0,061

Jeri Jeru pagasts 0,072

Kaugurieši Kauguru pagasts 0,085

Kocēni Kocēnu pagasts 0,093

Lizdēni Rencēnu pagasts 0,085

Līči Kauguru pagasts 0,092

Lode Lodes pagasts 0,059

Matīši Matīšu pagasts 0,077

Naukšēni Naukšēnu pagasts 0,068

Rencēni Rencēnu pagasts 0,082

Rubene Kocēnu pagasts 0,090

Rūpnieki Valmieras pagasts 0,085

Salaca Mazsalacas pils. lauku ter. 0,059

Sēļi Sēļu pagasts 0,063

Skaņaiskalns Skaņkalnes pagasts 0,057

Tožas Kocēnu pagasts 0,089

Vaidava Vaidavas pagasts 0,089

Valmiermuiža Valmieras pagasts 0,094

Vecate Vecates pagasts 0,068

Viestura laukums Valmieras pagasts 0,095

Vilpulka Vilpulkas pagasts 0,064

Virķēni Vilpulkas pagasts 0,067

Zilaiskalns Zilākalna pagasts 0,088

Ventspils rajons

Amele Puzes pagasts 0,072

Ance Ances pagasts 0,078

Ciesengure Ugāles pagasts 0,107

Dokupe Tārgales pagasts 0,127

Dzirnavas Ugāles pagasts 0,106

Jūrkalne Jūrkalnes pagasts 0,091

Karaļciems Piltenes pils. lauku ter. 0,071

Landze (pansionāts) Piltenes pils. lauku ter. 0,068

Māteri Ugāles pagasts 0,082

Pope Popes pagasts 0,130

Puze Puzes pagasts 0,101

Puzesmuiža Puzes pagasts 0,104

Sārnate Užavas pagasts 0,103

Silmalas Užavas pagasts 0,134

Stikli Puzes pagasts 0,064

Tārgale Tārgales pagasts 0,113

Ugāle Ugāles pagasts 0,111

Usma Usmas pagasts 0,101

Užava Užavas pagasts 0,122

Ūdrande Piltenes pils. lauku ter. 0,090

Vārve Vārves pagasts 0,114

Ventava Vārves pagasts 0,102

Vēde Popes pagasts 0,083

Ziras Ziru pagasts 0,093

Zlēkas Zlēku pagasts 0,082

Zūras Vārves pagasts 0,105

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

18.pielikums

Inženiertehniskā nodrošinājuma koeficients (I)

Inženiertehniskās infrastruktūras līmenis Koeficienta skaitliskais lielums atkarībā no ciema zemes bāzes vērtības vai zemes vērtību zonējuma

0,027— 0,051— 0,076— 0,101— 0,151— 0,201— 0,301— 0,401— 0,601— 1,01— virs

0,050 0,075 0,100 0,150 0,200 0,300 0,400 0,600 1,00 3,00 3,00

 

Pilna infrastruktūra 2,40 2,10 1,80 1,60 1,50 1,35 1,30 1,25 1,20 1,10 1,05

Daļēja infrastruktūra 2,19 1,94 1,68 1,51 1,42 1,30 1,26 1,21 1,17 1,08 1,04

Minimāli nepieciešamā infrastruktūra 1,98 1,77 1,56 1,42 1,35 1,24 1,21 1,18 1,14 1,07 1,04

Vāji izveidota infrastruktūra 1,42 1,33 1,24 1,18 1,15 1,10 1,09 1,08 1,06 1,03 1,02

Neizveidota infrastruktūra 1,14 1,11 1,08 1,06 1,05 1,04 1,03 1,02 1,02 1,01 1,00

Neapgūts lauku apbūves zemes gabals 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00 1,00

 

Pilna infrastruktūra: centralizēta siltumapgāde;

centralizēta gāzes apgāde;

centralizēta aukstā un karstā ūdens apgāde;

centralizēta kanalizācija;

labiekārtota iela;

centralizēta elektroapgāde.

Daļēja infrastruktūra: centralizēta aukstā ūdens apgāde;

centralizēta kanalizācija;

labiekārtota iela;

centralizēta elektroapgāde;

centralizēta siltumapgāde vai centralizēta

gāzes apgāde.

 

Minimāli nepieciešamā infrastruktūra: centralizēta aukstā ūdens apgāde;

centralizēta kanalizācija;

iela;

centralizēta elektroapgāde.

Vāji izveidota infrastruktūra: centralizēta aukstā ūdens apgāde vai

centralizēta kanalizācija;

iela;

centralizēta elektroapgāde.

Neizveidota infrastruktūra: piebraucamais ceļš (iela);

centralizēta elektroapgāde.

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

19.pielikums

Lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes novērtējuma koeficients (K LIZ )

LIZ kvalitātes vidējais novērtējums (ballēs) KLIZ

< 20 0,10

21 — 30 0,12

31 — 40 0,15

41 — 50 0,19

51 — 60 0,24

61 — 70 0,30

71 — 80 0,37

> 80 0,45

Tieslietu ministrs Dz.Rasnačs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!