• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu vara rada uzticību pret pašu sabiedrību un valsts iekārtu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa runa: Par skaidru, konstruktīvu pieeju situācijas izvērtējumā

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

TREŠĀ VARA

Tiesu vara rada uzticību pret pašu sabiedrību un valsts iekārtu

Latvijas virsprokuroru sanāksmē, 9.februārī

Piektdien, 9. februārī, Rīgā, Ģenerālprokuratūrā notika Latvijas virsprokuroru sanāksme, kurā apsprieda aktuālus prokuratūras darbības jautājumus tiesu reformas attīstībā. Tajā piedalījās un klātesošos uzrunāja Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Ministru prezidenta biedrs Ziedonis Čevers (viņu runas tekstus publicējam atsevišķi ), ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš (ziņojumu publicējam ), iekšlietu ministrs Dainis Turlais un Iekšlietu ministrijas vairākas atbildīgas amatpersonas, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Jānis Kazāks, Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Velga Slaidiņa, Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks Pāvels Gruziņš, citi Ģenerālprokuratūras darbinieki un viesi.

Atklājot sanāksmi, ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš aicināja prokurorus izteikt savas pārdomas par tiesu reformas īstenošanu un prokuratūras rūpes par samilzušo problēmu risinājumiem turpmāk.

Daudz lietišķu pārdomu un konkrētu priekšlikumu policijas, izmeklēšanas un tiesu iestāžu labākai sadarbībai un kvalitātes paaugstināšanai, kā arī materiāli tehniskajai nodrošināšanai izteica Vidzemes un Rīgas tiesu apgabalu virsprokurori Āris Fogelis un Ēriks Zvejnieks, Liepājas, Jelgavas un Ventspils pilsētas virsprokurori Andris Mikuļskis, Auseklis Granīts un Maruta Kantmane, kā arī Bauskas un Gulbenes rajona virsprokurori Aija Leitāne un Aivars Brūveris un citi šī sarežģītā un atbildīgā darba veicēji. Izskanēja arī kritika atsevišķām ministrijām, institūcijām, taču visus runātājus vienoja kopīga doma — cīņai pret noziedzību, arī ekonomisko, jākļūst daudz efektīvākai. Un vēl — gan mūsu Saeimai, gan valdībai allaž būtu jāpieņem mērķtiecīgi, gudri un izpildāmi likumi un lēmumi, bet kārtības un tiesībsargāšanas iestādēm vērīgi jāseko to konsekventai ievērošanai. Citādāk ceļš uz tiesisku valsti joprojām būs grambains.

Sanāksmes nobeiguma daļā galvenokārt runāja viesi — Iekšlietu un Tieslietu ministrijas, Augstākās tiesas vadošas amatpersonas. Pamatotas raizes par situāciju cietumos, nelegālo imigrāciju, nepilngadīgo noziedzību, izmeklēšanas un tiesas darbinieku sagatavotību, mācībām un nepietiekamo aizstāvību pauda gan IeM valsts sekretāra vietnieks J.Apelis, Ieslodzījuma vietu prokuratūras virsprokurors A.Ģēģeris, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurors V.Burkāns, Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre V.Slaidiņa, Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks P.Gruziņš un vēl citi runātāji.

Sanāksme deva daudz ierosmes un bija savdabīga mācību diena visiem tās dalībniekiem un organizētājiem.

Rita Belousova,
“LV” nozares redaktore
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

tr_v1a.jpg (28176 bytes)

Sanāksmes lielā galda galā (no labās): Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Latvijas Republikas ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš un Ministru prezidenta biedrs, Noziedzības nacionālās novēršanas padomes priekšsēdētājs Ziedonis Čevers

tr_v1b.jpg (13608 bytes)tr_v1c.jpg (16954 bytes)
tr_v1d.jpg (14483 bytes)tr_v1e.jpg (12106 bytes)

Sanāksmes gaitā: Valsts prezidents Guntis Ulmanis un iekšlietu ministrs Dainis Turlais; Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurore Rudīte Āboliņa, Augstākās tiesas priekšsēdētāja vietnieks Pāvels Gruziņš, Ministru prezidenta biedrs Ziedonis Čevers, ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš un Valsts prezidents Guntis Ulmanis; Jelgavas rajona virsprokurors Juris Apinis un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļas virsprokurors Viesturs Burkāns; iekšlietu ministrs Dainis Turlais un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Olģerts Šabanskis.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!