• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību ar pašvaldības un valsts mantu (arī finansu līdzekļiem) Rīgas Domes Sporta pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2000., Nr. 119/120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/3898-par-ricibu-ar-pasvaldibas-un-valsts-mantu-ari-finansu-lidzekliem-rigas-domes-sporta-parvalde

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas procesa revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-376/99

Par valsts uzņēmuma "Sakaru apgāde" privatizācijas projekta, nomas ar izpirkumu un pirkuma līguma izpildi

Vēl šajā numurā

04.04.2000., Nr. 119/120

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-69/99

Pieņemts: 29.02.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr. 5.1-2-69/99

Rīgā 2000.gadā 29.februārī

Par rīcību ar pašvaldības un valsts mantu (arī finansu līdzekļiem) Rīgas Domes Sporta pārvaldē

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere un kolēģijas locekļi J.Rumkovskis, A.Zuitiņa izskatīja revīzijas rezultātus par rīcību ar pašvaldības un valsts mantu (arī finansu līdzekļiem) 1997. un 1998.gadā Rīgas Domes Sporta pārvaldē un

konstatēja:

1. Rīgas Domes Sporta pārvalde ir patstāvīga pašvaldības izpildinstitūcija, kuras 1996.gada 6.februāra nolikumā noteikts, ka tā Rīgas Domes izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas pārraudzībā organizē un koordinē fiziskās kultūras un sporta attīstību Rīgā, un ir tieši pakļauta Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniekam. Revīzijas rezultāti liecina, ka Sporta pārvaldes nolikums ir novecojis, netiek pildītas visas nolikumā noteiktās funkcijas un Sporta pārvalde ir tieši pakļauta Rīgas Domes priekšsēdētājam. Sporta pārvaldes pārziņā ir tikai neliels Rīgas sporta darba organizācijas sektors. Bez Sporta pārvaldes ievērojamu sporta darba vadību veic Rīgas Skolu valde.

2. Rīgas Dome 1998.gadā sporta pasākumiem un sporta iestāžu uzturēšanai izlietojusi pavisam Ls 1 272 067, no tiem Sporta pārvalde izlietojusi tikai Ls 241 776, Rīgas Skolu valde sportam izlietojusi Ls 939 769, bet Ls 90 522 iztērēti tieši no Rīgas Domes budžeta.

3. Par Sporta pārvaldes priekšnieku līdz 1999.gada 31.janvārim strādāja Juris Čakars. No 1999.gada 1.februāra līdz 11.martam Sporta pārvaldes priekšnieka pienākumus izpildīja priekšnieka vietniece Anita Kurme. 1999.gada 12.martā par Sporta pārvaldes priekšnieku iecēla Kārli Villerušu. 1999.gada 1.janvārī Sporta pārvaldē strādāja 18 darbinieki.

4. Izdevumi sporta pasākumiem pamatbudžeta izdevumu tāmē un gada pārskatā uzrādīti nepareizi, neievērojot LR Finansu ministrijas 1998.gada 9.janvāra rīkojuma Nr.4 "Par budžeta izdevumu ekonomisko klasifikāciju" prasības par ekonomiskās klasifikācijas kodu pielietošanu.

5. Sportam paredzētie Domes budžeta līdzekļi ne vienmēr izlietoti pareizi un lietderīgi:

• Rīgas Dome pēc basketbola čempionāta beigām no rezerves fonda pārskaitījusi sabiedriskajai organizācijai "Basketbols jaunatnei" Ls 30 000. Par šīs summas izlietošanu attaisnojuma dokumenti Rīgas Domei nav iesniegti;

• par Rīgas Domes budžeta līdzekļiem nelietderīgi tiek uzturēta bezpeļņas organizācija pašvaldības SIA jaunatnes sporta un atpūtas komplekss "Mangaļsala", maksājot Ls 10 000 gadā. Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Rīgas Domes Sporta pārvaldes priekšnieks K.Villerušs un priekšnieka vietniece A.Kurme. Par kolēģijas sēdi bija paziņots Rīgas Domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājam J.Miķelsonam, bet kolēģijas sēdē viņš nepiedalījās. Pamatojoties uz likuma ‘’Par Valsts kontroli’’ 32.pantu un likuma ‘’Valsts kontroles revīzijas reglaments’’ 59. un 64.pantu, Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem paziņot Rīgas Domes priekšsēdētājam A.Bērziņam un ieteikt revīzijas rezultātus izskatīt Domes sēdē.

2. Par pasākumiem, kādi veikti revīzijā konstatēto trūkumu novēršanā, Rīgas Domei paziņot Valsts kontrolei līdz 2000.gada 1.maijam.

3. Revīziju lietā Nr.5.1-2-69/99 slēgt. Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Pašvaldību revīzijas departamentā.

Padomes locekle, departamenta direktora p.i. Dz.Ceihnere

Kolēģijas locekļi: J.Rumkovskis, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!