• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ceļā uz Ventspils augstskolu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.1996., Nr. 24/25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/38872

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

09.02.1996., Nr. 24/25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Ceļā uz Ventspils augstskolu
“Latvijas Vēstneša” 8.februāra numurā stāstījām par Ventspils pilsētas domes, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības un zinātnes departamenta un Latvijas Zinātnes un dialoga centra rīkoto konferenci “Ventspils augstskola”, kas 26.un 27.janvārī notika Ventspils Kultūras centrā. Publicējām arī šīs augstskolas pamatprincipu projektu, ko izstrādājusi darba grupa Augstākās izglītības un zinātnes departamenta direktora vietnieka fizikas doktora Ata Kapenieka vadībā. Šajā grupā vairākus mēnešus regulāri strādāja ap divdesmit Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Lauksaimniecības universitātes un vairāku citu zinātnisko iestāžu speciālisti, Ziemeļvalstu informācijas biroja direktors Rihards Berugs un Ventspils domes apstiprinātais Ventspils augstskolas projekta vadītājs inženierzinātņu doktors Fredis Rekners.

Šodien publicējam otru konferencē pieņemto dokumentu."LV"

Konferences “Ventspils augstskola” ieteikumi
Noklausījušies un apsprieduši konferences dalībnieku un Ventspils augstskolas projekta izstrādes darba grupas referātus, ziņojumus un komentārus, konferences dalībnieki iesaka:

1. Ventspils augstskolas dibināšanu uzskatīt par lietderīgu un pamatotu kā no Kurzemes novada, tā arī no visas valsts attīstības viedokļa.

2. Darba grupai izstrādāt Ventspils augstskolas attīstības programmu, par pamatu ņemot apspriesto projektu “Ventspils augstskola. Pamatprincipi”. Programmu precizēt Ventspils augstskolas veidošanas gaitā.

3. Programmas izstrādē iesaistīt speciālistus, kas pēc Ventspils augstskolas darba uzsākšanas būtu ieinteresēti tajā strādāt, kā arī Latvijas augstskolu speciālistus, kuri pašlaik īsteno līdzīga virziena un satura studiju programmas un kursus.

4. Akadēmiskā personāla sagatavošanas plānu un tā izpildes izvērtējuma termiņu saskaņot ar augstskolas atklāšanas termiņu.

5. Augstskolas darba ievirzei un tās mērķu un uzdevumu saskaņošanai ar Ventspils pilsētas, Kurzemes novada un valsts saimnieciskajām interesēm izveidot Ventspils augstskolas padomnieku konventu.

6. Izglītības un zinātnes ministrijai izskatīt nepieciešamību vidusskolās atkal kā obligātus mācīt dabas zinātņu bloka priekšmetus, lai augstskolu reflektanti tiktu pietiekami sagatavoti studijām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!