• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas latviešu atgriešanos tēvzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.1996., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas jaunie zinātnieki - pasaules sadarbības lokos

Vēl šajā numurā

05.03.1996., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VĒSTULE

Par Krievijas latviešu atgriešanos tēvzemē

Atklāta vēstule Pasaules brīvo latviešu apvienības priekšsēdētājai Vairai Paegles kundzei

Krievijas latviešu biedrība ļoti atzinīgi vērtē Jūsu rūpes par Krievijas latviešu atgriešanās tēvzemē veicināšanu un Jūsu neseno šim nolūkam veltīto Krievijas latviešu apciemojumu Maskavā. Mūsuprāt, apsveicama ir arī Rietumu latviešu un Austrumu latviešu pārstāvošo sabiedrisko organizāciju ciešāka sadarbība un, iespējams, arī šo organizāciju asociācijas izveidošana, kuras ideju jau 1992.gada rudenī Latvijas Republikas Augstākās padomes Repatriācijas komisijā izvirzīja Krievijas latviešu biedrība.

Tomēr vienlaikus, mūsuprāt, kopīgu izpildstruktūru veidošanai vai nu Pasaules brīvo latviešu apvienības, vai jaunas asociācijas ietvaros nevajadzētu kļūt par pašmērķi, jo nākotnes sadarbības jomām ir jādzimst kopīgā darbā ar kopīgu mērķi — veicināt latviešu atgriešanos Latvijā.

Tādēļ Krievijas latviešu biedrība, kas jau astoto gadu savas pastāvēšanas laikā uztur kontaktus ar 837 reģioniem Austrumos, kur dzīvo latvieši, Pasaules brīvo latviešu apvienībai ierosina izveidot kopīgu sabiedrisku fondu, kurā ieguldītie līdzekļi tiktu izmantoti to latviešu atbalstam, kuriem atgriešanās tēvzemē ir apgrūtināta ar piemērota mājokļa, darba vietas vai valodas zināšanu trūkumu.

Turklāt šajā atklātajā fondā, mūsuprāt, varētu piedalīties ne tikai Pasaules brīvo latviešu apvienība, Krievijas latviešu biedrība vai citas ārzemju latviešu sabiedriskās organizācijas, bet arī valsts un privātās uzņēmējsabiedrības un organizācijas.

Mēs, Krievijas latviešu biedrība, uzaicinām Pasaules brīvo latviešu apvienību kopīgi apspriest šo ideju jau vistuvākajā laikā.

Krievijas latviešu biedrības valdes vārdā —

priekšsēdētāja A.Boļševica

1996.gada 1.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!