• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra - Eiropas vēstnieki Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.1996., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/39034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.45

Par Pašvaldību lietu pārvaldes izveidošanu

Vēl šajā numurā

21.02.1996., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra — Eiropas vēstnieki Latvijā

Vakar, 20. februārī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Latvijā rezidējošiem Eiropas Savienības valstu vēstniekiem, kā arī ar ES komisijas pārstāvniecības Rīgā vadītāju.

Tikšanās laikā V.Birkavs iepazīstināja vēstniekus ar LR Ārlietu ministrijas nostāju jautājumā par martā plānoto ES starpvaldību konferenci (Intergovernmental Conference — IGC) un šajā konferencē izskatāmo jautājumu loku.

Valdis Birkavs uzsvēra, ka IGC un ES institucionālās reformas jautājumi ir būtiski gan ES dalībvalstīm, gan ES asociētajām Austrumeiropas valstīm, jo tie noteiks ES tālākās perspektīvas un sadarbības līmeni ES dalībvalstu starpā. Ārlietu ministrs informēja vēstniekus, ka šobrīd Latvijas oficiālo pieteikumu pievienoties ES ir jau ratificējuši Eiropas Parlaments, kā arī Dānijas, Zviedrijas, Spānijas, Itālijas valstu parlamenti.

Latvijas ārlietu ministrs īpašu uzmanību pievērsa tādām ES institucionālajai reformai pakļautajām sastāvdaļām kā lēmumu pieņemšanas mehānismam, balsošanas sistēmai ES padomē, ES prezidentūras institūcijai, ES parlamenta un ES komisijas tālākas efektīvas darbības nodrošināšanai, Justīcijas tiesas darbam. Tāpat V.Birkavs pauda Latvijas ieinteresētību efektīvu sadarbības mehānismu radīšanā ES kopējās ārējās un drošības politikas realizācijai, kas ļautu asociētajām valstīm aktīvāk piedalīties kopējo lēmumu īstenošanā.

Valdis Birkavs norādīja, ka Latvija apzinās nepieciešamību īpašu uzmanību veltīt valsts iekšējai sakārtošanai atbilstoši ES standartiem un “Baltajā grāmatā” izvirzītajām prasībām un informēja par Latvijas valdības realizētajiem un plānotajiem pasākumiem šajā virzienā.

ES paplašināšanās procesa kontekstā tika pārrunāta arī Baltijas valstu savstarpējās sadarbības un saskaņotas politikas nozīme šo valstu ātrākas un efektīvākas integrācijas ES realizēšanai.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!