• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - novadu pašvaldību vadītāji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — novadu pašvaldību vadītāji

Valkas rajona padomes priekšsēdētājs Kārlis Albergs, Preiļu rajona padomes priekšsēdētājs Ilmārs Meluškāns, Rīgas Domes priekšsēdētājs Māris Purgailis, sabiedriskās organizācijas “Kurzeme un Zemgale” izpilddirektors, 6.Saeimas deputāts Jānis Kalviņš, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Jelgavas rajona padomes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Valsts prezidenta Kancelejas vadītājs Ivars Millers un prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos Vineta Uškāne

Pēdējā mēneša laikā Valsts prezidents ir saņēmis vairāku pašvaldību un pašvaldību izveidoto sabiedrisko organizāciju vēstules, kurās Valsts prezidents tiek informēts par aktuālām savas darbības problēmām un pauž bažas par turpmākajām darbības iespējām, kuras apdraud visai smagās ekonomiskās problēmas.

Lai pārrunātu sasāpējušos jautājumus, Valsts prezidents vakar, 12.februārī, aicināja uz tikšanos vairāku Latvijas rajonu un Rīgas pilsētas pašvaldību vadītājus.

Sarunas gaitā visi klātesošie pārliecinājās, ka joprojām smagākais ir jautājums par pašvaldību budžeta veidošanu, jo, kā uzsvēra pašvaldību vadītāji, likumā var paredzēt plašas tiesības, bet, ja nav līdzekļu to realizēšanai, tad pašvaldībām nav iespēju reāli darboties.

Pašvaldību vadītāji ir norūpējušies par pagaidām neskaidrajiem pašvaldību izlīdzināšanas fonda veidošanas noteikumiem.

Tika apspriesta arī nepieciešamība sarunu ceļā saskaņot pašvaldību un valsts institūciju viedokļus, lai, apstiprinot valsts budžetu, kā tautas izdzīvošanas būtisku nosacījumu, plānotu nepieciešamos līdzekļus veselības aizsardzības, sociālās palīdzības, izglītības un kultūras attīstībai reģionos.

Valsts prezidenta preses dienests
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

pasv.jpg (47744 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!