• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1996., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā trešdien, 28.februārī

Vēl šajā numurā

28.02.1996., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Pilsonības likuma izpildes komisijā

Vakar, 27. februārī, Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdē nolēma atbalstīt Latvijas pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Latvijas labā Aleksandram Šostakam.

A.Šostaks ir Latvijas Valsts universitātes absolvents. Kopš 1974. gada viņš strādā Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Matemātiskās analīzes katedrā. Sākotnēji viņš pildīja asistenta, vēlāk vecākā pasniedzēja, tad docenta, bet, sākot ar 1993.g. jūniju — profesora pienākumus. 1992. gadā A.Šostaks aizstāvēja habilitētā doktora disertāciju. A.Šostaks ir aptuveni simt zinātnisku publikāciju autors par teorētiskās matemātikas jautājumiem. Viņš ir bijis arī vairāku zinātnisku konferenču dalībnieks un organizators. Laikā no 1988. līdz 1992. gadam A.Šostaks aktīvi piedalījās Tautas frontes darbībā.

Juris Zalāns, Saeimas preses dienests

Eiropas lietu komisijā

Vakar, 27. februārī, Saeimas Eiropas lietu komisija noklausījās Eiropas integrācijas biroja direktora vietas izpildītāja Jāņa Vaivada sniegto informāciju par Eiropas integrācijas padomes otro sēdi, kas notika 21. februārī.

Iepazinusies ar Eiropas parlamenta un Austrijas parlamenta organizētās konferences “Parlamenta loma Eiropas integrācijas procesā” programmu, komisija nolēma deleģēt šim braucienam deputātus M. Vītolu, J. Priedkalnu un K. Čerānu.

Tā kā otrdienās komisijas sēžu laiks sakrīt ar valdības sēžu darba laiku un līdz ar to komisijas locekļi, kas ietilpst valdības sastāvā, nevar piedalīties komisijas darbā, deputāti vienojās, ka turpmāk Eiropas lietu komisijas sēdes notiks pirmdienās pulksten 15.30. Irīna Korņiļjeva, Saeimas preses dienests

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

Vakar, 27.februārī, Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēdē deputāti izskatīja trīs likumprojektus — likumprojektu “Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1995. un 1996.gadā”, likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” un likumprojektu “Grozījums Latvijas Civilprocesa kodeksā”.

Izskatot 2.lasījumam likumprojektu “Par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi invalīdu biedrību uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), medicīniska rakstura, kā arī citu labdarības fondu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) 1995. un 1996.gadā”, Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nolēma atbalstīt Labklājības ministrijas priekšlikumu noteikt uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi vēl diviem invalīdu biedrību uzņēmumiem Liepājā un Daugavpilī. Saskaņā ar šo priekšlikumu uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaide tiks noteikta kopumā 20 dažādu Latvijas pilsētu un rajonu invalīdu biedrību un labdarības fondu uzņēmumiem. Savukārt netika atbalstīts LZS, KDS un LDP frakcijas deputātes Aidas Prēdeles priekšlikums noteikt uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi dažādu konfesiju kristīgās misijas labdarības uzņēmumiem. Deputāti savu lēmumu pamatoja ar to, ka komisijas rīcībā pagaidām nav papildinformācijas par kristīgās misijas labdarības uzņēmumu darbību Latvijā.

1.lasījumam Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nolēma atbalstīt Saeimas Juridiskās komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījums Latvijas Civilprocesa kodeksā". Likumprojekts paredz precizēt Civilprocesa kodeksu, nosakot, ka pēc sūdzības uzturētāja motivēta iesnieguma tiesa var atlikt valsts ienākumos piedzenamo tiesas izdevumu samaksu vai samazināt to līdz 100 latiem. Savukārt izskatot Saeimas Tautas saskaņas partijas frakcijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē", Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nolēma atlikt likumprojekta apspriešanu līdz laikam, kamēr savu attieksmi pret likumprojektu nebūs izteikušas Saeimas Juridiskā komisija un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Sociālo un darba lietu komisijā

Vakar, 27.februārī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti nolēma atlikt likumprojekta “Grozījums likumā “Par sociālo palīdzību”” apspriešanu un pieprasīt no Finansu ministrijas un Labklājības ministrijas papildu informāciju par iespējām maksāt no valsts budžeta sociālos pabalstus par bērnu audzināšanu.

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Požarnovs informēja, ka saskaņā ar likumu “Par sociālo palīdzību” ar 1996.gada 1.janvāri stājas spēkā jauna kārtība, kādā no valsts budžeta izmaksājami pabalsti par bērnu audzināšanu. Savukārt likumprojekts “Grozījums likumā “Par sociālo palīdzību””, kuru izstrādājusi Saeimas Juridiskā komisija, paredz pārcelt likuma “Par sociālo palīdzību” spēkā stāšanās laiku uz 1997.gada 1.janvāri. Nepieciešamību pārcelt likuma “Par sociālajiem pabalstiem” spēkā stāšanās laiku Juridiskā komisija pamato ar pretrunām likumā “Par valsts budžetu 1996.gadam” un nepieciešamo līdzekļu trūkumu. Andrejs Požarnovs norādīja, ka Sociālo un darba lietu komisijas rīcībā nav oficiālas informācijas par iemesliem, kāpēc jau ar 1996.gada 1.janvāri nav iespējams maksāt bērnu audzināšanas pabalstus saskaņā ar jauno kārtību. Tādēļ Sociālo un darba lietu komisija kopā ar Labklājības ministrijas pārstāvjiem vēlas apspriest visas iespējas, kas valsts budžetā ļautu atrast papildu līdzekļus bērnu audzināšanas pabalstu izmaksām.

Jānis Kudiņš, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!