• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - aizsardzības ministrs; - iekšlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.1996., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38886

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsoles

Vēl šajā numurā

13.02.1996., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie Valsts prezidenta — aizsardzības ministrs

Ceturtdien, 8. februārī, Valsts prezidents nepilnu triju stundu sarunā ar aizsardzības ministru Andreju Krastiņu apsprieda daudzas NBS problēmas un Aizsardzības ministrijas pirmā pusgada darba plānu. Ministrs pastāstīja, kāda ir situācija Nacionālajos bruņotajos spēkos, kā notiek līdzdalība programmā “Partnerattiecības mieram”, un informēja par ministrijas pirmajiem pasākumiem svarīgāko problēmu risināšanā.

Valsts prezidents aicināja aizsardzības ministru īpašu uzmanību pievērst tā dēvēto ārpusreglamenta attiecību izskaušanai, īstenojot pasākumus, kas tika ieteikti virsnieku sanāksmē pagājušajā gadā. Sarunas gaitā tika izskatīti visu NBS turpmākie prioritārie attīstības ceļi, ievērojot budžeta ierobežojumus.

— iekšlietu ministrs

Vakar, 12. februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar iekšlietu ministru Daini Turlo.

Ministrs informēja Valsts prezidentu par kriminogēno situāciju valstī. Šī gada janvāris kopumā izdarīto noziegumu ziņā neatšķiras no pagājušā gada janvāra. Gandrīz divas reizes pieaudzis atklāto noziegumu skaits ekonomiskajā sfērā. Tomēr kopumā atklāto noziegumu skaits joprojām ir mazs. Ministrs arī teica, ka ir uzlabojusies situācija Ieslodzījumu departamentā.

Valsts prezidents atzīmēja, ka īpašas bažas izraisa fakts, ka pēdējā laikā ir pieaudzis noziegumu skaits, kuros izmantoti šaujamieroči. Tāpat satraukumu izraisa tas, ka aizvien vairāk šaujamieročus izmanto un lieto nelikumīgi. Iekšlietu ministrs informēja, ka jāuzlabo noziegumu reģistrācijas kārtība, jo šobrīd tā neatbilst Eiropas standartiem.

Prezidents un ministrs apsprieda arī Pilsonības un imigrācijas departamenta darbību. Valsts prezidentu interesēja, kā patlaban norit jauno ceļu satiksmes noteikumu ieviešana un kā tas mainījis situāciju uz ceļiem.

Sarunas gaitā īpaša uzmanība tika pievērsta policijas autoritātes celšanai, Iekšlietu ministrijas darbinieku apmācībai un to sociākajai aizsardzībai. Sarunā tika skarts arī aktuālais kontabandas jautājums.

Valsts prezidents uzsvēra, ka policijai jāturpina savs darbs šīs institūcijas pilnveidošanai, jo tā ir spēks, kam iedzīvotāji uzticas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!