• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.1996., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 13. februāra sēdes

Vēl šajā numurā

14.02.1996., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 13. februāra sēdē

Kārtējā valdības sēdē pieņemti grozījumi noteikumos “Par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu”. Grozījumos paredzēts izveidot informatīvu, konsultatīvu un koordinējošu valsts struktūru — Spirta monopola padomi un novērst pretrunas pašreiz spēkā esošajos normatīvajos aktos. Akceptēts Spirta monopola padomes sastāvs. Par padomes vadītāju iecelts 6. Saeimas deputāts Leonards Teniss.

Lai turpinātu attīstīt pašvaldību lomu un nostiprinātu to tiesības, akceptēta vesela virkne dokumentu, kas reglamentēs pašvaldību lietu pārvaldes un īpašu uzdevumu ministra pašvaldību lietās darbību. Pieņemti noteikumi “Par pašvaldību lietu pārvaldes nolikumu”, “Par pašvaldību darbības pārraudzību un īpašu uzdevumu ministra pašvaldību lietās pienākumiem”, grozījumi “Pašvaldību kreditēšanas fonda nolikumā” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikumā, kā arī rīkojums “Par pašvaldības pārvaldes izveidošanu”.

Akceptēts likumprojekts, kas paredz atbrīvot no īpašuma nodokļa maksājumiem sabiedriskās organizācijas un to uzņēmumus. No īpašuma nodokļa maksājumiem par 1994.–1996. gadu atbrīvota 21 sabiedriskā organizācija. To vidū ir Latvijas Bērnu fonds, Latvijas Invalīdu biedrība, Latvijas Kultūras fonds, Latvijas Mākslinieku savienība un citas sabiedriskās organizācijas.

Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Par kārtību, kādā tiek izsniegtas speciālas atļaujas (licences) sociālās aprūpes iestāžu izveidošanai (darbībai)”. Licences izsniegs fiziskām vai juridiskām personām, kas noslēgušas līgumu ar pašvaldību par attiecīgas uzņēmējdarbības veikšanu. Noteikumi neattiecas uz valsts un pašvaldību sociālās aprūpes iestādēm.

Lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas un Lietuvas jūras robežas noteikšanu, apstiprināta delegācija, ko vadīs Ārlietu ministrijas valsts ministrs Juris Sinka.

Ministru kabients akceptēja rīkojumu, ar kuru privatizācijai tiek nodoti 40 valsts īpašuma objekti, to vidū: valsts akciju sabiedrība “Rīgas motorūpnīca”, valsts uzņēmums “Grīziņkalns”, valsts akciju sabiedrība “Baloži”, valsts uzņēmums – redakcija “Draugs”, valsts uzņēmums – redakcija “Skola un Ģimene”, valsts akciju sabiedrība LETA u.c. Privatizācijas aģentūrai uzdots akciju sabiedrības “Stars” un valsts akciju sabiedrības LETA privatizācijas noteikumos ietvert prasību pēc privatizācijas saglabāt uzņēmuma darbības profilu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!