• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā otrdien, 13.februārī

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijā

 Ceturtdien, 8. februārī, Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēdē deputāti pabeidza izskatīt lielāko daļu priekšlikumu likumprojektam “Par valsts budžetu 1996. gadam”. Līdz 12. februārim tika atlikta tikai to likumprojektu pantu apspriešana, kas attiecas uz mērķdotāciju apjoma noteikšanu pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondam. Kā deputātiem paskaidroja īpašu uzdevumu ministrs pašvaldību lietās Ernests Jurkāns, ir nepieciešams nedaudz precizēt pašvaldībām plānoto dotāciju apjomu un sadalījumu.

Kopumā likumprojektam “Par valsts budžetu 1996. gadam” Saeimas komisijas, frakcijas, deputāti un vairākas ministrijas ir iesniegušas vairāk nekā 250 dažādu priekšlikumu, kas paredz gan līdzekļu pārdali starp dažādām valsts iestādēm, gan arī līdzekļu pārdali atsevišķu ministriju budžetos. Izskatot priekšlikumus, kas attiecas uz līdzekļu pārdali starp dažādām ministrijām, Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ar balsu vairākumu nolēma atbalstīt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikumu samazināt finansējumu Valsts administrācijas skolai un ierēdņu kandidātu apmācībai un novirzīt 300 000 latu Izglītības un zinātnes ministrijai vietējās pakļautības izglītības iestāžu pedagoģiskā personāla darba algu nodrošināšanai; frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” priekšlikumu samazināt finansējumu Finansu ministrijas Spirta monopola pārvaldei un 27 400 latu novirzīt Izglītības ministrijai pedagogu darba algu nodrošināšanai; Saeimas deputāta Pētera Apiņa priekšlikumu samazināt finansējumu Finansu ministrijas Spirta monopola pārvaldei un novirzīt 25 000 latu Labklājības ministrijai psihiski slimo personu piespiedu ārstēšanas organizēšanai; Saeimas deputāta Pētera Apiņa priekšlikumu samazināt asignējumus “Universālajai bankai” un novirzīt 2 600 000 latu Labklājības ministrijai ģimenes valsts pabalstu izmaksai; Saeimas deputātes Annas Seiles priekšlikumu samazināt finansējumu no Finansu ministrijas neparedzēto gadījumu līdzekļu fonda un novirzīt 454 801 latu Centrālajai zemes komisijai; LZS, KDS un LDP frakcijas deputātu priekšlikumu samazināt finansējumu Iaglītības un zinātnes ministrijas centrālajam aparātam un novirzīt 10 000 latu jaunatnes organizāciju pasākumu projektu konkursam; frakcijas “Tēvzemei un Brīvībai” priekšlikumu samazināt finansējumu Valsts cilvēktiesību birojam un novirzīt 55 000 latu politiski represēto personu apliecību izgatavošanai; Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikumu noteikt minimālo naudas summu, kas jāpiešķir veselības aizsardzībai uz vienu iedzīvotāju, 23,7 latu apjomā. Līdz 13. februāra Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sēdei tika atlikta priekšlikuma izskatīšana par Satiksmes ministrijas pārziņā esošo slimnīcu un finansējuma nodošanu Labklājības ministrijas pārziņā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!