• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Koks - pasaules bagātība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.1996., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par namīpašumu denacionalizāciju

Vēl šajā numurā

16.02.1996., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Koks — pasaules bagātība

Četri galvenie tematiskie loki izraudzīti starptautiskajam projektēšanas semināram “Koks — pasaules bagātība”, kas Latvijā notiks septembra vidū. Tas būs pirmais kopdarbs ar Industriālā dizaina organizāciju starptautisko padomi (International Council of Societies of Industrial Design — KSID), par kuras dalībvalsti Latvija kļuva pirms diviem gadiem. Sešdesmit pazīstami dizaineri no dažādām valstīm Latvijā divas nedēļas strādās šādos virzienos: koka mājokļi un mēbeles, Baltijas koks kā vides objekts (koka izmantošana vides dizainā), koks un kokmateriāli kā dažādu produkcijas veidu izejmateriāls un kokmateriālu izmantošana iesaiņojuma materiālu ražošanai.

No 19. līdz 22.janvārim ar projekta sagatavošanas Latvijas pusi tikās KSID pārstāvji Līza Konveja no Kanādas un Tilmanis Fukss no Zviedrijas. Viņi atzinīgi novērtēja Latvijas Dizaineru savienības, Arhitektūras un dizaina fonda un Dizaina centra paveikto sagatavošanas darbu un interesentu piesaisti šim pasākumam. Īpaši tika atzīmēta Valsts meža dienesta, izglītības un kultūras ministriju un Amatnieku kameras atsaucība.

Tā kā tēmai “koks” Latvijā un pasaulē ir gan ekoloģiska un ekonomiska, gan arī sociāla un kultūrpolitiska nozīme, projekts paredz mobilizēt visplašākās sabiedrības uzmanību. Semināra dalībnieki strādās bez atlīdzības. Izstrādātie projekti paliks Latvijas īpašumā. Uz šo projektu un semināra materiālu bāzes varēs organizēt ārvalstu investīciju piesaisti.

Kā izteicās Dizaina centra direktore Edīte Bērziņa, viņa visvairāk pilnīgi negaidītu priekšlikumu sagaida tādā sfērā kā “Baltijas koks — dažādu produkcijas veidu izejmateriāls”.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!